Sesambröd

16 november, 2010

Ännu ett cirkulerande LCHF recept som jag provat med betyg Mycket Väl Godkänt!

Jag delade brödet i 8 bröd á 5 PP

Ingredienser:
1 msk fiberhusk
2 dl skalade sesamfrön
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 ägg

Gör så här
Blanda alla torra ingredienser plus ost. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa. Häll massan på en bakpappersklädd plåt. Bred ut massan tunt (min kaka blev 38×24 cm) med en slickepott eller använd en bit plastfolie och brödkavel. Grädda i 225 grader i 8 min. Låt svalna och skär i lämpliga bitar. Torka i ugn på 75 grader om du vill ha hårt bröd.

Jag använde brödet som harmurgarebröd igår – kanoners!
I dag ska jag prova att baka det igen fast ersätta 1/2 dl sesamfrön mot krossade linfrön – återkommer om det blev bättre eller sämre! **

** Jag tyckte det blev godare genom att byta ut hälften av sesamfröna mot krossade linfrön! 4PP blev det då.

17 kommentarer
0

Du kanske också gillar

17 kommentarer

nya brödfavoriten: sesambröd | jessicaelvira 14 november, 2013 - 10:36

[…] Igår slängde jag ihop en batch på det nya favoritbrödet: sesambröd. Jag och min karl hade det som hamburgarebröd i helgen och även det var väldigt, väldigt gott! Detta kommer jag göra ofta då det inte bara är jäkligt gott, det är superenkelt att göra också! Ju mindre ingredienser, desto bättre. 😉 Receptet finns överallt på internet, som t.ex här. […]

Svara
Marie Olsson 28 januari, 2013 - 22:34

Kan man ta kruskakli istället för linfrön? Gillar inte linfrön, har en så dominerande smak:(

Svara
Emelie 25 februari, 2013 - 18:28

Jag tog Psylliumfrön.. ca 0,75 dl och resten sesamfrön.. det blev jätte bra=)

Svara
Marie Olsson 28 januari, 2013 - 22:31

kan man ta i kruskakli istället för linfrön? Gillar inte linfrö 🙁

Svara
Focaccia med breasola och ruccola | 5 6 k i l o . s e -en inspirationsblogg med inriktning LCHF. 13 september, 2011 - 15:33

[…] men hittade inga direkt. Så hittade jag ett recept på LCHF bloggen som jag insåg var samma som Sesambrödet fast osten var utbytt mot philadelphiaost och grädde […]

Svara
Saras LCHF-bröd! « 30 och EGO 11 april, 2011 - 10:55

[…] har tidigare testat att baka det Sesambröd som Åse har på 56kilo.se. Helt okej, men jag är inte sådär överförtjust i just sesamfrön tyvärr. Så jag har letat […]

Svara
Rejäl frukost = En bra start på dagen! « 30 och EGO 6 februari, 2011 - 10:03

[…] ägg och ost. Rejält med Bregott på och några skivor god ost. Mums! Recept hittar ni hos fina Åse på 56kilo.se. Om ni inte tittat in hos henne tidigare så är det verkligen dags! Där kryllar det av härligt […]

Svara
Tolan 17 november, 2010 - 21:42

Gjorde detta idag, bytte sesamfrön till ca 2dl mandelmjöl som jag malde själv, hade i lite linfrön å lite salt. Åt med smör och ost, Jättegott.Det var som bröd, äntligen. Kram

Svara
Åse 18 november, 2010 - 06:15

Mums!!

Svara
Petra 17 november, 2010 - 18:16

SNÄCKAN!!! Va gott det ser ut. DET skam jag prova, lagom med antal ingredienser för mig 😛 O jag SKA göra pizzan en dag med;-) Pyss pyss!!!

Svara
Åse 18 november, 2010 - 06:16

Haha ja prova du dem :)) puuuss

Svara
Tolan 16 november, 2010 - 21:03

Men vad spännande, kanske detta är räddningen för mig som bara måste ha bröd..? Gjorde pizzan du rekomenderade idag, helt underbart! Godare än köpepizza ju! lovely

Svara
Åse 17 november, 2010 - 09:21

Kul!! Visst är den god!! KRAM!!

Svara
Sara med Tyra & Noah 16 november, 2010 - 12:10

Det där ska jag testa!

Svara
Karin 16 november, 2010 - 11:27

Har recept på ett Mandelbröd som man gör i micron på 2 minuter. Bästa brödersättningen jag gjort iallafall. Finns under kategorin Matbröd inne hos mej.
Värt att prova!

Svara
Åse 29 november, 2010 - 08:54

Ja det har jag gjort några ggr, receptet finns här också: http://56kilo.se/2009/06/02/mandelbrod/

Svara
Anna-Lena 16 november, 2010 - 10:14

Perfekt, som vanligt, då jag planerat att göra hemmagjord hamburgare på fredag kväll. Låter spännande att göra det till hårtbröd med, MÅSTE testa.

Kram AL

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.