LCHF Pasta med kyckling, mozzarella och soltorkade tomater

17 januari, 2017

Hej vänner!
Det var den TRÖTTASTE dagen jag någonsin varit med om i går! Det blev inte många steg igår, inte om man jämför med de 16-17.000 jag gjorde av med dagligen i London haha!
I går blev det stekta ägg med avokado och ost till brunch och till middag fick det bli Comfortfood deluxe – Alltså det blev SÅ gott! Hoppas ni provar SNART!
jag måste trycka på gruyere istället för parmesan! Blir sååå mycket godare smak!



LCHF Pasta med kyckling, mozzarella och soltorkade tomater
Skriv ut

LCHF Pasta med kyckling, mozzarella och soltorkade tomater

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 sats LCHF Pasta
  • 4 soltorkade tomater, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 strimlade kycklingfiléer
  • 2 skivor kycklingbacon
  • salt, peppar
  • 1 mozzarellakula
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk torkad basilika
  • 2 krm chiliflakes
  • smör att steka i
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl riven gruyere (eller parmesan)

Instruktioner

  1. Gör LCHF pastan.
  2. Lägg soltorkade tomater, finhackad lök och vitlök i en stekpanna med lite smör. Fräs i några minuter på medelstark värme. Rör ner bacon och kyckling. Salta och peppra. Stek allt i ca 5 minuter. Rör ner mozarella och grädde. Krydda med paprikapulver, chiliflakes och torkad oregano.
  3. Låt allt puttra ihop några minuter tills såsen tjocknat.
  4. Rör ner basilikablad (spara några till garnering)
  5. Blanda pastan med kycklinggrytan och riv lite gruyere över.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 2

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Finn 1 april, 2018 - 16:01

torkad oregano eller torkad basilika? Nått blev fel i Instruktioner eller Ingrediens listan

Svara
Claudia 19 januari, 2017 - 14:52

Hej!
Det låter jättegott… det måsta jag prova, kanske mot helgen. Men…
Vad är kycklingbacon? Det har jag aldrig tidigare läst eller hört om? Var finns det att köpa?
Tack och hälsningar
/Claudia

Svara
Pernilla 18 januari, 2017 - 10:55

Tack! Jag behövde inspiration till middagsmaten igår och gick in här och hittade detta receptet. Det var supergott!

Svara
Åse 18 januari, 2017 - 10:57

Vad roligt att höra!!

Svara
Therése Avoltén 18 januari, 2017 - 08:45

Hej! Det låter (som med så mycket du lagar) jättegott – men jag måste fråga, vad menar du med mozzarellakula? En vanlig mozzarella?
Tack!
/Therése

Svara
Åse 18 januari, 2017 - 09:29

Yes, en kula mozzarella – tror den är på 125 g 🙂 En del tror jag menar riven mozzarella i påse så därför skriver jag så haha =)

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.