LCHF Pannkakor

14 september, 2010

Till frukost fick barnen plättar och jag gjorde LCHF Pannkakor!
MUMS vad gott!! Jag tyckte att det smakade precis som ”vanliga” pannkakor fast lite fluffigare typ som amerikanska pannkakor! Jag var skeptisk men detta kommer jag göra måååånga ggr!
Jag blev sååå mätt så jag misstänker att jag kommer stå mig till eftermiddag! Med facit i hand så hade det räckt med 1 pannkaka men jag var lite hagalen 😉
Dessa kan man även göra som våfflor!

IMG_6592

IMG_6593

IMG_6595

Skriv ut

LCHF Pannkakor

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

6 pannkakor (20 cm stekpanna)

2 dl grädde
1 dl fet mjölk eller vatten
4 ägg
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver (går att utesluta men jag tycker om att ha i)
2 nypor salt
0,5 tsk vaniljpulver


Instruktioner

Vispa äggen pösiga och sedan övriga ingredienser. Låt stå i 5 minuter och grädda sedan i smör eller kokosfett utan smak.
Hetta upp pannan på hög värme med fettet, häll i ca 1 dl smet, sänk sedan till medelvärme. Vänd så fort pannkakan ser klar ut undertill. Upprepa för varje pannkaka. Den höga värmen i början gör att pannkakan håller ihop bättre. Smeta inte ut för tunt (ca 20 cm pannkaka)
Låt pannkakorna gräddas på medelvärme och de kräver lite längre tid i pannan efter första vändningen för att bli stabila och bra.
Späd eventuellt med mer vatten under tiden om smeten blir för tjock.
Servera vispgrädde och tex osötade hallon till.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

147 kommentarer
0

Du kanske också gillar

147 kommentarer

Mari 12 september, 2018 - 17:57

Så goda , blev precis 6st och åt 3 till middag och har till lunch imorgon . 1 hade varit lite att äta 🤪

Svara
Camilla 12 augusti, 2018 - 12:54

Bästa LCHF pannkaksreceptet!
Detta använder jag till att från pannkakor,våfflor till crepes! TACK!

Svara
1 9 10 11

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.