LCHF / Low carb / GI Foccacia

1 maj, 2013

Här kommer receptet på den goda foccacian jag gjorde i går!
Brödet är mitt populära kesobröd.
1 liten burk KESO (250 gram)
6 ägg
Drygt 1,5 dl kokosmjöl (Aman Prana)
2 msk fiberhusk
8 msk kruskakli *
4 tsk bakpulver
4 msk smält smör
1 krm salt
1 tsk torkad timjan
12 st svarta urkärnade kalamataoliver
1/2 rödlök
4 gula och röda körsbärstomater
fetaost
färsk timjan
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer. Blanda ihop allt. Penssla en form (20×25) och fördela degen i den. Platta inte för hårt. Pensla rikligt med olivolja. Halvera rödlöken och skär tunna skivor och fördela ovanpå. Halvera tomaterna och tryck ner tomater, oliver och fetaost i degen. Avsluta med att strö flingsalt ovanpå och fördela lite färsk timjan på. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter eller tills den fått fin färg!
IMG_3314
IMG_3331
IMG_3358
Ät och njut!!
Gillar du receptet?? Sprid det gärna genom att trycka gilla! =)

Print Friendly, PDF & Email

17 kommentarer
1

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Linda 23 april, 2015 - 10:14

Hur mycket innehåller detta brödet?
Kolydrater per 100 g?

Svara
Linn 12 maj, 2013 - 22:21

Supergott blev det! Vi åt foccacian nu ikväll med en god sallad och fisk. Speciellt kantbitarna var smarriga, lite krispiga 🙂

Svara
En kväll med järngänget | Fru Jessica 5 maj, 2013 - 21:26

[…] är bortresta. Föräldrafri fest när man snart är 31 år, det är inte illa! Bakade 56kilo:s Foccacia som vi hade till det grillade, eller ja… vi hade såklart en massa annat också. Men jag […]

Svara
Anna-Lena 4 maj, 2013 - 23:31

Man tager vad man haver – hade förstås glömt köpa fetaost, så tog Kvibille gräddädel isället och det funkade jättebra. Serverade med grillad marinerad kyckling på spett och tzatziki till. Supergott!

Svara
Åse 5 maj, 2013 - 11:27

Mums!! Kan to det blev gott!!

Svara
Linn 12 maj, 2013 - 13:56

Jag har upplevt samma sak. Senaste gången tog jag bara en tsk bakpulver till originalreceptet här på sajten, det passade mina smaklökar perfekt. Tur det, eftersom brödet är såååå gott! 🙂

Svara
Linn 12 maj, 2013 - 13:57

Och jag försökte naturligtvis svara på Malins kommentar här nedan, ingenting annat. Ibland blir det galet.

Svara
Malin 2 maj, 2013 - 23:07

När jag har gjort kesobrödet blir det en besk/stark känsla mot tungan. Vad gör jag för fel egentligen:(

Svara
Åse 3 maj, 2013 - 08:47

Vissa är känsliga för mkt bakpulver så prova att minska det!

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 2 maj, 2013 - 20:23

Vilken bra idé, det måste jag testa. Har bakat kesobrödet men hade ingen keso… tror jag tog creme fraiche istället och det blev jättegott.

Svara
Foccacia och tacokrydda | En träningsblogg och lite till 2 maj, 2013 - 19:02

[…] ett nytt recept på Foccacia. Receptet kommer från Åse som driver bloggen 56 kilo. Du hittar det här. Till kvällen styrde jag opp tacomiddag Cillastyle. Jag gör min egen tacokrydda utan socker och […]

Svara
Emma 1 maj, 2013 - 19:51

Hej. Finns inte kokosnötmjöl i affären där jag bor. Finns det nått annat man kan ta istället?? Tänkte laga detta imorrn så tacksam för svar.

Svara
Åse 1 maj, 2013 - 20:27

Nej inte som är lågkolhydrat. Mandelmjöl blir inte lika bra

Svara
Petra 22 maj, 2013 - 11:46

Hej!
Jag kunde heller inte hitta något kokosmjöl på affären. Beställa ville de inte heller. Bor i Tyskland så jag väntar på att kunskapen om LCHF ska komma hit. Sprider så mkt jag kan själv så klart;-))
Nåväl, jag la vanliga kokosflingor som man köper till bakning i min foodprocessor och lät de gå ett par minuter. Blev jättebra! Det är olika procent kolhydrater i den kokos man får tag på här. Men man tager vad man haver eller!? Lycka till!

Svara
Caroline 1 maj, 2013 - 18:28

Detta ska testas! 🙂

Svara
Britt-Marie 1 maj, 2013 - 17:11

Hej! Detta måste absolut prövas men undrar.. vad är kruskakli? Kan man byta ut kokosmjölet mot mandelmjöl? Är det samma mängd som gäller då? Haha oj, vad många frågor det blev nu. MVH Britt-Marie

Svara
fian 1 maj, 2013 - 16:15

hej.. keso verkar populärt.. ja är veggis och undrar vad kan jag byta ut keson mot???

Svara

Lämna en kommentar