LCHF Sushi

31 oktober, 2013

Ni vet att jag är GALEN i Sushi! Älskar, älskar, älskar det!! Nackdelen är givetvis det vita riset! I min värld så fungerar det ibland, jag äter det ca 2 gånger i månaden men i går var jag sugen på att prova göra det på blomkålsris i stället och det gick alldeles utmärkt!
Jag köpte ett startkit (Blue Dragon) på Ica Maxi och satte igång!
Först gjorde jag sushi ”riset”
(Till tre rullar maki)
1 blomkålshuvud
50 gram philadelphiaost
2 msk risvinäger
lite salt


Finriv blomkålen i matberedare, koka upp i lättsaltat vatten tills det blivit mjukt. Låt ånga av riktigt ordentligt. När det svalnat så rör ner philadelphiaost, risvinäger och eventuellt lite sötning av vald sort. Philadelphian är ju lite söt så jag tycker inte sötning behövs.
Sedan är det bara till att göra den typen av maki som ni gillar!
Följ anvisningarna på startkitet.
Jag lät rullarna ligga i plastfolie i frysen 10 min innan jag skar upp dem.
IMG_3857

IMG_3860

IMG_3861

Majonnäs, gurka, avokado, räkor och rostad lök! Otippat gott med rostad lök i! Väldigt inspirerad av Husets maki som min favoritrestaurang här i Helsingborg har i sina nämligen friterad räka. Rostad lök får vara substitut! Hehe
IMG_3863

På denna hade jag majonnäs, avokado och lax
IMG_3867

Makis och lax och avokado nigiris! Blev JÄTTEGOTT!!!
Visst ni att champagne och sushi är riktigt, riktigt gott ihop!!?

I går provade vi Vinguidens tips i deras nya app Vinakuten (Finns i Appstore och Google Play) som hjälper dig att välja vin på Systembolaget! Veckans tips var denna champagnen André Clouet Grande Réserve som var sååååååååå god ihop med sushin!
”Torrt, mycket friskt, utvecklat, smakrikt vin med inslag av rostat bröd, choklad, vinteräpplen och grapefrukt. ”
Finns på Systembolaget!
bild

IMG_3871

 
 

Det finns två olika André Clouet! jag valde Silver för jag tyckte det passade med sushin! SJUKT GOD! Omnomnom!
IMG_3881

28 kommentarer
0

Du kanske också gillar

28 kommentarer

Anette 18 mars, 2017 - 08:03

Har varit in ”hos dig” och kollat recept och läst dina inlägg måååånga gånget, tack för alla recept och all inspiration!
Du e super!
Trevlig Helg

Svara
Sofia Werlin - Min resa från 120 kilo 4 maj, 2015 - 15:51

Tusen tack för ett superbra recept! Äntligen kan man äta maki igen och inte bara sashimi 🙂

Svara
Annelie Elbing 5 december, 2014 - 04:20

Jag älskar också sushi och ska absolut prova det redan idag!

Svara
Nina 5 november, 2013 - 19:14

Hej,
Härliga recept du gör 🙂
Är det någon orsak till att du sätter majonäs i dina makin?
Lagade sushi på ditt vis idag, de blev nästan lika gott som riktig sushi, tack för receptet! 🙂

Svara
Åsa 2 november, 2013 - 21:06

Nu har jag gjort din sushi och den blev JÄTTEGOD. Till och med min pojkvän som inte gillar blomkålsmaken åt med god aptit eftersom riset inte smakar blomkål alls med all wasabi, soya, ingefära och fyllning. Det enda som jag kommer att komma ihåg till nästa gång är att verkligen krama ur vattnet ur det kokta blomkålsriset för att göra det mindre löst. Tack vare alla dina kreativa recept behöver jag inte längre ge upp något jag gillar med LCHF.

Svara
Anette G 2 november, 2013 - 13:41

Tack för tips om denna nyttigare sushivariant! Du är grym på att leverera bra tips!

Svara
Åse 2 november, 2013 - 13:47

Kul du gillar!

Svara
Patty 1 november, 2013 - 11:20

Åhh va gott, jag är oxå en stor beundrare av Sushi, måste jag pröva:-)
En fråga är kokosmjöl, detsamma som kokosnötsmjöl, det säger de på ica, men ville bara vara säker.
Tack
Patty

Svara
Åse 1 november, 2013 - 15:28

Yes! Det är det! =)

Svara
Sandra 1 november, 2013 - 09:58

Jag är helt såld på Grönkålschips, blir otroligt gott att göra själv. Finns väldigt många recept, bara att googla loss. Krispigt och väldigt nyttigt är det.

Svara
Helena 1 november, 2013 - 08:34

Hej!
Jag gillar sushi lika mycket som dig, men har försökt undvika det pga av riset. Min favvo är nigiri med lax. André Clouet är mycket god, men aldrig provat den till sushi. Tack för att du delar med dig och inspirerar oss andra!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.