Pizza

15 november, 2010

I går gjorde jag ngt av det godaste jag ätit i LCHF Väg! Nämligen en smarrig pizza!!! Som SMAKADE Pizza!
Tuggmotståndet på botten var lite mindre än med brödbotten men smaken samma! Nu finns det verkligen ingen anledning att dra hem köpepizza som sätter sig som en extra fettvalk på momangen!

Jag följde receptet på botten för det kända LCHF receptet Pam’s LCHF Pizza.
Jag räknade faktiskt ut PP till er, som hamnar på 19 per bit. Ganska högt men med tanke på att ni kan äta en smarrig pizzabit med gott samvete utan att fettlagra på grund av avsaknaden av kolhydrater så kan det ju vara värt sina PP!
6,7 kolh per bit med topping.

6 stora bitar.

Botten:

120 g Philadelphiaost
4 ägg (små ca 58g/ st)
1,8 dl vispgrädde
0,6 dl Parmesan (eller annan smakrik ost, jag hade västerbottensost.)
1 matsked Italiensk salladskrydda eller annan krydda ni gillar till Pizza.

4,8 dl Riven ost (förslagsvis en billig, jag använde mig av pizzaost)

Pizzasås

Jag gjorde en egen sås på:
Knappt 1 burk tomatkross som jag drog några varv med mixern.


1 msk olivolja
1 msk vinäger
1 tsk torkad oregano
1 grönsaksbuljong
1-2 msk persilja, frusen/ färsk eller 1 tsk torkad
1 vitlöksklyfta (pressad)
svartpppar efter behag
en nypa salt

Koka upp och låt småputtra.

Toppingen:

1 paket parmaskinka
1 rödlök
Kalamata oliver, blandade utan kärna
1 påse riven mozzarella (euroshopper)
1 pkt Fontana Feta Original
Lite gorgonzola (hade en bit kvar i kylskåpet)
Pizzakrydda

Gör så här:


Ugnen 175 grader.

Börja med botten:
Klä en långpanna med papper. (hög kant på plåten, då det blir enklare att få en bra form på pappret, så att inte smeten rinner ut för mycket).

Vispa ihop philadelphiaost, och ägg till en jämn smet. Tillsätt grädden och parmesanosten, vispa ordentligt.
Blanda sedan i resten av pizza botten osten.

Häll allt på den papperklädda plåten, och bred ut till en jämn botten.

Grädda i 175 grader i 25-30 min tills den blir gyllene.

Under tiden kokar ni ihop tomatsåsen, och förbereder toppingen.

När botten är färdig, tar ni ut den. Läger på tomatsåsen och toppingen (först såsen, sedan osten, sedan resten av toppingen!).


Ställ in Pizzan i ugnen på 200 grader i fem minuter (tills osten smält). Ta fram låt svalna 5 min till. Skär upp och njut.

Går utmärkt att frysa, och värma i micron efteråt.  Är även god att äta kall.

58 kommentarer
0

Du kanske också gillar

58 kommentarer

LCHF Pizza – Hemma hos Andrea 25 juni, 2015 - 14:54

[…] I pizzasmeten som bestod av ägg, philadelphiaost, grädde och ost var även italiensk salladskrydda en av ingredienserna och det gav en väldigt god smak till botten. Vill ni testa denna LCHF pizza hittar ni receptet jag använde mig av HÄR… […]

Svara
vegoLCHF 22 september, 2012 - 20:25

Vad sjutton är PP i det här sammanhanget?

Svara
Åse 22 september, 2012 - 22:44

PRO points för de som viktväktar, jag hade många viktväktare på bloggen innan.

Svara
christina 19 mars, 2012 - 20:24

Jag förstår inte måtten riktigt tror jag. Ska det vara nästan 2 liter grädde i? Eller 1 dl och 8 cl? Och den rivna osten ovanpå (typ västerbotten). Hur mycket? Känner mig blond och dum nu….

Svara
Åse 19 mars, 2012 - 21:06

2 liter?? Nä, 1,8 DL! 😉 dvs nästan 2 dl.
Ost: 0,6 dl parmesan + 4,8 dl annan ost

🙂 lycka till!

Svara
christina 19 mars, 2012 - 21:11

Tänkte väl det..hahaha. Tack för ett snabbt svar och en jättehärlig blogg! Ska testa denna pizza som lite mysmat till nån påskkväll 🙂

Svara
Cina 20 januari, 2012 - 19:29

Halloj!

Jag testade det här receptet på pizzabotten och jösses va gott det blev 🙂
Smaka massor med ost nom nom!
Jag tog tomatpuré och pesto som pizzasås och det är galet gott 🙂
Ha en fin kväll!

Svara
LC LCHF Pizza #2 « 5 6 k i l o . s e 22 juni, 2011 - 11:24

[…] justeringar, så jag gjorde om, gjorde bättre i morse =) Nu är jag nöjd! Jag har tidigare gjort detta receptet som smakmässigt är helt uuuuunderbart men dock är ju degen ganska mjuk, jag ville ha liute mer […]

Svara
Ellinor 19 juni, 2011 - 14:16

Hej söta,
Har precis ätit pizzan men i en annan variant 😉 Men det vara bara toppingen jagvöndrade till pepparonikorv och mozzarella 😉

Mumsfillibabba!!!!

Tack!!!

Svara
Pernilla G 4 juni, 2011 - 22:08

Suuuupergod pizza. Måste nog göra dubbel sats nästa gång eftersom hela familjen tyckte den var så god! Kommer aldrig sakna ”vanlig” pizza igen…

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.