LCHF Våfflor 5 olika recept!

25 mars, 2018

Hej på er!
Vi sitter i bilen på väg hem från Varberg, haft det så mysigt! Visar er lite bilder från vårt dygn sedan!
VÅFFELDAGEN hörrni, gillar ni våfflor!? Jag har många olika alternativ här på bloggen!
Här kommer dem 🙂
Mandelvåfflor – Mitt favoritrecept!

Det kolsyrade vattnet gör våfflorna krispigare.
2 dl mandelmjöl
2 dl grädde eller krämig kokosmjölk


4 ägg
2 tsk bakpulver
< 1 msk fiberhusk
1 nypa salt
1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
1 dl kolsyrat vatten
Mixa allt utom sodavattnet i blender eller med stavmixer. Rör ner sodavatnet och låt svälla i 5 minuter. Grädda sedan i smör i våffeljärn.
Serveras omedelbart då är de krispigast.
Våfflor utan nötter
2 dl grädde

1 dl fet mjölk eller vatten
4 ägg
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver (går att utesluta men jag tycker om att ha i)
2 nypor salt
0,5 tsk vaniljpulver
Mixa ihop smeten och smörj ett våffeljärn och grädda dem med smör.
Kesovåfflor
2 ägg
1 liten burk KESO (250 g)

1,5 msk fiberhusk
lite salt och eventuellt vaniljpulver
Mixa allt med stavmixer och låt stå en liten stund. Stek sedan i våffeljärn med smör eller kokosfett.
Kvargvåfflor
2 ägg
1 dl kvarg
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
15 g vaniljproteinpulver *valfritt
Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner övriga ingredienser.

Mixa allt med stavmixer och låt stå en liten stund. Stek sedan i våffeljärn med smör eller kokosfett.
Mejerifria våfflor
2 dl mandelmjöl
2 dl krämig kokosmjölk
4 ägg
2 tsk bakpulver
0,5 msk fiberhusk
1 krm salt
1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
ev. lite sötning
Mixa allt med stavmixer och låt stå en liten stund. Stek sedan i våffeljärn med smör eller kokosfett.
Sockerfri sylt till våfflorna

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Bente 1 september, 2018 - 17:03

Ska testa dina kesovåfflor till grillad korv. Så kallad mellerudare.

Svara
Åse 2 september, 2018 - 10:36

Oj spännande det låter!

Svara
Caroline 25 mars, 2018 - 15:31

God smak men dessvärre blev våra inte det minsta frasiga 😩 tips på vad vi kan ha gjort för fel?

Svara
Åse 25 mars, 2018 - 15:34

Hej! LCHF våfflor blir aldrig frasiga som frasvåfflor, mer som vanliga våfflor, de frasigaste är mandelvåfflorna och kesovåfflorna. De blir frasiga när de är nygräddade och om man låter dem ligga på galler men mjuknar efter ett tag.

Svara
ÅsaS 25 mars, 2018 - 12:14

Oj oj oj… Nu får det bli våfflor till både frukost, lunch och middag här för det blev alldeles för svårt att välja ett av alla dessa recept. 😂
Njut dagen! Själv ska jag avsluta städningen här hemma och göra mig redo för kvällspasset på jobbet.
Kram ÅsaS

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.