Mjuk Pepparkaka

7 december, 2011

Smarrigt! Här kommer ett gott recept på sockerkaka som jag svängde ihop! Receptet är grundat på muffinsreceptet 🙂

1 kaka

4 ägg
Sötning med sötma motsvarande ca 75 gram socker
125 g smör
200 g philadelphiaost
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl


1 msk fiberhusk
2 msk bakprotein
2 tsk bakpulver
2 msk pepparkakskryddor

Sätt ugnen på 175 g
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret.
Vispa ner smör och  philadelphiaost.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Smöra en sockerkaksform och ”bröa” med kokosflingor.


Grädda mitt i ugnen i 35 minuter.
Servera med vispad grädde och lingon 🙂

32 kommentarer
0

Du kanske också gillar

32 kommentarer

Sara 20 december, 2013 - 11:40

Kakan ser jättegod ut! Jag undrar vart man får tag i bakprotein och är det en viktig del av kakan eller kan man hoppa över det? /sara 🙂

Svara
Åse 20 december, 2013 - 12:05

Du kan hoppa över! 🙂

Svara
Lene 13 december, 2013 - 07:44

Hur får du degen/kakan att jäsa? Jag har provat på lite forskjellig nu, men alt blir platt som en pannkaka selv med bakpulver så vågar mig inte på den her 🙁

Svara
Åse 13 december, 2013 - 08:08

Sockerkakor jäser inte. Bakpulvret i smeten gör degen luftig.

Svara
Me 23 december, 2014 - 09:40

När man bakar med alternativa mjöl är det extra viktigt att vispa äggen noga för att smeten ska lyfta och inte bli platt som en pannkaka. Cirka fem minuter med elvisp behövs, äggen ska bli riktigt fluffiga och tjocka för bästa bakresultat, nästan som marängsmet. Jättegott recept för övrigt, en av mina favoriter bland mjuka lchf-kakor.

Svara
Åse 23 december, 2014 - 10:24

Precis =) Det är det jag menar med ”poröst” i beskrivningen =)
Kul du gillar!

Svara
Emelie 10 december, 2013 - 16:37

Hej! Ytterligare en fråga om sötningsmedel.. jag har Icas steviaströ, tror du det funkar och isåfall hur mkt bör man ta? Tänkte att julen ska fungera i år på bara LCHF 🙂

Svara
Mjuk pepparkaka | Sofies LCHF 5 december, 2013 - 16:17

[…] har också bakat en mjuk pepparkaka idag! Det är 56-kilos recept, och det hittar ni HÄR! Till min mjuka pepparkaka äter jag lite rårörda lingon och en klick grädde! […]

Svara
2 december – med smak av julen! | 2 december, 2013 - 21:25

[…] nyttigt så efter att ha letat runt lite hittade jag ett recept på en mjuk pepparkaka hos Åse på 56kilo.se som jag också tipsar om idag! Ni får helt enkelt två till priset av ett […]

Svara
Veronica 27 november, 2013 - 20:13

Hej hej! Låter som ett smaskigt recept. Jag är allergisk mot mandel och undrar hur jag kan byta ut det och mot vad? 🙂 Tack för massa goda recept! Gör det hela med att gå ned i vikt mycket roligare 😀 mvh Veronica

Svara
Julfika | FettGott 12 november, 2013 - 18:36

[…] resulterade i lussebullar och mjuk pepparkaka Här är receptet på pepparkakan (lånat härifrån men lite […]

Svara
LCHF Gingerbread Spongecake | LCHF, Low Carb Dieting & Recipes 7 februari, 2013 - 15:23

[…] want it more sweet I suggest you add a bit more Stevia than 1 tablespoon. The recipe is inspired by this […]

Svara
Camilla 21 november, 2012 - 17:06

Hej Åse!
Om man inte har Sukrin kan man använda vanligt sötningsströ då? Och i så fall hur mycket?
Tack för en kanon bra blogg återigen

Svara
Åse 21 november, 2012 - 18:20

Hej, hur menar du med ”sötningsströ”? Menar du Canderel och Hermesetas? De kan jag tyvärr inte rekommendera och har inte någon erfarenhet kring hur de fungerar i bakverk 🙂

Svara
Hanne 20 december, 2011 - 08:49

Hello Åse!
This cake sounds really yummy! But I have a problem. I cannot find any coconut flour anywhere and I would love to make this cake for christmas. Can I use something else? I have a bag of coconut flakes but I doubt that they will do the job.. Thank you! Have a merry christmas and happy holidays!

Svara
Åse 20 december, 2011 - 10:39

Hi Hanne! You can use almond flour instead i guess! Perhaps 1 dl instead of 0,5 dl coconut flour. Good luck!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.