Saffransmuffins

23 november, 2010

Nu, kära Adventsfikesugna LCHF:are, har jag räddat er dag! Har experimenterat de senaste dagarna och provat lite för att få fram en god saffransmuffins med minimalt med kolhydrater och nu tycker jag att jag lyckats!
Saftiga, underbara saffransmuffins!

14 st (2,6 kh)

4,5 dl mandelmjöl, ca 180 g
Sockerersättningsströ motsvarande 75 g socker (tex steviaströ)
125 g smält smör
100 g philadelphiaost
1 dl vispgrädde


0,5 g (1 pkt) saffran
2 tsk bakpulver
4 ägg
1 krm Dr Oetkers vaniljextrakt

Sätt ugnen på 175 g
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret och blanda med saffran.
Vispa ner smör, grädde och philadelphiaost.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Portionera upp i muffinsformar och grädda i ca 25-30 minuter!


68 kommentarer
0

Du kanske också gillar

68 kommentarer

Sussi 29 november, 2016 - 15:31

Hej vi tål inte nötter tror du det funkar med sesammjöl??

Svara
Matilda 19 november, 2014 - 16:14

Hej
Såg så smarriga ut, måste testa göra dom..
Du skrev 14 st (2,6 kh) menar du 2,6 kh per st eller för alla 14???
Älskar din blogg btw, när man tror att man måste leva utan något så hittar man alltid alternativ här

Svara
Åse 19 november, 2014 - 16:24

Per st! =)

Kul att höra! Tack för att du skriver!

Svara
Ingrid 7 maj, 2013 - 20:51

Hi! I’m enjoying a lot your site/blog! Unfortunately I don’t speak nor understand Swedish. Anyway I use to translate the recipes to portuguese (I’m Brazilian) and today I’ve made your Nut Bread. My husband loved it! What I love most is that you use only normal ingredients. Obrigada!!! Greetings from Brazil!

Svara
Åse 8 maj, 2013 - 08:50

Great to hear from you Ingrid! I’m so happy that you are enjoying my blog and the recipes!! Keep going and take care!

Svara
Rosa 14 november, 2012 - 18:02

Hihi vet inte vad som hände men de blev allt annat än pösiga och saftiga:). Torra och kompakta är mer nära. Men men ska den som ger sig ska lyckas innan jul har ju ngr veckor på mig;))

Svara
Åse 14 november, 2012 - 18:12

Men tvi då!! Vad använde du för mandelmjöl?? Inget fettreducerat väl? Typ från Funktjonell mat?

Svara
Rosa 14 november, 2012 - 22:45

Nej nej absolut inte maler mitt mandelmjöl själv :-). Tror det är ugnen som strular för mig men mina gäster åt och såg nöjda ut ändå så smaken är det nog inget fel på 😉
Ska göra en ny laddning till helgen eller så provar jag cheescaken med saffran istället 🙂

Svara
Grundrecept Muffins LCHF 24 november, 2011 - 20:26

[…] för muffins! Kan smaksättas som man vill! Detta är en vidareutveckling av mitt populära muffinsrecept jag postade för 1 år […]

Svara
1 2 3 4

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.