LCHF ugnspannkaka med räkstuvning

9 januari, 2013

När jag känner att det blivit lite för mycket av det goda så äter jag ganska mycket ägg i en vecka. Just ägg håller mig speciellt mätt och nöjd och osugen, det beror på att ägg har en perfekt proteinsammansättning och är ett sådant fullvärdigt livsmedel med alla vitaminer vi behöver (utom c-vitamin)
I går blev det ugnspannkaka med räkstuvning – så gott!!
4 portioner
Pannkaka:
4 ägg
1 dl grädde
250 gr keso
– 1 dl riven smakrik ost.
Sätt ugnen på 225 gr.
Mixa ihop smeten med stavmixer, häll i smord form och strö den rivna osten ovanpå.
Låt gå i ugn tills pannkakan stelnat och fått din färg, ca 20-30 minuter.
Räkstuvning:
2,5 dl skalade räkor
2 msk smör
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 skvätt vin (ca 1 msk)
1 krm cayennepeppar, ev salt
1 fiskbuljong eller fiskfond
1/2 dl finhackad dill
ev. redning
1 dl riven ost
Smält lite smör i en tjockbottnad kastrull, späd med gräddmjölken och vispa ner vin och kryddor. Smaka av. Låt allt småputtra tills det tjocknat. Red eventuellt. När stuvningen har rätt konsistens ta av från plattan och rör ner dill, ost och räkor. Häll stuvningen ovanpå pannkakan och servera alternativt servera stuvningen till ugnspannkakan.


Min stuvning blev lite för lös igår, för jag glömde osten – men lika gott ändå!





15 kommentarer
0

15 kommentarer

Matlista » Elsklingen 20 januari, 2013 - 22:46

[…] omelett med räkröra (Jag gjorde omletten på tio ägg till fyra personer och i räkröran skulle jag rekommendera att […]

Svara
1 2

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.