LCHF Kavring (Mejerifritt, glutenfritt)

22 december, 2016

Detta receptet känner ni kanske igen från mitt recept på Lax- och Räktårta!
Jag bakade det nyss för att ha i en annan läckerhet som det kommer recept på i morgon.
Ett mustigt recept rikt på nyttiga fetter!

012a7765

012a7773

012a7776

012a7780

Jag kan tyvärr inte svara på hur brödet blir vid utbyte av livsmedel, ni får prova er fram 🙂
Skriv ut

LCHF Kavring (Mjerifritt, glutenfritt)

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1, 75 dl mandelsmör (eller annat nötsmör)
  • 5 ägg
  • 60 g smält deodoriserad kokosolja eller rapsolja
  • 1 msk honung
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • Drygt 1/2 dl krossade linfrön eller annat frömjöl
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk kummin
  • 3 msk kokosmjöl
  • 1 tsk bikarbonat (reagerar med vinägern och lyfter brödet)
  • 1/2 tsk salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr.
  2. Vispa äggen fluffiga. Blanda ner mandelsmör, kokosolja, honung och äppelcidervinäger.
  3. Stöt kryddorna i en mortel. Blanda de torra ingredienserna i separat skål. Vispa ihop allt.
  4. Häll smeten i en avlång bakform klädd med bakplåtspapper (Ca 1-1,5 liter)
  5. Grädda i ca 40 minuter. Håll koll så brödet inte får för mycket färg. Låt gärna stå kvar en stund på eftervärme. Låt brödet sedan svalna i formen i ca 10 minuter innan det skärs upp.

Notering

  • Per skiva: 159 kcal, 6 g protein, 2 g kolhydrater, 13,4 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 15

21 kommentarer
0

Du kanske också gillar

21 kommentarer

Anna 31 augusti, 2018 - 19:10

Bästa brödet

Svara
Anna 31 augusti, 2018 - 18:23

Hej,
Är bara tvungen att lämna en kommentar.
Har bakat många ( läs nästan alla) bröd utan gluten, detta är det bästa!
Tack för att du delar med dig och för dina böcker 🌹

Svara
Åse 1 september, 2018 - 11:28

Vad roligt att höra! 😍

Svara
Lena Gawell 27 juli, 2018 - 11:54

Har lagat det 3 ggr nu och det är verkligen gott och saftigt. Perfekt till leverpastej!
Tack!

Svara
Åse 27 juli, 2018 - 16:10

Kul att höra!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.