LCHF Kavring (Mejerifritt, glutenfritt)

22 december, 2016

Detta receptet känner ni kanske igen från mitt recept på Lax- och Räktårta!
Jag bakade det nyss för att ha i en annan läckerhet som det kommer recept på i morgon.
Ett mustigt recept rikt på nyttiga fetter!

012a7765

012a7773

012a7776

012a7780

Jag kan tyvärr inte svara på hur brödet blir vid utbyte av livsmedel, ni får prova er fram 🙂
Skriv ut

LCHF Kavring (Mjerifritt, glutenfritt)

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1, 75 dl mandelsmör (eller annat nötsmör)
  • 5 ägg
  • 60 g smält deodoriserad kokosolja eller rapsolja
  • 1 msk honung
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • Drygt 1/2 dl krossade linfrön eller annat frömjöl
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk kummin
  • 3 msk kokosmjöl
  • 1 tsk bikarbonat (reagerar med vinägern och lyfter brödet)
  • 1/2 tsk salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr.
  2. Vispa äggen fluffiga. Blanda ner mandelsmör, kokosolja, honung och äppelcidervinäger.
  3. Stöt kryddorna i en mortel. Blanda de torra ingredienserna i separat skål. Vispa ihop allt.
  4. Häll smeten i en avlång bakform klädd med bakplåtspapper (Ca 1-1,5 liter)
  5. Grädda i ca 40 minuter. Håll koll så brödet inte får för mycket färg. Låt gärna stå kvar en stund på eftervärme. Låt brödet sedan svalna i formen i ca 10 minuter innan det skärs upp.

Notering

  • Per skiva: 159 kcal, 6 g protein, 2 g kolhydrater, 13,4 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 15

25 kommentarer
0

Du kanske också gillar

25 kommentarer

Kicki G 16 november, 2018 - 13:12

Det här är verkligen en härligt recept! Blir både gott och vackert och känns svårt att misslyckas med.

Svara
Mia Nilsson 12 november, 2018 - 18:45

Tänkte göra detta och matjesillstårtan till vårt årliga glöggparty. Men vad kan jag använda för frömjöl förutom krossade linfrön (det ska man ju undvika pga av att det är giftigt)? Jag kan inte komma på något frömjöl som finns att köpa och att mixa ett själv har jag nog inte någon mixer som klarar om det är små frön.
Tack på förhand för svar! Älskar alla fina recept och har alla dina böcker (förutom den senaste).💖💖💖

Svara
Åse 12 november, 2018 - 19:05

Hej!
Prova krossade chiafrön! Tror der blir bra! Jag ska provgöra det så fort jag kan.

Svara
Mia Nilsson 12 november, 2018 - 22:47

Tack det ska jag absolut göra! 😀👍

Svara
Anna 31 augusti, 2018 - 19:10

Bästa brödet

Svara
Anna 31 augusti, 2018 - 18:23

Hej,
Är bara tvungen att lämna en kommentar.
Har bakat många ( läs nästan alla) bröd utan gluten, detta är det bästa!
Tack för att du delar med dig och för dina böcker 🌹

Svara
Åse 1 september, 2018 - 11:28

Vad roligt att höra! 😍

Svara
Lena Gawell 27 juli, 2018 - 11:54

Har lagat det 3 ggr nu och det är verkligen gott och saftigt. Perfekt till leverpastej!
Tack!

Svara
Åse 27 juli, 2018 - 16:10

Kul att höra!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.