Franskbröd

12 juli, 2011

Efter ett tips av söta Ellinor så gjorde jag LCHF Ostfrallorna som ett bröd! Blev hur bra som helst och nu kan jag enkelt ta fram en skiva och rosta till frukost!!

Ca 20 skivor á 1 kolhydrat!

3 dl mandelmjöl
6 dl stark riven ost
6 ägg
3 tsk bakpulver
2,25 msk fiberhusk
9 msk BakePro

Blanda de torra ingredienserna och sedan i med ägg och ost. Rör noga och låt sedan stå i 10 min.
Häll i bakpappersklädd brödform (sockerkaksform) och grädda i 225 g.
Jag hade mitt bröd inne 30 min. Satte på folie över brödet efter 20 min och efter 30 min stängde jag av ugnen men lät brödet stå kvar inne ett tag.
När brödet svalnat skar jag upp det i skivor och lade på bakpappersklädd form och stoppade in i frysen! I morse var de styckfrysta =)

37 kommentarer
0

Du kanske också gillar

37 kommentarer

Lois Lane 5 maj, 2012 - 13:25

Hej ,
Jag bor utomlands sa for mig ar det svart att fa tag pa pofiber eller bakepro.
finns det nagot alternativ att anvanda istallet?

BAsta halsningar
Louise

Svara
Malin 3 mars, 2012 - 11:08

Ska baka detta goooda bröd för andra gången idag!! Väldigt populärt här hemma! 🙂 TACK!
MVH/Malin

Svara
Franskbröd med ostsmak « Söt utan socker / Sweet without sugar 7 september, 2011 - 15:18

[…] till frukosten idag, det blev riktigt bra och saftigt och smakar mycket ost. Receptet kommer från http://56kilo.se/2011/07/lchf-franskbrod/ . Jag valde en relativt mild ost, men vill man ha starkare ostsmak kan man självklart välja en […]

Svara
Maria Malm 9 augusti, 2011 - 20:10

Hur många kcal innehåller en sån där skiva måntro?

Svara
Malin Mäkelä 30 juli, 2011 - 14:06

Premiärbakat brödet… Helt ok!!! Ska prova rosta senare, tror det är godare;)))
TACKAR för din sida — ENORM INSPIRATIONSKÄLLA….

Svara
susanne 28 juli, 2011 - 18:35

Åh toppen, ser ju ut som bröd tillomed!
Funderade på bakepro, vart hittar man det? Fanns inte på mitt ica maxi eller coop.

Svara
Åse 28 juli, 2011 - 19:12

BakePro finns på nätet men kan finnas i hälsokosten/träningsställen.

Svara
Ann 27 juli, 2011 - 08:48

Var köper man fiberhusk? Mandelmjöl hittade jag på Citygross.

Svara
Åse 27 juli, 2011 - 10:13

Fiberhusk (psylliumfröskal) finns i välsorterade livsmedelaffärer.

Svara
Linda 21 juli, 2011 - 10:20

Nu är ingridienserna inköpta och brödet bakat..tyckte dock att mina skivor blev väldigt små, fick dock ut 26 skivor så min form är kanske längre!
Åt 3 st i morse /(eftersom dom är så små) men är fortfarande riktigt mätt nu 2 timmar senare…Tyckte nog dock dom smakade för mycket ost, tog 3 dl vanlig ost typ gouda och 3 dl allerums ost..provar nog med mindre allerums ost nästa gång..
Har även beställt bakerix från lchf butiken så nu ska det snart bakas andra bullar med, finns ett bra recept på påsen…Nu går det framåt för mig och har även märkt skillnad på vågen 🙂
Ha en trevlig dag. Linda

Svara
Fiffi 19 juli, 2011 - 08:18

Hej!
Tack för en underbar och inspirerande blogg!
Jag är färsking på LCHF och undrar om det är ok att äta detta bröd i början? Eller det kanske inte spelar nån roll vad man äter (är van med LCHP dieten där det är indelat i olika faser) bara man ser upp med kolhydraterna!?? Jag skall köra max 20gr kolisar om dagen hade jag tänkt, sen behöver jag varken räkna kalorier eller hur mycket fett etc jag stoppar i mig?? Jag förstår att man inte skall frossa osv men iaf äta sig mätt. Är det ok att äta 2-3 sådana här mackor till frukost? Kan man få i sig för mycket bregott, ost etc?? Jag är 175cm lång och väger idag ca 73kg och vill ner till 68-69kg.
Svara gärna i min blogg, om du har tiden!
Tack än en gång för en fantastisk blogg!
Kram, Fiffi.

Svara
Åse 19 juli, 2011 - 17:34

2 smörgåsar med pålägg är ganka mkt energi och passar perfekt, det håller dig mätt länge.
Du ska äta dig lagom mätt, så länge du gör det ska det vara svårt att äta för mycket.

Svara
Malin Henrixon 16 juli, 2011 - 17:07

Detta måste jag testa.
Brukar göra Valnötsbrödet och är inte så ofta sugen på bröd egentligen men en rostad med Brie och smör på till kaffet är kanske inte helt fel!!!
Fin sida du har – gillar att du ”gått tillbaka” till LCHF ;O)
mvh MALIN

Svara
Malin S 16 juli, 2011 - 11:41

Tjena din hot mama!
Detta receptet ska jag ju absolut prova på kan jag berätta!! Jag som är en kolhydratsjunkie måste hitta ett substitut till bröd då jag inte klarar äta det efter min gbp op. Så det är mest knäckebröd jag käkar nu och jag är rätt less på det om jag ska va ärlig! 😉
Sen måste jag få i mig minst 80 g protein om dagen så detta är ju KANON!
Och du!!! En kokbok är ju liksom bara ett MÅSTE förstår du väl! 😉 Den kommer sälja som smör i solsken! 😀 Jag vet jag kommer köpa den iaf! 😉

Kramiz från mig

Svara
Li 15 juli, 2011 - 16:19

Hej Åse! Tack för att du har din blogg och all inspiration du ger till andra, jag har följt den lite till och från ända från starten. Har ätit lågkolhydratdiet tidigare men ”slappat” till mig och sitter nu med en 7-11 kilo som ska bort. Dags för skärpning med andra ord =). Det här ett av många recept som jag hittat hos dig och bara måste prova. Men du… tror du att det här brödet funkar att frysa? Eller är det någon annan som har provat det?

Svara
Åse 15 juli, 2011 - 16:25

Hej! Ja absolut! Jag fryser in brödet med en gång, uppskivat. 🙂 kul att du hängt med i några år!!

Svara
Mer LCHF franskbröd och isbollar « 5 6 k i l o . s e 15 juli, 2011 - 12:40

[…] Mer LCHF franskbröd och isbollar Ohhhhhh så vackert, eller hur!!?? Jag använder skärmaskinen i dag och fick ut 21 vackra skivor från LCHF Franskbrödet! […]

Svara
Sofie 14 juli, 2011 - 20:59

Nu har jag provat detta, hade svårt att hitta mandelmjöl, men tillslut hittade jag på det på Hälsokost butiken. Brödet blev iaf väldigt gott! Det kommer nog att bakas ganska ofta här hemma då sambon är en riktig smörgåsälskare.

Svara
Titta hon bakar! « maria boo 14 juli, 2011 - 09:54

[…] igår kväll gav jag mig på mitt första brödbak. Å halleda så gott! Receptet kan du hitta här, och där kan du även hitta otroligt många andra fina […]

Svara
Linda 13 juli, 2011 - 14:25

kan man inte köpa bakepro i lite mindre förpackning..lite dyrt när man bara vill testa 🙂

Svara
Åse 13 juli, 2011 - 14:27

Jag tror 400g är det minsta. Man kan ju gå ihop med ngn och dela 🙂

Svara
Linda 13 juli, 2011 - 17:10

har bara sett 1000 eller 3000 gr paket..då ska jag fortsätta leta…en fråga till: om man ska göra typ blomkålsstuvning, vad reder du den med då? Maizenamjöl är väl inte heller bra?

Svara
Ellinor 14 juli, 2011 - 09:25

Hej hopp,
Bake Pro är ett vassleprotein som gjorts för att tåla värme men ändå ett proteinpulver så man behöver inte beställa på nätet. Finns i dem flesta hälsokostaffärer som säljer proteinpulver. Brukar kosta 135-145:- för 400g 😉 Trots detta köper jag oftast på nätet ändå och då köper jag 400g frk hos http://www.lchfbutiken.se

Kramlikram

Svara
Åse 14 juli, 2011 - 10:40

Bra info gumman!

Elisa 13 juli, 2011 - 09:46

Vad är egentligen bakepro, om man pratar innehålls mässigt? Och kan man ersätta det med nått? som tex mer mandelmjöl eller liknande?

Svara
Åse 13 juli, 2011 - 10:23

Bakepro är ett bakprotein och har inte samma bakegenskaper som mandelmjöl. Dessutom är det i princip kolhydratfritt och höjer proteinnivån i brödet.

Svara
jennyh 12 juli, 2011 - 20:22

Nu är bakepron beställd så nu ska det bakas bröd,, mumma!!!

Svara
Caroline 12 juli, 2011 - 12:35

Detta ser ju fantastiskt gott ut… men kan man inte göra nåt liknande fast utan ost? Alltså att man ersätter osten med nåt? Eller det kanske är den som håller ihop brödet med ägget?

Svara
Åse 12 juli, 2011 - 12:36

Det är det som är bindemedlet ja. Finns många andra LCHF brödrecept utan ost fast detta är det godaste och med bästa konsistens som jag provat.

Svara
Caroline 12 juli, 2011 - 14:03

Ja jo jag misstänkte nästan det fast å andra sidan finns det ju ost med vegetabiliskt löpe. (Är vegetarian…) ska definitivt prova dessa!! 🙂 Tack för att du delade det!

Svara
Ellinor 12 juli, 2011 - 12:10

Sötis!! Såååå perfekt med färdigt rostbröd i frysen 🙂 Varför valde du att ha kvar samma mängd bake pro? Så perfekt sätt för mig att få i mig proteinet för jag har ju insett att just proteinet är min svaga länk…

Igår åt vi tacos och innan har jag gjort typ tacogratäng för att kompensera nacho/taco skalen men igår gjorde jag ostkorgar och använde som tacoskal hi hi Blev jättegott!!

Kramilikramiiiiiz

Svara
Åse 12 juli, 2011 - 12:23

Neeeej ska ju givetvis vara 9 msk =) Ändrat nu!

Svara
Åse 12 juli, 2011 - 12:25

Håller med att det är en perfekt proteinkälla! 17 g protein i en skiva!

Svara
Ellinor 12 juli, 2011 - 12:30

Lika mycket som i en biff ju nästan 🙂 Perfekt för mig!!!!!!!

Svara
CamillaP 12 juli, 2011 - 11:44

Men åååå vad gott =) Nu MÅSTE jag göra detta och ha med på jobbet när alla andra äter nybakat bröd minsann!!!

Svara
Åse 12 juli, 2011 - 11:59

Tycker jag!!! =) Hämta lite bakepro här innan du beställer eget 😉

Svara
CamillaP 12 juli, 2011 - 12:55

Jaaa fööölåt, jag har ju glömt…kommer innan vi åker på semester =)

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.