LCHF Scones

1 december, 2013

Detta receptet är så otroligt lätt men oerhört gott! Ett fullgott alternativ till vetemjölsscones!
Väldigt mäktiga med tanke på det höga fettinnehållet.
12 stycken
(341 kcal, 12 g protein, 4 g kh, 31 g fett per scones)
180 gram mandlar
180 gram valnötter
5 ägg
180 gram riven ost
1,5 tsk bakpulver
100 gram rumsvarmt smör
1 nypa salt
Sätt ugnen på 225 grader.
Rumstemperera smöret (eller kör det i mikron, 60 w i ca 3 min)
Finhacka mandlar och valnötter, jag kör dem i min KitchenAid mixer. Blanda med bakpulvret.
Vispa äggen. Rör ihop allt till en smet. Jag använde min KitchenAid med flatblandare. Se till så smöret är riktigt blandat med övriga ingredienser.
Fyll muffinsformar med smeten och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna innan de serveras.
Tack till LadyBirds Nest för ursprungsreceptet.
IMG_4926
IMG_4927
IMG_4939
IMG_4944
IMG_4942
 

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Nicole 1 februari, 2016 - 19:30

Vilken typ av ost rekommenderar du till dessa? Skulle parmesan funka?

Svara
Annapanna 28 januari, 2014 - 22:31

Kan man frysa dessa? Vore ju toppen att ha ett gäng att ta fram vid behov

Svara
Sandras Matkrypin 2 december, 2013 - 07:55

Vilka härliga scones! Jag äter inte LCHF men dessa ska jag testa i alla fall 🙂

Svara

Lämna en kommentar