LCHF Kavring (Mejerifritt, glutenfritt)

22 december, 2016

Detta receptet känner ni kanske igen från mitt recept på Lax- och Räktårta!
Jag bakade det nyss för att ha i en annan läckerhet som det kommer recept på i morgon.
Ett mustigt recept rikt på nyttiga fetter!
012a7765
012a7773
012a7776
012a7780
Jag kan tyvärr inte svara på hur brödet blir vid utbyte av livsmedel, ni får prova er fram 🙂
Skriv ut

LCHF Kavring (Mjerifritt, glutenfritt)

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1, 75 dl mandelsmör (eller annat nötsmör)
  • 5 ägg
  • 60 g smält deodoriserad kokosolja eller rapsolja
  • 1 msk honung
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • Drygt 1/2 dl krossade linfrön eller annat frömjöl
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk kummin
  • 3 msk kokosmjöl
  • 1 tsk bikarbonat (reagerar med vinägern och lyfter brödet)
  • 1/2 tsk salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr.
  2. Vispa äggen fluffiga. Blanda ner mandelsmör, kokosolja, honung och äppelcidervinäger.
  3. Stöt kryddorna i en mortel. Blanda de torra ingredienserna i separat skål. Vispa ihop allt.
  4. Häll smeten i en avlång bakform klädd med bakplåtspapper (Ca 1-1,5 liter)
  5. Grädda i ca 40 minuter. Håll koll så brödet inte får för mycket färg. Låt gärna stå kvar en stund på eftervärme. Låt brödet sedan svalna i formen i ca 10 minuter innan det skärs upp.

Notering

  • Per skiva: 159 kcal, 6 g protein, 2 g kolhydrater, 13,4 g fett

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 15

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Print Friendly, PDF & Email

16 kommentarer
0

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Matjestårta / Silltårta / Matjessilltårta Glutenfri LCHF - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 23 mars, 2018 - 15:43

[…] att äta LCHF / Lågkolhydratkost! Tvärtom! Man får ju det godaste! Brödet jag använder är min LCHF kavring men som jag skrev i receptet med Lax- och Räktårtan: Man kan givetvis använda det bröd man har […]

Svara
Första advent 2017 och Glöggtapas - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 4 december, 2017 - 13:25

[…] Detta var såååå gott! Pumpernickel med ädelostcreme, fikon och balsamico! Man kan ju använda LCHF kavring som botten! Smält 200 gr ädelost på låg värme. Låt svalna och vispa ihop med 300 g färskost, […]

Svara
Pamela 2 juli, 2017 - 21:38

Mandelsmör m salt lr utan?

Svara
Åse 3 juli, 2017 - 10:48

De mandelsmör jag köper är alltid naturliga utan salt, men tror inte det gör någon skillnad om det är saltat i just detta receptet.

Svara
Lotta 20 juni, 2017 - 10:18

Blev ju supergott!!!!! Tack för bra recept :)))

Svara
Renée 13 april, 2017 - 14:58

Svårt att hitta ”frömjöl” enligt maken som handlade – skulle man kunna köra Risentas fröknäckemix i matberedaren till mjöl?? (Solroskärnor, sesamfrö, pumpakärnor, linfrön, psylliumfrön, chiafrön)
MVH Lite Desperat

Svara
Åse 13 april, 2017 - 15:04

Hej det ska vara 1/2 dl krossade linfrön i receptet och vill man inte ha linfrön så går det bra med tex malda sesamfrön eller solrosfrön eller något. Viktigast är att det är krossat/malt (vilket man gör i en mixer) Lycka till!

Svara
Ann-Caroline 24 februari, 2017 - 14:02

Hej, tack för alla dina supergoda, lätta och bra recept:) Tänkte bara fråga finns det färdigt nötsmör att köpa eller gör du själv?
Med vänlig hälsning, Anki

Svara
Åse 24 februari, 2017 - 14:26

Hej! Ja det finns färdigt att köpa =) Monki på hemköp är god och Kung markattas!

Svara
Kristin Vedin 25 januari, 2017 - 05:03

Eftersom krossade linfrön inte är så nyttigt, kan jag ta sesammjöl istället ?

Svara
Åse 25 januari, 2017 - 09:56

1/2 dö på ett stort bröd lär inte skada men annars fungerar nog annat frömjöl ja!

Svara
Matjestårta / Silltårta / Matjessilltårta Glutenfri LCHF - 56kilo - LCHF Recept och Livsstil! 23 december, 2016 - 15:54

[…] att äta LCHF / Lågkolhydratkost! Tvärtom! Man får ju det godaste! Brödet jag använder är min LCHF kavring men som jag skrev i receptet med Lax- och Räktårtan: Man kan givetvis använda det bröd man har […]

Svara
Christina 23 december, 2016 - 10:25

Hej
Är det inga fler torrvaror än linfrö och kokosmjöl? Känns som det fattas nåt?
God Jul
Christina

Svara
Åse 23 december, 2016 - 10:27

Nej det fattas inget =) GOD JUL!

Svara
Christina 23 december, 2016 - 11:04

Då vågar jag prova. Tack för snabbt svar.

Svara
Lax och Räktårta - glutenfri LCHF Low Carb - 56kilo - LCHF Recept och Livsstil! 22 december, 2016 - 17:54

[…] utan gluten så därför tog jag fram några skivor av ett mörkt bröd jag hade i frysen, LCHF Kavring! Blev grymt bra! Man kan givetvis använda det bröd man har hemma, har man inget och inte bryr sig […]

Svara

Lämna en kommentar