Kom fram till ett bättre recept på blåbärsmuffins så detta uppdateras och ersätter det andra som jag postade för några dagar sedan!
Detta är ett bra allround muffinsrecept och bären kan ersättas med andra smaksättare.

12 muffins á 6 PP (2,2 kolh per muffins)

4 ägg
4,75 dl mandelmjöl
1,10 dl smält smör
1,10 dl vispgrädde
Sockerersättningsströ motsvarande 75 g socker, jag använder Canderel, men Sukrin kan användas.
1 kryddmått Dr Oetkers vaniljextrakt
En rundad tsk bakpulver
1 msk citronjuice (koncentrerad)
2,5 dl stora frusna blåbär

Ugn 180 g.
Vispa ”socker” och ägg pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem (vispa ej!) Vänd till slut ner blåbären och portionera upp i muffinsformar.
Grädda i ca 25 min.


26112010-IMG_7844

  1. Sitter på jobbet sedan kl.08.00 – börjar bli lite trött :)Tänkte försöka hitta lite recept till nästa vecka och det är klart att man ALLTID hittar goda recept på din sida – TUSEN TACK för att du orkar hålla oss uppdaterad och ger så mkt inpiration. Stor kram till dig. //Ida A

  2. Hej tjejen,

    Ååååå gud vad goda dom såg ut!! Kommer definitivt baka dessa när jag kör igåg med low carb om två tre veckor 😉

    Kramilikrammmiiiizzzzzz

  3. MUMS…måste genast skärpa till mig igen känner jag! Förresten vet du om att de har malet mandelmjöl på Lidl?? Jag köpte där sist! Bara ett tips!
    Kramiz

  4. Ser jättegott ut, älskar muffins med bär !
    Har precis köpt silikonmuffinsformar (långt ord !!)
    dom var fantastiskt bra.
    / Sussi

  5. Åh mandelmjöl ska jag också beställa! Kul att kunna baka nåt fikabröd trots att man kör LC 🙂

    Här har första veckan förresten gått toppenbra hittills! Älskar känslan av att vara mätt och osugen hela tiden! Ser dessutom finfint ut på vågen än så länge, så det är bara att hoppas att det håller i sig!!

  6. Ja dom såg riktigt goda ut!!
    Jag har beställt mandelmjöl samt dreamfields pasta och shiratakinudlar! Anlände igår så nystart på måndag!! 🙂

  7. En fråga bara…hur blir konsistensen med mandelmjöl? Har aldrig bakat med det. Och var hittar du sockerersättning? Tack för inspirerande tips som alltid, kram!

    1. Hej!

      jag använder inte sukrin längre (tycker inte om smaken) men det kan man köpa på vårt lokala Maxi, men tror de är ganska ensamma om att sälja det. Annars finns det i många webbshoppar.

      1. Vilka härliga muffinsrecept! Här ska det handlas hem och bakas lite nu inför advent och jul! Tack så mycket 🙂

        Nu när jag ändå är här och skriver så tänkte jag höra vilket sötningsmedel du kan rekommendera? Vissa smakar ju förfärligt!

        Trevlig adventshelg! 🙂

  8. Hej!
    Första gången jag är här inne och surfar omkring, vilken underbar blogg!
    Är också ellecehåeffare (LCHF:are) Och älskar nya recept, här finns ju massor av spännande saker som man måste testa, och vilka fina bilder. Väldigt snyggt sammansatt, inkl font och allt. Genomtänkt!

    Tumme upp! 🙂

    Glad första advents-helg
    Fine

      1. åh, nu har jag läst mig till att du bor i Hbg. Va kul! Är själv från Skåne, mina föräldrar bor i Mölle, ska dit och fira jul – längtar!

  9. Hej!
    Brukar läsa sin blogg men inte kommentera, kör också LCHF och jag ääälskar att baka så jag blir så himla glad nu när du lagt ut en massa roliga recept som jag inte bara får baka utan även smaka av!! 🙂 Toppen verkligen! Och vad smidigt med mandelmjöl, jag köpte det igår på Lidl efter att jag sett att du skrivit om det här, trodde det bara fanns på lchf-butiker på nätet, går ju fortare (och blir bättre) än att göra eget…

    Förresten, macarons görs på mandelmjöl, ägg och socker&florsocker. Men borde ju funka med sockerersättning också. De är dock redan från början lite trixiga att få till!

    Kram Therese

  10. Jag är antagligen väldigt trög hehe. Ska ge mig på saffransmuffinsen om ett tag och har Hermesetas som ersättning för sockret men vad innebär ”Sockerersättningsströ motsvarande 75 g socker”. Hur mycket sötningsmedel ska man ta? Om du kan hjälpa mig med detta så skriv gärna hur mkt i deciliter 😀 haha.

    Bästa bloggen på länge btw , älskar den!!

    1. Hej! Jag har inte hermesetas så jag vet inte proportionerna, men det står på paketet hur mkt socker tex 1 dl hermesetas motsvarar. Du ska ha motsvarande 0,75 g socker.
      Tack för komplimangen! 🙂

    1. Detta är ett annat recept bara, man kan ju tex baka bröd på en mängd olika sätt med olika ingredienser, samma gäller i detta receptet.

  11. Hejhej
    Superbra grundrecept.
    Gjorde Chokladmuffins med ditt recept som bas idag. Använde 1 dl Agavsirap som sötning och 1 dl kakao som jag rörde ner i det smälta smöret som smaksättning. (Hoppade då över citronen och blåbären.)
    De blev supergoda! Tack för tipset.

  12. Vilken motion man får när man ska ”jaga” alla ”konstiga” livsmedel, men nu är iaf mandelmjölet inhandlat online!! 🙂

    Ska bli spännande att testa dessa 🙂

    Hoppas bara maken tål de då han är nötallergiker :O ..dock funkar vissa nötter när de är uppvärmda såå hoppas det går 🙂

  13. Gjorde dessa idag, men bytte ut hälften av mandelmjölet mot pofiber eftersom jag jagar points… Blev jättebra! Tack för bra recept!

  14. Kan man göra dessa utan sötningsmedel – någon som provat?? Vill inte trigga igång mitt sockersug genom att använda sådant. Har nu efter cirka 8 veckor utan socker kommit så långt att jag inte tycker om när det smakar sött.

  15. Hej, receptet lät så gott så kunde inte låta bli att testa även att jag tyckte att 4,75 dl kokosmjöl lät mkt. Det var mkt, mina ”muffins” blev rullningsbara innan jag ens hann röra ihop allt. Smeten blev en deg o resultatet blev tyvärr inte som dina fina bilder. Stämmer det verkligen med 4,75 dl mjöl eller är det jag som är konstig?

      1. Såklart, jag var så inriktad på att baka m kokosmjöl att det var det enda jag läste, herregud vad dum jag känner mig. Det blev ju cement, oätbara. Jag måste testa igen med mandelmjöl. Vad tror du om kokosmjöl, hur mycket skulle man behöva? Inte så bra på lchf- bakning, misslyckas nästan jämt. 🙂

        1. Haha! Kan tro det! 😉 När det gäller kokosmjöl måste man använda mkt mindre och det är inte alltid lätt att omvandla så där på rak arm.

  16. Hej hej! Vilken bra sida=D Jag har varit vegetarian så länge nu så jag kör på i gamla spår och byter ut tex mjölk och grädde mot soja sådant och tex smör mot mjölkfritt margarin. Jag är just nu själv mest inne på att äta så bra som möjligt för min mage å kropp men har kollegor som kör LCHF å nu ska jag baka till en fest vi ska ha, är det då ok att köra på som vanligt eller bör jag använda tex riktig grädde osv? Vill ju inte paja deras diet… ♥

    1. Hej! Vad gulligt av dig!! Äter man LCHF äter man helst inte margarin, utan riktigt smör – på LCHF undviker vi soja också men det är inte alla som äter LCHF som är noga med det utan är mer koncentrerad på kolhydratmängden och då fungerar dina alternativ! =)

  17. Jag hade inte mandelmjöl hemma, däremot mandlar. Så jag skållade och malde dem och använde istället. Gick ypperligt!
    En fundering, är det inte ok att använda bakpulver när man kör lchf?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..