LCHF Pannkakor

14 september, 2010

Till frukost fick barnen plättar och jag gjorde LCHF Pannkakor!
MUMS vad gott!! Jag tyckte att det smakade precis som ”vanliga” pannkakor fast lite fluffigare typ som amerikanska pannkakor! Jag var skeptisk men detta kommer jag göra måååånga ggr!
Jag blev sååå mätt så jag misstänker att jag kommer stå mig till eftermiddag! Med facit i hand så hade det räckt med 1 pannkaka men jag var lite hagalen 😉
Dessa kan man även göra som våfflor!

IMG_6592

IMG_6593

IMG_6595

Skriv ut

LCHF Pannkakor

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

6 pannkakor (20 cm stekpanna)

2 dl grädde
1 dl fet mjölk eller vatten
4 ägg
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver (går att utesluta men jag tycker om att ha i)
2 nypor salt
0,5 tsk vaniljpulver


Instruktioner

Vispa äggen pösiga och sedan övriga ingredienser. Låt stå i 5 minuter och grädda sedan i smör eller kokosfett utan smak.
Hetta upp pannan på hög värme med fettet, häll i ca 1 dl smet, sänk sedan till medelvärme. Vänd så fort pannkakan ser klar ut undertill. Upprepa för varje pannkaka. Den höga värmen i början gör att pannkakan håller ihop bättre. Smeta inte ut för tunt (ca 20 cm pannkaka)
Låt pannkakorna gräddas på medelvärme och de kräver lite längre tid i pannan efter första vändningen för att bli stabila och bra.
Späd eventuellt med mer vatten under tiden om smeten blir för tjock.
Servera vispgrädde och tex osötade hallon till.


SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

148 kommentarer
6

Du kanske också gillar

148 kommentarer

Hanna 14 april, 2019 - 16:55

Återkommer ofta till detta receptet uppskattat av alla 9 i familjen

Mari 12 september, 2018 - 17:57

Så goda , blev precis 6st och åt 3 till middag och har till lunch imorgon . 1 hade varit lite att äta 🤪

Camilla 12 augusti, 2018 - 12:54

Bästa LCHF pannkaksreceptet!
Detta använder jag till att från pannkakor,våfflor till crepes! TACK!

1 9 10 11

Kommentarer är stängda