Hamburgare

12 april, 2011

Helgen var ju verkligen fantastisk, vädermässigt! Vi invigde Sofieros glasskiosk!
Som jag skrev tidigare så åt vi också hamburgare i söndagskväll och tänka sig, på uteplatsen!
Mitt recept är inspirerat av Fröken Frus recept på hamburgare.

6 personer

800-900 gram blandfärs
1 ägg
2 dl vispgrädde
2 msk fibrex (finns i välsorterade livsmedelsbutiker)


1 riven gul lök
1,5 msk Touch of Taste oxfond
1 tsk sambal oelek
1 tsk soja
1 tsk colmans senap
1 tsk KNORR kött & grill
1 skvätt délidas chilisauce
2 kapsyler Liquid Smoke

Blanda grädde, fibrex och kryddor i en bunke och låt stå ett tag. Lägg i nötfärs, ägg och riven lök och blanda väl.


Servera i isbergsblad med valfria tillbehör!
Jag brukar ha: hamburgerdresssing , chornicons, emmenthalerost, tomat, rödlök, stekt bacon.

24 kommentarer
0

Du kanske också gillar

24 kommentarer

Johanna 14 april, 2011 - 17:11

Mmm, smaskigt! Liquid smoke är verkligen guds gåva till hamburgarna, men nästa gång ska jag boosta dem med dina övriga ingredienser.

Är egentligen en kattmänniska men Milo är ju för övrigt hur söt som helst!

Ha en bra vårdag och tack för all din fina inspiration.

Johanna

Svara
Åse 15 april, 2011 - 08:36

hahah visst är han! =)) jag är btw också en kattmänniska eg 😉

Svara
Ettan 14 april, 2011 - 12:03

Åh,har Sofiero-kiosken redan öppnat?Får minsann bli ett besök på söndag om det är bra väder:-))

Svara
Åse 14 april, 2011 - 15:15

Jajjemen!! :))

Svara
Yvonne 14 april, 2011 - 10:39

Mmm! Ser inte dumt ut alls! Och inget är så GOTT som att äta utomhus!! Tack Åse för att du fortsätter blogga år efter år, alltid en sann inspiration att återgå till när man är bloggnödig! ^^

Svara
Åse 14 april, 2011 - 14:39

Gullet! Och du har börjat blogga igen!!!! Måste läsa =) Kraaaaam

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.