Sesambröd

16 november, 2010

Ännu ett cirkulerande LCHF recept som jag provat med betyg Mycket Väl Godkänt!

Jag delade brödet i 8 bröd á 5 PP

Ingredienser:
1 msk fiberhusk
2 dl skalade sesamfrön
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 ägg

Gör så här
Blanda alla torra ingredienser plus ost. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa. Häll massan på en bakpappersklädd plåt. Bred ut massan tunt (min kaka blev 38×24 cm) med en slickepott eller använd en bit plastfolie och brödkavel. Grädda i 225 grader i 8 min. Låt svalna och skär i lämpliga bitar. Torka i ugn på 75 grader om du vill ha hårt bröd.

Jag använde brödet som harmurgarebröd igår – kanoners!
I dag ska jag prova att baka det igen fast ersätta 1/2 dl sesamfrön mot krossade linfrön – återkommer om det blev bättre eller sämre! **

** Jag tyckte det blev godare genom att byta ut hälften av sesamfröna mot krossade linfrön! 4PP blev det då.

17 kommentarer
0

Du kanske också gillar

17 kommentarer

nya brödfavoriten: sesambröd | jessicaelvira 14 november, 2013 - 10:36

[…] Igår slängde jag ihop en batch på det nya favoritbrödet: sesambröd. Jag och min karl hade det som hamburgarebröd i helgen och även det var väldigt, väldigt gott! Detta kommer jag göra ofta då det inte bara är jäkligt gott, det är superenkelt att göra också! Ju mindre ingredienser, desto bättre. 😉 Receptet finns överallt på internet, som t.ex här. […]

Svara
Marie Olsson 28 januari, 2013 - 22:34

Kan man ta kruskakli istället för linfrön? Gillar inte linfrön, har en så dominerande smak:(

Svara
Emelie 25 februari, 2013 - 18:28

Jag tog Psylliumfrön.. ca 0,75 dl och resten sesamfrön.. det blev jätte bra=)

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.