Sockerfria kokostoppar med saffran- och apelsin

5 december, 2016

I ett av ICA receptblad såg jag det här receptet som jag tänkte prova!
Kokostoppar med saffran och apelsin, kan det bli annat än gott? Det blev gott!
Man kan givetvis utesluta sötningen helt om man inte vill använda sötning eller använda råsocker eller honung eller vad ni vill ha.
Jag använde dock en kombination av både Icas sötströ (erythritol och stevia), björksocker och steviadroppar för att komma ifrån socker helt. Det blev jättebra!
Jag gör ofta så, blandar olika sötningar. I det här fallet tog jag 1/2 dl Ica sötströ och 1/2 dl björksocker och några droppar steviadroppar.
012a7077
012a7078
012a7079
012a7154
012a7158
Skriv ut

Sockerfria kokostoppar med saffran och apslesin.

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1/2 g saffran
  • rivet skal av 1/2 apelsin
  • 2 ägg
  • Sötning motsvarande sötman från 1-1,5 dl vitt socker
  • 200 g kokosflingor (Kung Markatta tog jag)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 gr.
  2. Smält smöret. Blanda med saffran och apelsinskal.
  3. Vispa ihop ägg med sötning och vispa sedan ner övriga ingredienser.
  4. Låt stå i ca 10 minuter.
  5. Klicka ut smeten till toppar på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

12 kommentarer
0

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Elisabeth 16 december, 2017 - 15:56

Meeeen så goda!! 👌

Svara
Marie 30 maj, 2017 - 17:36

Hej! Jättegoda….. men apslesin? 😉

Svara
Åse 30 maj, 2017 - 18:18

Förstår nog inte frågan?

Svara
Marie 31 maj, 2017 - 01:57

Felstavad frukt. På 2 ställen. Heter väl i alla fall APELSIN 😜

Svara
Åse 31 maj, 2017 - 05:27

😉 är väl charmen ändå med en levande blogg och snabba fingrar, jag bjuder på det =) Härligt det smakade!

Svara
Anna 18 december, 2016 - 17:05

Hej! Jag bakade också dina kokostoppar, goda men dem föll också isär. Jag använde ingen sötning alls…

Svara
Åse 18 december, 2016 - 17:14

Mycket skumt! Vet inte om det är så att avsaknaden av sötning förändrar konsistensen eller att de inte pressades ihop tillräckligt? Receptet är ju som skrivet från Ica och när jag gjort det med de sötningsmedlena jag nämnde (har även haft i Fibersirap) så har de hållt ihop bra.

Svara
Anna Bonsér 18 december, 2016 - 21:19

Jo jag tyckte iallafall att jag pressade ihop dem ordentligt men det kändes lite torrt, kanske kan lägga till lite mer smör eller Fibersirap?

Svara
Åse 18 december, 2016 - 21:37

Ja prova det!

Svara
Helena Benedicks 15 december, 2016 - 22:55

Hej! Jag gjorde dessa ikväll. De blev jättegoda men faller i bitar så det bara blir smulor. Vad har jag gjort för fel då?

Svara
Åse 16 december, 2016 - 09:20

Hej! Oj, ingen aning? Vad använde du för sötning?

Svara
10:e december - HUS Nr. 30 10 december, 2016 - 08:31

[…] tänkte jag bjuda på cocosbollar med saffran och apelsin. Receptet är en ren kopia ifrån bästa Åse (56kilo.se) så jag länkar till henne istället för att skriva receptet här, för hon ska ha all credit för […]

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.