LCHF Pannkakor

14 september, 2010

Till frukost fick barnen plättar och jag gjorde LCHF Pannkakor!
MUMS vad gott!! Jag tyckte att det smakade precis som ”vanliga” pannkakor fast lite fluffigare typ som amerikanska pannkakor! Jag var skeptisk men detta kommer jag göra måååånga ggr!
Jag blev sååå mätt så jag misstänker att jag kommer stå mig till eftermiddag! Med facit i hand så hade det räckt med 1 pannkaka men jag var lite hagalen 😉
Dessa kan man även göra som våfflor!

6 pannkakor (20 cm stekpanna) 

2 dl grädde
1 dl fet mjölk eller vatten
4 ägg
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver (går att utesluta men jag tycker om att ha i)
2 nypor salt
0,5 tsk vaniljpulver

Vispa äggen pösiga och sedan övriga ingredienser. Låt stå i 5 minuter och grädda sedan i smör eller kokosfett utan smak.
Hetta upp pannan på hög värme med fettet, häll i ca 1 dl smet, sänk sedan till medelvärme. Vänd så fort pannkakan ser klar ut undertill. Upprepa för varje pannkaka. Den höga värmen i början gör att pannkakan håller ihop bättre. Smeta inte ut för tunt (ca 20 cm pannkaka)
Låt pannkakorna gräddas på medelvärme och de kräver lite längre tid i pannan efter första vändningen för att bli stabila och bra.
Späd eventuellt med mer vatten under tiden om smeten blir för tjock.
Servera vispgrädde och tex osötade hallon till.

IMG_6592

IMG_6593

IMG_6595

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Print Friendly, PDF & Email

145 kommentarer
0

Du kanske också gillar

145 kommentarer

Nea 13 januari, 2018 - 14:09

Hej! Jag prövade göra dessa pannkakor idag, har inte gjort pannkakor på lchf recept förut men detta var jättebra! Lätta och fluffiga blev dom, jag blandade även i lite kanel för extra smak och stekte dom lite mindre (ca 12 cm stora och fick ut run 10 st) och då höll dom ihop jättebra, funkar säkert att göra plättar på också! Tyckte dock inte att dom var så ”mättande” som någon annan påpekade, hade kunnat äta hur många som helst! Tack för ett bra recept 😀

Svara
Anna 25 februari, 2017 - 15:54

Hej är detta recept på pannkakor för en person? Har alltid problem med att avgöra storlek på portionerna jag ska äta när jag gör lchf mat.

Svara
Söndagsbrunch – Hayal 22 januari, 2017 - 11:28

[…] väl inte annat än bli tokmysig? Brunchen består av lchf-pannkakor och recept på dom finns här, kokta jordgubbar med en nypa vaniljpulver samt vispad grädde. Alltså så rackarns gott […]

Svara
Lowcarb pannkakor som du vill äta om och om igen - Tappakilon.com 4 december, 2016 - 19:31

[…] Idag gjorde jag lowcarb pannkakor som är så goda och enkla att göra. Eftersom jag försöker undvika vetemjöl just nu så fick det bli pannkakor gjorda på ägg, fiberhusk, grädde och bakpulver. Det fungerade lika bra om inte bättre. Selma märke då ingen skillnad och Emil klagade inte så dom fick helt klart högsta betyg. Det var väldigt enkla att göra och receptet hittade jag på bloggen 56kilo.  […]

Svara
Äggfasta - ett smart verktyg! - 56kilo - LCHF Recept och Livsstil! 21 november, 2016 - 10:22

[…] Pannkakor med fiberhusk (använd vatten istället för grädde) […]

Svara
Lena 10 november, 2016 - 18:02

Provade dina pannkakor igår😊 Godaste pannkakorna jag någonsin ätit👍

Svara
Annelie 12 juli, 2016 - 12:30

Älskar verkligen dina recept! Detta är fantastiskt! Blir lagom till två personer! Tar en halv dl vatten extra så passar de min smak. Tack!

Svara
Åse 13 juli, 2016 - 10:10

Härligt!! Roligt du gillar! =)

Svara
Charlotte 10 december, 2015 - 15:14

Hejsan! Gillar verkligen din blogg!!!
Provar pannkakorna nu, men vad gör jag för fel när den delar sig/går sönder när jag vänder den…?
Tack för Goa recept ?

Svara
Åse 10 december, 2015 - 17:26

Lät du smeten vila ca 10 min innan?

Svara
Gabriella Nevhage 12 oktober, 2017 - 09:40

Mina delade sig oxå o jag lät smeten vila längre. Ska grädden vispas innan? Jättegod smak!

Svara
Åse 12 oktober, 2017 - 10:02

Hej! Lät du pannkakorna gräddas långsamt? Så du inte vände de för fort? Öka upp fiberhusken ngt så blir det nog bra!
hade du 2 dl grädde + 1 dl vatten eller 2 dl grädde + 1 dl mjölk?

Svara
Gabriella 12 oktober, 2017 - 10:06

Jo det tycker jag nog, kanske hade jag för bråttom. Vatten, inte mjölk som det stod i receptet, tack snälls för snabbt svar ska testa igen till frukost strax

Åse 12 oktober, 2017 - 10:07

Ok! jag gräddar dem just nu och de delar sig inte =)

Åse 12 oktober, 2017 - 10:09

PS, de kräver ganska mycket fett i pannan vid gräddning och smeta inte ut för tunt.

Åse 12 oktober, 2017 - 10:18

Jag kom på varför de ibland delar sig. Börja med het panna när smeten läggs i, sänk sedan till medelvärme och upprepa för varje pannkaka. De delar sig när värmen är för låg, framför allt initialt.

H 7 augusti, 2015 - 07:54

Hade aldrig kunnat föreställa mig att de skulle kunna likna vanliga så pass mycket. Jättegott verkligen! Fjärdedelade receptet på en höft och la till pytte med sötströ innan jag försökte steka dem ûbertunna vilket jag älskar. Hade inte vunnit en skönhetstävling i och med det men mums vad magen blev nöjd 😀

Svara
Åse 7 augusti, 2015 - 10:42

Haha låter härligt!! =)

Svara
Plättar på en lördag | Stugan på fjället 23 maj, 2015 - 19:57

[…] Lördagsmiddagen blev uppvärmda plättar, med blåbärssylt till barnen och pappan & med lime och socker till mig. Det var mina Au-pairbarn i London som lärde mig att gilla den sursöta kombon med lime och socker. Man får bara inte ta för mycket socker, för då blir det bara sliskigt. Supergott idag också! Jag kör alltid plättar efter detta recept! […]

Svara
Elsmarie 12 april, 2015 - 17:39

Hej!

Jag har prövat dessa pannkakor och de är så super goda. Min dotter fick diabetes för ca 1 år sedan och därför så håller vi nere på kolhydraterna. Jag själv äter lchf sen en tid tillbaka. Både jag och min dotter älskar dessa pannkakor.

Nu skall jag testa din kladdkaka och bjuda mina arbetskamrater på i morgon då det är min tur att bjuda. Tack för dina recept!!

Svara
S Ö N D A G - 8 februari, 2015 - 19:59

[…] åt vi LCHF pannkakor till frukost, det här receptet gjorde […]

Svara
Camilla 19 november, 2014 - 13:50

Hej

har du tips på laktosfria produkter istl för laktos i receptet?

Tack för en bra blogg 🙂

mvh
Camilla

Svara
Åse 19 november, 2014 - 14:37

Hej! Kokosmjölk eller mandelmjölk.

Svara
Sockerfri Lemonad - 56kilo - inspiration, hälsa och ett gott liv! 1 november, 2014 - 13:33

[…] middag! Här har pannkakorna precis landat i magen och jag är oörskämt pigg trots att jag hamnade i säng vid […]

Svara
Emma 26 september, 2014 - 17:09

Hej! Pannkakorna va supergoda! Men mina vart så mjuka hade jättesvårt att vända dom utan att det blev en enda sörja

Svara
Åse 26 september, 2014 - 17:10

Då får du åta dem stå längre =)

Svara
Kokospannkaka med limekokosgrädde och bär - 56kilo - LCHF Recept, inspiration, och matglädje! 10 september, 2014 - 05:45

[…] fick tips av en läsare (Tack!) att ha pofiber i pannkakssmeten så det provade jag idag! Följde mitt vanliga recept men tog kokosmjölk istället. Så […]

Svara
Maja 9 juni, 2014 - 09:12

Går det att frysa dessa godingar? Ska göra den obligatoriska pannkakstårtan till skolavslutningen men har inte tid dagen före 🙂

Svara
Sara 19 maj, 2014 - 20:57

Hej Åse, tror du att man kan byta ut grädden och mjölken mot kokosgrädde och kokosmjölk istället? Det här låter supersmarrigt,

Svara
Åse 19 maj, 2014 - 21:47

Ja det ska gå! =)

Svara
Lotta 17 maj, 2014 - 18:42

Jag gjorde just de här pannkakorna till middag. Sonen var lite skeptisk till en början, men han fick erkänna att han tyckte de var goda. Jag åt två stycken och nu är jag så mätt så jag lär inte orka något mer alls idag. Vilket ju är jättebra 🙂

Svara
Åse 18 maj, 2014 - 13:47

Vad härligt att höra!! Kul det smskade! Och ja det är jättemättande! Jag orkar oftast bara äta 1, haha!

Svara
Maria 7 april, 2014 - 13:31

Dom absolut godaste lchf-pannkakorna jag smakat!!!

Svara
Plätt-test :) | luafilosoferar 15 mars, 2014 - 08:20

[…] LCHF-pannkakor […]

Svara
Mjölk- och glutenfria pannkakor | Madelens LCHF 2 februari, 2014 - 19:59

[…] recept grundar sig på pannkaksreceptet som 56kilo har gjort, men ingen grädde eller mjölk […]

Svara
Langos med rom, gräddfil och rödlök | fitnessfightenelin 3 december, 2013 - 21:33

[…] dag gjorde 56kilo.se goda pannkakor (se receptet här)  men jag tycker att de blir lite tjocka när man steker dem i panna, så jag gjorde dem i […]

Svara
Torsdag | Sockerbulle 7 november, 2013 - 19:55

[…] 4,5 LCHf-pannkakor med varma hallon o […]

Svara
Jessica Seger 16 oktober, 2013 - 14:07

Så här gör jag! 4 ägg, 2 dl vispgrädde, 4 tsk fiberhusk, vispa ihop och låt stå en stund. sedan vänder jag ner en hel påse (450 gram) tinad hackad spenat i äggsmeten, salt och peppar. sedan gör jag pannkakor eller våfflor av det hela och till serverar jag creme fraiche och räkor, toppar med gräslök. Hittade orginalreceptet i en LCHF bilaga till Expressen sommaren 2012. Har också provat att göra med zuccini, ungefär samma mängd, ca 450 gram. Mina barns favoritpannkakor/våfflor.

Svara
Liselott Eriksson 9 oktober, 2013 - 13:41

Tack för ett jättebra recept Åse! Maken och jag är hemma och sjuka idag och behövde lite gott till lunch. Detta recept var verkligen mycket bättre än de jag testat tidigare. Dessutom gick det bra att vända pannkakorna, som jag haft lite bekymmer med innan. Ha en fortsatt fin dag! Kram ♥/Liselott

Svara
Åse 10 oktober, 2013 - 18:23

Åh vad härligt att det smakade!! KRAM!!

Svara
När pannkakor är det godaste man vet… | Elin Josefina 19 september, 2013 - 12:22

[…] man ändå försöker hålla en hyfsat god kost så är det här receptet på LCHF-pannkakor den bästa kompromissen mellan världarna. Har prövat MÅNGA recept på LCHF-pannkakor, både […]

Svara
Kolhydrat-, mejeri- och köttfri kost, går det? | Amazonkvinnan 29 augusti, 2013 - 14:51

[…] blev det pannkakor, bestående av grädde, kokosmjölk, ägg och fiberhusk, receptet hittade jag här, och till sen lunch en ”ost- och grönsaksröra” i ugnen, härifrån, med sallad till. […]

Svara
Madeleine - Mamma till 3 i USA 11 augusti, 2013 - 21:58

Detta är mitt go-to recept när ja inte vet vad jag ska äta. Passar bra till frukost, lunch, middag, picnic, mellis.. Plus i kanten att även resten av familjen gillar dom 🙂

Svara
Tavga 5 augusti, 2013 - 22:27

hej!
det är så roligt att man ser att lchf verkligen funkar för folk!! jag ville gå ner och har varit nyfiken på lchf länge. här om dagen bestämde jag mig på att prova någon vecka och se vad som händer….jag ar googlat en hel del om det men jag har inte hittat svar till en viktig fråga och det är ju hur mycket är det tänkt att man ska äta, alltså hur stora portioner ska man ha??
en annan viktigt fråga är; behöver man motionera under tiden som man kör lchf?

väldigt tacksam för svar
Tavga

Svara
Åse 6 augusti, 2013 - 12:09

Hej! Detta kanske är en bra artikel? http://56kilo.se/varfor-gar-jag-inte-ner-i-vikt-med-lchf/

3 mål mat om dagen, ät dig lagom mätt. (1 kött/fågel/fiskbit + lite ovanjordgrönsaker + 3-4 msk fet sås/dressing. Överdriv inte gräddprodukter.
Ät inte massa LCHf substitut till bröd, desserter etc.

Svara
Lily 21 juni, 2013 - 12:25

Det här är verkligen de godaste pannkakorna ever! Idag ska jag testa att göra dom med kokosmjölk i. Dom här och dina kesoplättar skulle jag lätt kunna leva på ett par månader! Mums!

Svara
När den lediga dagen startar med pannkakor | Marie Elisabeth 20 juni, 2013 - 10:28

[…] än någonsin. Så…..denna dag startar med pannkakor a´la LCHF. Receptet hittar du här. Tänker faktiskt äta dem i soffan och titta klart på Breakfast at Tiffanys […]

Svara
Veronica 19 juni, 2013 - 13:09

Och här halkar jag in… ett gäng år efter du publicerat det här inlägget och slänger till en high-five till dig för de här receptet. Shit så goda! Ska testa ha vaniljpulver i som någon skrev. OCh japp… jag är tokmätt efter två. Jag som annars kan pressa i mig 6-7 vanliga pannkakor o ändå inte tycka jag e mätt. 😉

Delar med mig av de här receptet i min blogg vid tillfälle. Givetvis länkar jag. Hoppas det är ok.

Ha det fint!

/Veronica

Svara
Åse 19 juni, 2013 - 13:28

Hej! vad kul att höra!! Det är absolut ok! =)) Må gott!

Svara
LCHF waffels! | Aisthetis_LCHF 15 maj, 2013 - 09:13

[…] The recipe you find here: http://56kilo.se/lchf-pannkakor/ […]

Svara
Måndagslyx | My life in Malta @ Spotlife 11 mars, 2013 - 10:56

[…] enkelt recept som kommer från 56kilos blogg och de var väldigt goda och matiga. De smakade som något mellanting av pannkaka och omelett […]

Svara
Inger 26 april, 2013 - 20:17

kolla Coltingpannkakor är de tilllåtna ?
6 ågg
en halv banan
och nån matsked jordnörssmör
ev lite bakpulver
serveras med keso (grädde)
hallon
( och stevia)

Svara
lisa 8 mars, 2013 - 17:40

Supergoda, hade I lite vaniljpulver och en halv tsk kanel oxa I smeten!

Svara
Marie 18 februari, 2013 - 18:48

Jag tyckte det smakade mycket bra och dotter ÄLSKADE dom 🙂

Svara
Anna 7 februari, 2013 - 06:17

Då har även jag provat dessa pannkakor som jag länge kikat på här..
Väldigt goda!

Jag packat ner två till lunch idag. Så nu slipper jag sitta där och var avis på kollegornas pannkakor med sylt idag. Nu har jag egna! Som dessutom smakar bättre, och ska lyxas till med bär och lite grädde…
🙂

Svara
Åse 7 februari, 2013 - 08:28

Kul de smakade!!

Svara
Matilda 25 januari, 2013 - 21:10

Fantastiskt goda pannkakor! Provade de som lunch igår med hallon och grädde till (och lite vaniljpulver i smeten) och idag blev det en ny omgång som förvandlades till köttfärsfyllda och ostgratinerade crêpes. Rekommenderas varmt! SÅ gott!

Svara
Elin 15 november, 2012 - 12:38

Wow! Jäääättegoda var dom! Blev proppmätt på två stycken! Det blev inte heller något knaster av fiberhusket vilket jag har upplevt när jag har provat att göra pannkakor vid ett tidigare tillfälle. Tummen upp helt klart!

Svara
Åse 15 november, 2012 - 21:17

tack tack!! kul att höra! =

Svara
Sofia 6 november, 2012 - 17:00

Jag lade smeten i våffeljärnet och fick jättegoda våfflor!

Svara
Anna H 21 oktober, 2012 - 21:01

Supergott! Smakade som vanliga pannkakor! Dessa kommer jag lätt göra igen! Tack för supergott recept! 🙂

Svara
Lowcarb Pannkakor | GirlyciousDiet 26 september, 2012 - 13:36

[…] hittade jag HÄR. /S Share this:TwitterFacebookGillaGillaBe the first to like […]

Svara
Lotta 22 september, 2012 - 11:07

Underbart goda! Halverade receptet och orkade inte äta mer än häften ändå, åt med smör och vaniljpulver på, supergott och mättande!!

Svara
Sesse 11 september, 2012 - 11:54

Ja det gjorde jag, så jag förstår inte alls. Nu blev det ju gott endå som tur var 🙂 och mättande

Svara
Sesse 11 september, 2012 - 10:10

Hej, min smet blev inte alls tjock. Bara rinner ut, och pannkakorna går ju sönder då 🙁 vad gör jag för fel? Gjorde enligt recept….

Svara
Åse 11 september, 2012 - 11:16

Hej, lät du smeten stå en stund?

Svara
Gabriella 9 september, 2012 - 10:00

Dom här var jättegoda, smaka väldigt likt vanliga pannkakor.
Och enkla att vispa ihop till söndagsbrunchen.
Jag åt mina med kanel och lite smör = mkt mätt och belåten! 🙂

Svara
Lise-Lott 3 september, 2012 - 11:25

Hej!
Supergott som vanligt!
Jag hade i lite ekologisk vaniljpulver också. Smarrigt!!

Ps: Glöm inte att äta Magnesium som kosttillskott. Superviktigt för hela kroppen!!

Svara
Åse 3 september, 2012 - 11:25

Absolut, det gör jag alltid!

Svara
isabell 28 augusti, 2012 - 23:41

ställer nog en dum fråga nu, men ska man använda matlagningsgrädde eller vispgrädde? 🙂

Svara
Marcus 1 september, 2012 - 10:45

Välj alltid det fetaste alternativet. 🙂

Svara
Pannkaka | Ett liv utan socker med LCHF och styrketräning @ Spotlife 11 augusti, 2012 - 09:42

[…] Yes, en lördag som denna så tänkte jag bjuda på ett pannkaks recept. Jag fullkomligt älskar detta recept för pannakorna blir så bra, goda och även lite tjocka. Jag ska bjuda på två olika varianter av detta recept tänkte jag. Receptet kommer ursprungligen från en utav mina favorit bloggar 56kilo.se […]

Svara
Helena 8 augusti, 2012 - 18:53

Sjukt goda pannkakor!! Har smakat andra lchf varianter förr och har inte alls gillat de.. Jag kan oxå erkänna att jag var sååå skeptisk ända tills jag smakade första tuggan! När jag stekte dessa tog jag en klump smet i pannan och använde en sked med ljummet vatten och det gick jättebra att få dom hyfsat platt:) åt med mosade blåbär och vispad grädde, mums!! Tack för receptet!!

Svara
Johanna 17 juli, 2012 - 15:26

Om man ska ersätta gammaldags mjölk med något, då är det bättre med grädde än mjölk antar jag eftersom det är mjölksocker i mjölken?
Annat substitut?

Svara
Åse 17 juli, 2012 - 15:30

Hej! Det är mjölksocker i grädde också, ca 1 sockerbit per dl grädde men det är lite mindre i mjölk men framför allt bättre fördelning mellan fett och kh i grädde.

Svara
Favorit frukost « Njutmetoden med vetemjölsfritt enligt [email protected] 18 juni, 2012 - 10:39

[…] Servera vispgrädde och tex osötade hallon till. Receptet hittade jag här. […]

Svara
Söndagsfrukost | …Lite av varje | ShapeMeUp! 6 maj, 2012 - 21:33

[…] att äta pannkakor till […]

Svara
Nathalie 1 april, 2012 - 18:41

Hej och tack för ett supergott recept! Lånade receptet på min blogg tillsammans med en länk till din blogg som källa =)

Svara
Pirjo 2 februari, 2012 - 13:26

Hej!
Jag provade ett liknande recept men utan mjölk, med tillägg av 1,5 dl mineralvatten och dessa vart suveräna, smeten blev tunnare och flöt ut som vanligt!

Svara
Pannkaksrecept - WellnessFight - Träning & Hälsa | WellnessFight - Träning & Hälsa 29 januari, 2012 - 07:58

[…] Receptet hittade jag på bloggen 56 kilo. […]

Svara
LCHF Pannkaka, mitt favoritrecept! 24 januari, 2012 - 09:21

[…] och nyttigt fett. Så här gör jag min pannkaka på morgonen! Det är i princip samma recept som detta, fast jag lägger till bakepro och har bara […]

Svara
Supernyttiga plättar (LCHF) 17 januari, 2012 - 10:19

[…] Detta receptet passar inte till pannkakor då de har svårt att hålla ihop, prova då detta i stället. […]

Svara
LCHF pasta / tagliatelle | 5 6 k i l o . s e - en annorlunda livsstilsblogg, lchf, hälsa, mat, familj och shopping! 9 januari, 2012 - 20:50

[…] så där extra, som gör att man inte saknar det gamla vanliga och för mig är det fröknäckena, pannkakorna och det är pizzan. Sedan ligger ju pannacotta som en klar […]

Svara
ina 17 december, 2011 - 09:46

dessa var toppen!
jag tycker annars alla andra lchf pannkakor man provat smakat så himla mycket ägg(hatar stekt äggsmaken) men dessa var riktigt goda, inte som vanliga tunnpannkakor utan mer åt american pancakes hållet. hade i lite vaniljpulver o det blev supergott!

Svara
Nina 7 december, 2011 - 11:52

Mumsigt recept. Jag har provat och det blev jätte bra.

Svara
Julbord på Rådhuskällaren Malmö 5 december, 2011 - 09:51

[…] till frukost, på LCHF Pannkaksreceptet. Enligt Anna-Marias receptmodifikation. […]

Svara
Vacker & Underbar » LCHF-plättar 3 december, 2011 - 14:02

[…] 56 Kilo Gilla detta inlägg!Ogilla igen… Categories: Träning och Hälsa Kommentarer (0) […]

Svara
Sanna 15 november, 2011 - 15:32

oh, detta var ju jättegott! Speciellt med lite mjölk i, då blev det nästan precis som vanliga pannkakor. Jag använda gammaldagsmjölj och det blev jättebra. Tusen tack för receptet! 😀

Jag brukar annars göra pannkakorna med mandelmjöl: http://levamedlchf.se/pannkakor-med-fiberhusk-och-mandelmjol/

Har sett att många använder kokos i sina pannkakor, någon som har testat det om det är gott?

Svara
ÅsaS 27 oktober, 2011 - 18:48

Blev dessa pannkakor till middag här idag – det är ju trots allt torsdag… 😉 Gjorde dubbel sats, då jag tänkte ha det i matlåda imorgon, men tji fick jag… Sonens ( S ) kommentar ”Smakar ju som Carinas pannkakor” (och Carina är GRYM på pannkakor – hennes paradrätt) så det är ju ett gott betyg! S klämde i sig 3 pannkisar, C 2 och F som inte äter pannkakor öht åt också 3. *chockad* Goda var de, och ska absolut göras fler gånger.

Kram ÅsaS

Svara
Lotta Sydow 25 april, 2012 - 19:09

Tusen tack för detta tipset!!
Jag tog hälften mjölk och hälften grädde.
Lade ost på och rullade ihop dem!
Supergott!!

Kram Lotta

Svara
Åse 26 april, 2012 - 10:32

Smarr!! =)

Svara
Anders 27 oktober, 2011 - 13:55

Fantastiskt bra pannkakor. Jag kör bara med vispgrädde – ingen mjölk. Smeten blir ju otroligt kletig och ännu värre om man sparar till dagen efter. Men jag tänkte ge ett litet tips. Stek en klump smet i bara typ 20 sekunder och vänd sedan. Då går det att trycka ut klumpen till en platt och fin pannkaka utan att den kletar fast i stekspaden!

Svara
Åse 27 oktober, 2011 - 15:35

Bra tips!!

Svara
Kicki 20 oktober, 2011 - 14:03

Åt precis dessa pannkakor till lunch, tycker de var mycket godare än vanliga! Upplevelsen blev ju ännu bättre genom att äta dem med egenplockade lingon, mums!

Svara
Åse 20 oktober, 2011 - 16:53

Åh det låter ju fantastiskt trevligt!! =)

Svara
Sthlms tjej 5 oktober, 2011 - 21:20

Grymt goda och mättande. Det blir 2 st till lunch imorn 🙂

Svara
LCHF produkter : D A G A R N A . N U 15 september, 2011 - 19:53

[…] så då tänkte jag att jag skulle passa på att baka något LCHF bröd från 56kilo.se samt Kokospannkakor till […]

Svara
Anna-Maria 26 juli, 2011 - 21:47

Kanongoda pannkisar! Provade dock att modifiera receptet lite ikväll, tog 1,5 dl vispgrädde och 1,5 dl mjölk, knappt 2 msk fiberhusk och 0,5 dl bakepro. Smeten rann ut lättare och pannkakorna gick att få tunna. Dessutom höll de ihop kanonbra!

Tack för en kanonbra blogg!

Svara
Åse 27 juli, 2011 - 10:32

Tack för tipset! =)

Svara
Johanna i Lund 14 september, 2011 - 17:40

Åh, är mitt uppe i att testa ditt modifierade recept, Anna-Maria, och det blir ju så himla bra! Jag som inte ens är så värst förtjust i pannkakor i vanliga fall tycker att de är supergoda! Idag ska jag använda några av dem till att göra crêpes. Tack!

Svara
emma 21 juni, 2011 - 14:49

Hej! dessa är verkligen supergoda!
tror du de går att göra våfflor av samma smet?

Svara
Åse 21 juni, 2011 - 14:53

Ingen aning, du får prova och se =)

Svara
Jenny 4 september, 2011 - 08:40

Använde pannkakssmeten i våffeljärnet nu på morgonen. Tog i en knivsudd bakpulver. Funkade hur bra som helst. Enklare än att steka! Bli inte förvånad när våfflorna blir väldigt höga i järnet. De sjunker ihop när man lägger upp dem. (precis som pannkakorna)

Svara
Åse 4 september, 2011 - 15:44

Kul bra tips! tack!

Svara
Ellinor 16 juni, 2011 - 14:46

Hej söta!

Detta blev min lunch idag 🙂 Muuums!!!!!

<3

Svara
lifelivers.com » Blog Archive » LCHF crepes 17 april, 2011 - 13:50

[…] lunch, LCHF pannkakor enligt recept på 56kilo.se (googlade) och bacongräddsås till det. Sandra gjorde sås på svamp. Grymt […]

Svara
Miss0 - mitt liv i Oslo 15 mars, 2011 - 19:35

Tack för receptet! har skickat iväg min karl till butiken nu så vi kan äta pannkakor ikväll 🙂 Härligt att finna ett recept som inte innehåller mandelmjöl eller kokos!

Svara
Åse 16 mars, 2011 - 11:34

Hoppas det smakar!

Svara
Kersti 25 januari, 2011 - 09:15

För många ägg eller? Mina pannkakor blev inte tjocka, inte heller smeten. Allt blev mycket tunnare än vanliga pannkakor och smakade mest ägg. Smeten blev så tunn att jag bara kunde göra pyttesmå pannkakor för att klara av att vända utan att ta sönder dem. Jag använde vanlig grädde och mellanmjölk istället för tvärtom. Fler som råkat ut för detta eller någon som har tips på vad som kan ha blivit ”fel”? I övrigt en helt superb sida med många goda recept.

Svara
Åse 25 januari, 2011 - 09:18

Jag har aldrig misslyckats med mina och oftast använder jag vispgrädde och standardmjölk.
Du glömde inte fiberhusken? och lät det dra en stund?

Svara
Kersti 25 januari, 2011 - 09:31

Jag kom ihåg både husken och att låta det svälla, men reagerade själv på att äggen var ganska stora och att det såg ut som mycket ägg i i förhållande till det andra. Det kanske blir bättre nästa gång med mindre ägg. Du får inte tro att det blev dåligt på något vis, jag kommer att prova igen. Jag har redan glufsat i mig 3 st med vispgrädde och hösten blåbär från min egen skog. Mums! 🙂

Svara
Åse 25 januari, 2011 - 09:47

Ingen fara! jag vet hur det är, det kan variera kraftigt ibland när man följer ett recept, just ägg har jag märkt kan ställa till det – beroende på hur stora eller små de är =) Mumsa du på! Nästa gång kan du öka fiberhusken om du tycker att det blir för rinnigt.

Svara
Nina 16 januari, 2011 - 22:29

Hej Åse!

Så fin och insprerande din sida har blivit!

Godaste pannkakorna ever 🙂 T.o.m. barnen gillade dom som annars bara gillar vanliga, men en liten vit lögn om att jag bara råkat göra dom lite tjockare än vanligt så slank dom ner som smör i solsken 😀
Tack för att du delar med dig av alla dina smarriga recept!

Svara
Åse 16 januari, 2011 - 22:31

Tack!!

Åh vad kul =)) Många ggr passar LCHF kost lika bra som ”vanlig” mat för våra små raringar! 😉

Svara
elis 2 november, 2010 - 18:49

Hej Åsa!

Du är helt fantastisk med allt på din fian sida! Jag har gjort många av dina recept o dom är sååå bra!

Tack! Elis

Svara
Christine 25 oktober, 2010 - 16:11

Åhhh, vilka underbara pannkakor…tack tack för receptet!

Svara
Kristina 19 oktober, 2010 - 13:30

Gjorde detta igår kväll!! SUPERGOTT. Det trodde jag inte…. Åt två stora pannkakor, men milda visp o hallon och sötningsmedel. Mumma!! Tack för receptet!!

Svara
Åse 20 oktober, 2010 - 10:16

Mum, vad roligt att du gillade det!

Svara
Jenny ✫ 14 oktober, 2010 - 09:31

Hittade till din blogg genom google och här ska jag stanna kvar! Så mycket inspiration och härliga recept man får här, tack 🙂

Jag kör GI fas 1 men använder mig mycket av LCHF recept också, men med lite mindre betoning på fettet. Provade iaf att göra dessa till frukost idag och dem blev jättegoda! Har du provat att göra receptet som ugnspannkaka någon gång?

Svara
Åse 14 oktober, 2010 - 09:34

Hej och välkommen!
nej det har jag inte, men det kunde man ju göra! =)

Svara
Jenny ✫ 19 oktober, 2010 - 19:10

Ikväll blev det ugnspannkaka på detta receptet. Hur gott som helst!! Hade ett paket tärnad stekt bacon i botten av plåten innan smeten hälldes på. Mmmm, fläskpannkaka har jag längtat efter länge 🙂 0O0

Svara
Åse 20 oktober, 2010 - 08:47

Åh smarrigt!!! Det ska provas, tack!

Svara
LCHF pannkakor « ciams.se 6 oktober, 2010 - 19:16

[…] Idag provade jag att göra LCHF pannkakor (LCHF står för Low Carb High Fat), hann inte med att göra dem igår eftersom landlord och Veronica kom. Pannkakorna var i alla fall superenkla att göra och smakade jättegott och vet ni va? Man blir proppmätt på en enda pannkaka. Receptet hittade jag här. […]

Svara
Carina i Tyskland 27 september, 2010 - 10:36

Mums! De ser verkligen jättegod ut! Om du säger att man klarar sig fint på en pannnkaka för 6 PP så ska jag absolut testa! Mums!

Svara
Alexandra 19 september, 2010 - 10:51

Ser verkligen supergoda ut! Mums! Ska testa någon dag – får leta reda på fiberhusk först bara! 🙂

Svara
Mamma Mia 19 september, 2010 - 09:53

Jag provade i går med dinkelmjöl eftersom det var det ända jag hade hemma och som var mest ”likt” fiberhusk.
Lite sedanare var jag i affären och hittade fiberhusk men hittade samtidigt Finax soecial diets Psyllium 85%kostfiber.
När jag läser på baksidan hur det skall användas så tror jag det är sammma sak som fiberhusk.
Jag skall testa i dag till lunch igen tänkte jag. Pannkakorna var goda i går i alla fall.
Hoppas att ni har det skönt på semestern
Kramis.

Svara
maja 18 september, 2010 - 12:15

Vad kul att läsa att dom var bra! Har letat efter ett ”sundare” recept på pankisar, för det är ju bättre för dom små också=) Tack för att du bjussar på så bra tips!

Svara
Annika 14 september, 2010 - 14:32

Jag förväxlar fiberhusk och fibrex. Trodde att det var typ samma sak.

Men nu har jag lärt mig att det inte är det.

Tack! 🙂

Svara
jennyh 14 september, 2010 - 13:48

Det måste jag prova. Gjorde efter ett annat recept en gång å dem blev inte goda.

Svara
Eva 14 september, 2010 - 13:42

Tack för ännu ett recept!
Detta ska provas till helgen 🙂

Kram

Svara
Anna E 14 september, 2010 - 12:59

De där brukar jag oxå göra, tycker de är riktigt smaskiga! 🙂

Svara
Jempa 14 september, 2010 - 12:52

Jag blir så sugen på att vara duktig! 😉 låter konstigt, men det känns som att jag kommer vara mer noral i mitt tänkande sen 🙂 Visst att ja e relativt nyttig nu oxå! Men jag gillar att räkna å greja å planera mat, sånt som många andra bara vill slippa! 😉 jag nöjer med med att förlja din duktighet sålänge.. hehe

Stor KRAM

Svara
jeanette 14 september, 2010 - 12:30

Ska absolut göra dessa ikväll när jag blir sådär vansinnigt sugen på något.Jag ska föresten göra dom nu så jag inte äter upp barnens choklad innan jag hinner göra plättarna!Det är just därför jag har problem med envisa kilon!Du kan verkligen fota!allt ser fantastiskt ut! ha en bra dag mvh jeanette

Svara
Anita 14 september, 2010 - 12:19

Glömde skriva tack för alla härliga bilder och recept, du delar med dig.

Svara
Anita 14 september, 2010 - 12:11

Ska jag testa, låter smaskens!

Svara
Ida A 14 september, 2010 - 12:07

åhh, det lät gott och inte allför ”dyrt” om man ska lyxa till det lite. Skall provas till helgen 🙂 kramis Ida A

Svara
Cece 14 september, 2010 - 11:57

Mmm… de är goda och ca 5 pp/st om man viktväktar.

Hälsningar från Cece

Svara
Åse 14 september, 2010 - 12:02

6 PP per pannkaka om man delar smeten på 4. Då får man en lagom stor pannkaka. Sedan får man lägga till för grädden.

Svara
Cece 14 september, 2010 - 12:34

Oj, såg nu att du redan räknat ut pp längst upp. Så klantig jag är. =) Får lära mig att inte läsa allt så fort.

Kram från Cece

Svara
Åse 14 september, 2010 - 12:35

Nej nej, det är tack vare dig som jag lade till pointsvärdet!!! Tack för påpekandet =))

Svara
Cece 14 september, 2010 - 12:36

Hahahahaha, jaså var det så. Tur för mig då för det kunde lika gärna varit som jag trodde. =)

Anna-Karin 14 september, 2010 - 11:10

Mmmums det ska jag testa islutet på veckan. Kämpar på med mina ägg just nu.

Svara
Jenny Ölmebo -Fru & 4 barnsmorsa ♥ 14 september, 2010 - 10:54

Hm.. ja det ska jag nog ta och testa 🙂

Svara
Maria 14 september, 2010 - 10:25

TACK för tipset – ska testas! 🙂

Svara

Lämna en kommentar