LCHF Lussekatter

18 november, 2013

I dag provade jag att göra lussekatter utan mjöl, använde mitt kanelbullerecept som grund och ändrade bara lite i mjölsammansättningen.
Jag tyckte de blev goda!
Vetedeg blir ju mycket smidigare, det går inte att komma ifrån.
8-10 stycken
4 ekologiska ägg
Sötning med sötma motsvarande 5 msk socker
100 gram rumstempererat smör
1 dl grädde eller mjölk
1 dl mandelmjöl


1/2 dl pofiber
3/4 dl kokosmjöl (aman prana)
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5 gram saffran
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg saffranet i lite mörk rom eller i 1 msk vatten under 20-30 minuter innan för fin färg på brödet.
Vispa ägg och sötning fluffigt. Blanda de torra ingredienserna
Vispa ner smöret, grädden och saffranet och till slut de torra ingredienserna. Låt svälla i ca 10 minuter innan du formar lussekatter. Om degen är för lös blanda ner lite mer kokosmjöl!
Pensla med äggvita och tryck eventuellt ner russin i katterna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

IMG_4553

IMG_4554

IMG_4556

IMG_4561

IMG_4565

IMG_4571

77 kommentarer
0

77 kommentarer

Linda 11 december, 2013 - 23:01

Nu har jag bakat dessa. Tack för receptet, äntligen ett LCHF recept som funkar :)) blev riktigt goda. Använde lite rårörsocker.

Svara
Sandra 8 december, 2013 - 23:31

Hej!
Tack för ett superrecept!
Jag undrar om du tror att mejeriprodukterna kan bytas ut mot vegetariska alternativ? Ska baka åt två som inte tål vare sig gluten eller mjölkprotein, så svar tas tacksamt emot 🙂

Svara
Åse 9 december, 2013 - 13:16

Hej, jag har ingen erfarenhet av att använda mjölkproteinfria substitut så jag vågar tyvärr inte råda i detta.

Svara
Linda 8 december, 2013 - 11:40

Jag som inte är vad vid att baka med LCHF. Vad gör profiber? Provade att baka lussebullar igår(dock inte detta recept) och dom blev alldeles för torra 🙁

Svara
Emmelie 4 december, 2013 - 14:28

Går det bra att baka utan pofiber??

Svara
Åse 4 december, 2013 - 14:46

Ja det går bra fast jag tycker man får bättre konsistens med pofiber.

Svara
Malin 2 december, 2013 - 12:20

Tack för receptet! Testade dessa igår och tyckte de var så himla goda. Jag tycker faktiskt de är bättre än vanliga lussebullar, mycket saftigare och bättre konsistens. Tycker överlag att LCHF-bak är godare och att allt vanligt nu förtiden är torrt och smaklöst. Kanske är en vanesak men hursomhelst är jag supernöjd! TACK Åse, glutenmagen mår betydligt bättre tack vare dig.

Svara
Åse 2 december, 2013 - 12:28

Vad kul att höra!! =)

Svara
Linda 1 december, 2013 - 23:25

Aha ok tack 🙂 ungefär hur mycket råsocker tog du? Tack för snabbt svar.

Svara
Åse 2 december, 2013 - 07:26

Samma mängdsom socker som står i receptet 🙂

Svara
Bibbi 1 december, 2013 - 21:05

Vilka goda lussebullar. Mina blev luftiga och fina. Mycket bättre än med bara kokosmjöl. Och eftersom det var så kul att baka, så blev det även dina pepparkaksmuffins och citronmuffins. Och jag säger bara. Julen är räddad!!! =O)) Sååå smaskiga.
Tack för bra recept

Svara
Linda 30 november, 2013 - 12:01

Hej. Jag vill inte heller använda sötningsmedel. Har du bakat dessa med honung? Hur mycket använde du då? Vispar du den med äggen då? Tack på förhand 🙂

Svara
Åse 30 november, 2013 - 12:51

Honung är lite sötare än socker. Jag använde råsocker i detta receptet.

Svara
Malin T 30 november, 2013 - 11:30

Följde detta recept men formade bullar och la i form och toppade med mandelspån. Visade sig bli lyckat eftersom konsistensen när de var klara blev mer som muffins än bullar. Supergoda iaf 🙂

Svara
Annica 29 november, 2013 - 07:41

För du skrev att du kör med Aman Prana. På den förpackningen står det kokosmjöl & inte kokosnötsmjöl…. Undrar då det är nytt för mig & vill ju att lussekattrena ska bli goda 😉

Svara
Åse 29 november, 2013 - 08:24

Jo läs på baksidan i texten så refererar de sitt mjöl som kokosnötmjöl 😉
kokosmjöl och kokosnötmjöl är samma sak men jag skriver numera konsekvent kokosnötmjöl eftersom Aman Prana själva använder det.
Hoppas lussisarna blev goda! =)

Svara
1 2 3 4 5

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.