LCHF Paj utan skal (Broccoli- ädelostpaj)

av Åse

Hej raringar!
Jag sitter i Stockholm Sky City och jobbar och väntar in Victoria för vidare färd mot Barcelona på jobbresa.
Tänkte tipsa er om den här goda pajen!
Som ni vet så kan man ju göra det här goda pajskalet till LCHF vänligt (jag drar numera ner fettet till ca 25-30 gr)
Dock är jag så van vid att skippa vanligt pajskal (äter innanmätet då om jag blir bjuden på paj) så jag tycker faktiskt det är lika gott utan LCHF skalet också!
Jag gjorde min goda broccoli- och ädelostpaj!
012a5457
012a5458
012a5497

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

LCHF Paj utan skal


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 500 g broccoli
  • 2 små rödlökar
  • 140 gr ädelost
  • 5 ägg
  • 4 dl grädde
  • 2 dl lagrad god ost
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Koka broccolin nästan mjuk, låt ånga av ordentligt.
  3. Finhacka rödlöken.
  4. Lägg broccoli och rödlök i en pajform.
  5. Smula/ skär ädelosten i mindre bitar och lägg ovanpå.
  6. Salta och peppra lite (ädelosten är salt ju)
  7. Vispa ihop ägg och vispgrädde och häll ovanpå. Fördela riven ost ovanpå.
  8. Grädda i ugnen ca 25-30 minuter tills pajen fått fin färg.

Nutrition

  • Serving Size: 8
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

11 kommentarer

Jeanette 24 februari, 2022 - 22:35

Maken hittade receptet och överraskade mig med en underbar middag. Han hade dessutom blandat ner fint skurna skinkstek. Blev jättegott och kommer absolut på topplistan.

Svara
Åse 25 februari, 2022 - 08:59

Oj vad trevligt, vilken fin man du har! 🥰

Svara
Elin 6 november, 2017 - 18:03

Gjorde denna idag. Blev jättegott. Dock inte så omtyckt av sonen, 1 år och sambon. Matlåda/or till mig
🤣

Svara
Maria Andreasson 8 november, 2016 - 21:57

Är så glad att jag köpte din kokbok. Jag som hatade att laga mat innan bara älskar det nu. Min make tror hag har blivit allvarligt sjuk …..😜 Jag bakar o fejar var dag i köket. På råga på allt har hag gått ner 4 kg på 3 veckor. Denna paj utan skal måste jag testa.

Svara
Jenjo 8 november, 2016 - 20:38

Ser fantastiskt gott ut. Har fördomar mot paj utan skal (jag vet, jättelöjligt, men du vet när man får för sig något……), men denna skulle faktiskt kunna få mig att prova. Broccoli och ädelost, mums. 🙂
Hoppas ni får en underbar resa!
Kram

Svara
Ulrika 8 november, 2016 - 17:19

Broccoli och ädelostpaj tillhör pajfavoriten. Dock inte lika förtjust i pajskal så jag skrapar också oftast ur godsakerna. Att jag inte tänk på att göra utan skal, måste provas. Ha en härlig Barcelonatripp.

Svara
Margareta 8 november, 2016 - 15:13

Mumsigt! I Love paj utan pajskal 👍

Svara
kristina eriksson 8 november, 2016 - 15:08

Dina recept är inspirerande , denna skrev jag ut direkt för att ha i mappen för nya oprövade recept. vilken slags sås ser man i dina skålar på bilden? trevlig resa!

Svara
Barbro 8 november, 2016 - 14:00

spännande att inte ha något pajskal-får nog testas snart.
kram o ha en fortsatt bra dag o hälsa Vickan också.

Svara
Britt 8 november, 2016 - 13:21

Använder du nån gång filodeg som pajskal? Jag vet, det är vetemjöl i den men den är ju lövtunn, dvs man använder så lite. Pajskal på mandelmjöl eller liknande är ju väldigt energirikt, vilket man också måste tänka på.

Svara
Åse 8 november, 2016 - 14:50

Hej Britt! Nej jag undviker gluten, så gör hellre den utan skal öht.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!