LCHF Paj utan skal (Broccoli- ädelostpaj)

8 november, 2016

Hej raringar!
Jag sitter i Stockholm Sky City och jobbar och väntar in Victoria för vidare färd mot Barcelona på jobbresa.
Tänkte tipsa er om den här goda pajen!
Som ni vet så kan man ju göra det här goda pajskalet till LCHF vänligt (jag drar numera ner fettet till ca 25-30 gr)
Dock är jag så van vid att skippa vanligt pajskal (äter innanmätet då om jag blir bjuden på paj) så jag tycker faktiskt det är lika gott utan LCHF skalet också!
Jag gjorde min goda broccoli- och ädelostpaj!

012a5457

012a5458

012a5497

Skriv ut

LCHF Paj utan skal

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 500 g broccoli
  • 2 små rödlökar
  • 140 gr ädelost
  • 5 ägg
  • 4 dl grädde
  • 2 dl lagrad god ost
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Koka broccolin nästan mjuk, låt ånga av ordentligt.
  3. Finhacka rödlöken.
  4. Lägg broccoli och rödlök i en pajform.
  5. Smula/ skär ädelosten i mindre bitar och lägg ovanpå.
  6. Salta och peppra lite (ädelosten är salt ju)
  7. Vispa ihop ägg och vispgrädde och häll ovanpå. Fördela riven ost ovanpå.
  8. Grädda i ugnen ca 25-30 minuter tills pajen fått fin färg.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Elin 6 november, 2017 - 18:03

Gjorde denna idag. Blev jättegott. Dock inte så omtyckt av sonen, 1 år och sambon. Matlåda/or till mig
🤣

Svara
Maria Andreasson 8 november, 2016 - 21:57

Är så glad att jag köpte din kokbok. Jag som hatade att laga mat innan bara älskar det nu. Min make tror hag har blivit allvarligt sjuk …..😜 Jag bakar o fejar var dag i köket. På råga på allt har hag gått ner 4 kg på 3 veckor. Denna paj utan skal måste jag testa.

Svara
Jenjo 8 november, 2016 - 20:38

Ser fantastiskt gott ut. Har fördomar mot paj utan skal (jag vet, jättelöjligt, men du vet när man får för sig något……), men denna skulle faktiskt kunna få mig att prova. Broccoli och ädelost, mums. 🙂
Hoppas ni får en underbar resa!
Kram

Svara
Ulrika 8 november, 2016 - 17:19

Broccoli och ädelostpaj tillhör pajfavoriten. Dock inte lika förtjust i pajskal så jag skrapar också oftast ur godsakerna. Att jag inte tänk på att göra utan skal, måste provas. Ha en härlig Barcelonatripp.

Svara
Margareta 8 november, 2016 - 15:13

Mumsigt! I Love paj utan pajskal 👍

Svara
kristina eriksson 8 november, 2016 - 15:08

Dina recept är inspirerande , denna skrev jag ut direkt för att ha i mappen för nya oprövade recept. vilken slags sås ser man i dina skålar på bilden? trevlig resa!

Svara
Barbro 8 november, 2016 - 14:00

spännande att inte ha något pajskal-får nog testas snart.
kram o ha en fortsatt bra dag o hälsa Vickan också.

Svara
Britt 8 november, 2016 - 13:21

Använder du nån gång filodeg som pajskal? Jag vet, det är vetemjöl i den men den är ju lövtunn, dvs man använder så lite. Pajskal på mandelmjöl eller liknande är ju väldigt energirikt, vilket man också måste tänka på.

Svara
Åse 8 november, 2016 - 14:50

Hej Britt! Nej jag undviker gluten, så gör hellre den utan skal öht.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.