The LCHF kladdkaka / Chokladkaka

11 juli, 2011

Jag rekommenderar även det HÄR receptet som jag själv gör nu för tiden.

I går kväll festade vi till det framför ett reprisavsnitt av Midsomer Murders med kladdkakan jag brukar göra! Den är ju så gooooood! Blir nästan som chokladmousse i konsistensen.

200 g osaltat smör
200 g Marabou 70% choklad
4 ägg
Valfri sötning motsvarande 1 dl socker (Mitt förslag är Erythritol + Stevia, tex Ica Sötströ)
1 tsk vaniljpulver eller 1 krm Dr Oetkers vaniljextrakt

Smält smör och choklad på låg värme.


Vispa ägg, strö och vanilj riktigt luftigt.
Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund.
Häll i springform och grädda i 200 grader i 7-8 minuter.
Låt stå kallt, gärna över natten. Om den ska serveras inom 1-2 timmar höj minutantalet till 10 minuter.
Servera med en klick vispgrädde och valfria bär!

207 kommentarer
5

Du kanske också gillar

207 kommentarer

Kladdkaka LCHF - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 23 september, 2018 - 10:15

[…] jag den godaste LCHF Kladdkakan! Den är en utveckling från min populära kladdkaka som ni hittar HÄR men jag tycker att den här blir godare! Tål du inte mandelmjöl så rekommenderar jag det andra […]

Svara
Stickat - Om tröjor, semester och en chokladtårta - morslillaylle.se 31 juli, 2018 - 20:50

[…] har lite tårta kvar sen kalaset i söndags. Jag kan förresten rekommendera receptet. Det är en chokladtårta som är glutenfri och enkelt kan göras mjölkfri också. Kalorifri är den dock inte, men när är […]

Svara
1 12 13 14

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.