Hej på er!
Vi sitter i bilen på väg hem från Varberg, haft det så mysigt! Visar er lite bilder från vårt dygn sedan!

VÅFFELDAGEN hörrni, gillar ni våfflor!? Jag har många olika alternativ här på bloggen!

Här kommer dem 🙂

Mandelvåfflor – Mitt favoritrecept!

Det kolsyrade vattnet gör våfflorna krispigare.

2 dl mandelmjöl
2 dl grädde eller krämig kokosmjölk
4 ägg
2 tsk bakpulver
< 1 msk fiberhusk
1 nypa salt
1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
1 dl kolsyrat vatten

Mixa allt utom sodavattnet i blender eller med stavmixer. Rör ner sodavatnet och låt svälla i 5 minuter. Grädda sedan i smör i våffeljärn.
Serveras omedelbart då är de krispigast.

Våfflor utan nötter

2 dl grädde
1 dl fet mjölk eller vatten
4 ägg
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver (går att utesluta men jag tycker om att ha i)
2 nypor salt
0,5 tsk vaniljpulver

Mixa ihop smeten och smörj ett våffeljärn och grädda dem med smör.

Kesovåfflor

2 ägg
1 liten burk KESO (250 g)
1,5 msk fiberhusk
lite salt och eventuellt vaniljpulver

Mixa allt med stavmixer och låt stå en liten stund. Stek sedan i våffeljärn med smör eller kokosfett.

Kvargvåfflor

2 ägg
1 dl kvarg
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
15 g vaniljproteinpulver *valfritt

Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner övriga ingredienser.
Mixa allt med stavmixer och låt stå en liten stund. Stek sedan i våffeljärn med smör eller kokosfett.

Mejerifria våfflor

2 dl mandelmjöl
2 dl krämig kokosmjölk
4 ägg
2 tsk bakpulver
0,5 msk fiberhusk
1 krm salt
1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
ev. lite sötning

Mixa allt med stavmixer och låt stå en liten stund. Stek sedan i våffeljärn med smör eller kokosfett.

Sockerfri sylt till våfflorna

  1. Oj oj oj… Nu får det bli våfflor till både frukost, lunch och middag här för det blev alldeles för svårt att välja ett av alla dessa recept.
    Njut dagen! Själv ska jag avsluta städningen här hemma och göra mig redo för kvällspasset på jobbet.
    Kram ÅsaS

    1. Hej! LCHF våfflor blir aldrig frasiga som frasvåfflor, mer som vanliga våfflor, de frasigaste är mandelvåfflorna och kesovåfflorna. De blir frasiga när de är nygräddade och om man låter dem ligga på galler men mjuknar efter ett tag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..