LCHF Lussekatter

18 november, 2013

I dag provade jag att göra lussekatter utan mjöl, använde mitt kanelbullerecept som grund och ändrade bara lite i mjölsammansättningen.
Jag tyckte de blev goda!
Vetedeg blir ju mycket smidigare, det går inte att komma ifrån.
8-10 stycken
4 ekologiska ägg
Sötning med sötma motsvarande 5 msk socker
100 gram rumstempererat smör
1 dl grädde eller mjölk


1 dl mandelmjöl
1/2 dl pofiber
3/4 dl kokosmjöl (aman prana)
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5 gram saffran
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg saffranet i lite mörk rom eller i 1 msk vatten under 20-30 minuter innan för fin färg på brödet.
Vispa ägg och sötning fluffigt. Blanda de torra ingredienserna

Vispa ner smöret, grädden och saffranet och till slut de torra ingredienserna. Låt svälla i ca 10 minuter innan du formar lussekatter. Om degen är för lös blanda ner lite mer kokosmjöl!
Pensla med äggvita och tryck eventuellt ner russin i katterna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
IMG_4553

IMG_4554

IMG_4556

IMG_4561

IMG_4565

IMG_4571

77 kommentarer
0

Du kanske också gillar

77 kommentarer

Camilla 18 november, 2013 - 18:58

Kul att du körde eftersom jag mailade förra veckan o frogade dig om recept. Hittade ett från Marianne med så det blir båda eftersom dottern älskar att baka. Tack

Svara
Åse 18 november, 2013 - 18:59

Du får tacka min sjuka son som krävde att jag skulle baka lussekatter till honom idag 😉

Svara
Anna i Skåne 18 november, 2013 - 18:38

Fick din äppelkaka hos min syster i helgen. Good!
Tänker baka den med pepparkakskryddor till advent. Tack för bra recept!

Svara
Viktoria 18 november, 2013 - 17:38

Med sötning kan man använda agave eller behöver det vara stevia ? 🙂 ser mumsiga ut!

Svara
Åse 18 november, 2013 - 17:59

Du använder den sötning som du känner dig bekväm med att använda, jag personligen använder inte sötningsmedel längre men alla gör de val de tycker är bäst.

Svara
Anneli 18 november, 2013 - 17:18

Hej,
Vad använder du för sötning? Har precis kommit igång med LCHF och det känns som en djungel när man googlar runt, man blir så osäker vad man ska köpa….
Tack!

Svara
Åse 18 november, 2013 - 18:01

Hej, jag använder honung för jag använder inte sötningsmedel längre. Jag äter hellre naturligt sött ibland än konstgjort.
Men om jag ska rekommendera ngt sötningsmedel så är det Lchfbutikens Strösötrix

Svara
Ti 18 november, 2013 - 17:14

Tack för alla recept du lägger upp. Dessa ser lite torra ut (förlåt), typ som skorpor eller ganska porösa som scones. Är de det?

Svara
Åse 18 november, 2013 - 17:17

Haha nä inget av det 🙂 men som jag skrev vetebrödsdeg går inte att göra utan vetemjöl det blir alltid porösare. Med kokosnötmjöl enbart kan man komma nära men då blir de snustorra.

Svara
Catarina 18 november, 2013 - 16:37

Åhhh vad gott det såg ut!! Måste prova.

Svara
Åsa 18 november, 2013 - 16:32

Tack Åse för ännu ett spännande recept! Har avstått många många fikatillfällen senaste halvåret…men älskar saffran så dessa måste jag bara testa att baka! ❤️❤️❤️
Använt många recept ur din bok och app! Tack för så mycket inspiration!
Ps när kommer planerna för era resor (din o Anna H) vara klara? Så nyfiken.. Ds

Svara
Åse 18 november, 2013 - 17:17

Kul du gillar!
Vi håller på för fulla muggar! Det kommer nog snart!

Svara
Erikas LCHF till vardag och fest 18 november, 2013 - 16:17

Vilka fina! Har också funderat på om jag skulle försöka mig på lussekatter men i år blev det saffransbullar istället (i form). Saffran är ju så gott tycker jag och det känns väldigt juligt i smaken. 🙂
Ha en toppendag!

Svara
Carina Sjögren 18 november, 2013 - 15:44

Hej!
Hur mycket grädde ska det vara i? Ser jättegoda ut!

Svara
Åse 18 november, 2013 - 15:54

dl! Uppdaterat receptet, hade visst glömt det =))

Svara
Ammie 18 november, 2013 - 15:25

Va fina! Måste provas (och ätas) 😉

Svara
1 2 3 5

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.