LCHF pasta / tagliatelle

9 januari, 2012

Det finns vissa recept som är så där extra, som gör att man inte saknar det gamla vanliga och för mig är det fröknäckena, pannkakorna och det är pizzan. Sedan ligger ju pannacotta som en klar sötsaksersättare.

I dag har jag gjort en rätt som gör att jag ännu mindre saknar det gamla vanliga! LCHF tagliatelle!

2-3 personer

4 ägg
1,25 dl (125 g) färskost som philadelphiaost
2,5 msk fiberhusk

Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop. 
Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Låt papprena vara kvar under gräddningen. Kan med fördel läggas över på två plåtar så blir degen ännu tunnare! (Tack Hanna för tips!) Man kan även bara fördela så tunt man kan med en slickepott.


Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och skär sedan tunna strimlor av degen! Jag använde pizzaskärare! (Eller rulla ihop och klipp!)
Den är sedan klar att användas! Du kan även frysa eller förvara i kylskåp i några dagar och sedan bara värma.

OBS! Jag har provat att bara mixa ingredienserna i en mixer, hälla ut på bakpappersklädd plåt (smeta ut till kanterna) och sedan grädda – funkade bra det också!

 

Jag gjorde min som min favoritpasta! Pasta med gorgonzola/Ricottasås och parma med ruccola!

FANTASTISKT GOTT!

Smakade faktiskt som pasta både smak och konsistens!

2-3 personer

200 gram fin gorgonzola
125 gram ricotta
0,5-1 dl vispgrädde
salt, svartpeppar, soja
100 g gram parma
ruccola

Smält gorgonzolaosten och rör sedan ner övriga ingredienser, låt bli varmt, småputtra sedan är det klart!
Lägg ruccolan som en bädd i djup tallrik (glömde det på bilden så ruccolan hamnade runt om) och pastan ovanpå. Garnera med parma runt om, dra ev några varm med pepparkvarnen. NJUT!

185 kommentarer
0

Du kanske också gillar

185 kommentarer

Pasta med parma, soltorkade tomater och feta - 56kilo.se -Lågkolhydrat recept, livsstil & inspiration 3 december, 2018 - 20:25

[…] är glutenfri och låg i kolhydrater men välj vad ni vill ha! Tex mitt recept på lågkolhydrat tagliatelle Jag ÄLSKAR pasta! Men min hjärna tycker det är på tok för gott så jag blir inte nöjd på en […]

Svara
Kycklingfrikadeller i mustig tomatsås - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 17 september, 2018 - 14:36

[…] Förslagsvis, servera  färskostpasta till. […]

Svara
Michele 13 januari, 2018 - 13:32

När jag smygsmakade direkt från plåten suckade jag lite. Meh, det är inte pasta, det är omelett. MEN!! Så förvånad jag blev när jag blandade pastan med en gräddig svampsås och insåg att den faktiskt smakade pasta. 🙂
Vad tror du, skulle man kunna göra lasagne på detta recept? Eller kommer ”plattorna” att lösas upp mellan köttfärs- och ostsåsen?

Svara
Maria 15 september, 2017 - 11:40

Tror du det funkar med bara äggvita? Jag har så många överblivna äggvitor i frysen och det blir ju alltid över när man gör majo eller bea.

Svara
Åse 15 september, 2017 - 11:41

Njae det tror jag inte blir bra.

Svara
1 10 11 12

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.