Laxpaj

16 november, 2010

I dag kom en av mina bästa väninnor hit på lunch och jag bjöd på Vickans paj med varmrökt lax, fast utan pajskal! Perfekt LCHF! Tack raring för inspirationen!

8 portioner á 12 PP

300 g varmrökt lax i bit
150 g färsk spenat
1 gul lök
150 g riven Västerbottenost
3 dl creme fraiche
3 ägg


salt & peppar

Romsås:
2 dl creme fraiche
röd stenbitsrom
Lite salt & peppar

Garnering: 240 g skalade räkor

Fräs spenaten hastigt i lite smör. Dela laxen i bitar och hacka löken. Strö spenat, lax och lök i pajskalet, fördela jämt. Vispa ihop ägg och creme fraiche, blanda ner osten. Salta & peppra.
Häll blandningen över laxen m.m och grädda i 200C ca 30-40 min. Blanda ingredienserna till romsåsen och ställ kallt.
Servera pajen med romsåsen, en sallad och garnera med räkorna! MUMS!

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Lax och spenatpaj | LCHF Halal 10 juni, 2012 - 23:08

[…] Missade att ta bild och fråga efter receptet på den goda lax- och spenatpajen à la LCHF som jag blev bjuden på idag. Men nu då jag googlade så kom det upp ett tips som jag gärna vill prova och sprida vidare till er andra: Testa den här pajen på 56kilo.se  […]

Svara
susanne karlsson 20 november, 2010 - 17:50

ser så underbar ut måste prova i nästa vecka.

Svara
Malin I Form 17 november, 2010 - 12:16

Det såg väldigt gott ut! Kanske skulle göra något liknande fast i kalorisnål tappning 🙂

Svara
Victoria (bloggfamiljen/matplatsen) 17 november, 2010 - 10:09

Åhhhh vad gott med varmrökt lax. Hamnar på listan över saker att frossa i sen 😉

Ska nog göra en paj utan pajskal till lunch jag med, tack DU för inspiration tillbaka 🙂 puss!!!!

Svara
Åse 17 november, 2010 - 10:20

Du o jag Alfred med våra smaklökar som är kusiner 😉 PUSS

Svara
Anita 17 november, 2010 - 09:18

Ser mycket gott ut. Tack för du räknar i ProPoints oxå. Ha en bra dag!

Svara
susanne 16 november, 2010 - 21:36

den ska jag ta och prova i helgen! jättebra att du skriver ut propoints tycker jag. ha en bra vecka

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.