Helgfrukost med fantastiska LCHF frallor

24 maj, 2013

Här kommer ett tips på kanske morgondagens frukost??
Att man kan äta så gott och så mycket bättre på LCHF/lågkolhydratkost det vet vi! Men ibland blir jag ändå så lycklig att det verkligen går att få substitut till allt!
Dessa frallorna är mina favoriter och det är ett omarbetat recept från detta receptet. De finns även här.
Servera med ett kokt ägg med lite majonnäs och jag drack kaffe med lite kokosmjölk i.
Hoppas det smakar lika gott som det gjorde här!

IMG_3907

IMG_3908

Älskade PIP servis! och Äggkopp från Rice!
IMG_3909

Röd spetspaprika och grön vikentomat på rökt skinka och Maasdamer ost. MUMS!
Skriv ut

Fantastiska LCHF Frallor

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl fet yoghurt eller färskost
  • 3 msk smält smör eller kokosolja
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl pofiber
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5-1 tsk salt
  • svarta vallmofrön
  • 1 uppvispat ägg

Instruktioner

  1. Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt och det smälta fettet.
  2. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Notering

  • PS! Gott att blanda i 1/2 dl fröer i smeten också!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

 

114 kommentarer
1

Du kanske också gillar

114 kommentarer

Johanna 1 maj, 2017 - 10:40

Efter 1 vecka lchf och en vecka före det då jag ersatte ett mål mat med en smoothie (det funkade inte för mig så lågt blodsocker och jättearg) har jag gått ner 3 kg. Jag är inte tjock men får kulmage och med jämna mellanrum frågan om jag är gravid, trist när en inte är det. ..
Bra recept på frallor, och mycket annat också, tack!

Svara
Monica 28 april, 2017 - 17:58

Hej Åse!
Det står på receptet att det är beräknat till 4 personer, blir det 4 frallor eller fler?
Blir spännande att testa dessa frallor till kvällens räkor tänkte jag!
Trevlig helg🤗 och tack för alla dina bra recept du delar med dig av!🌸🌼🌸

Svara
Åse 28 april, 2017 - 17:59

Hej Monica! Yes 4-5 frallor blir det 🙂 trevlig helg på dig också! 💕☀️

Svara
Rebecca 25 februari, 2017 - 12:38

Hej , tänkte testa att baka dessa idag, tänkte göra fler när jag ändå håller på, går det bra att dubbla receptet rakt av?

Svara
Åse 25 februari, 2017 - 12:43

Det ska gå bra

Svara
Sofia 27 november, 2016 - 11:34

Hej jag jobbar i köket på ett äldreboende och bakar detta brödet till en tant som är gluten allergisk och hon älskar det 😊 Tack för många bra recept är alltid här inne o tittar, ha en underbar jul 🎄

Svara
lottie 11 september, 2016 - 18:51

Tål inte mandel. ? kan man använda sig av annat mjöl i dina bröd då som innehåller mandel? ?
Tack för underbara recept! ?

Svara
Veckomeny 1 för Viktminskning LCHF / Lågkolhydratkost - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 11 januari, 2016 - 14:33

[…] 1 fralla med valfritt pålägg (protein mättar bäst!), gärna 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller […]

Svara
Maria 21 december, 2015 - 15:16

Hej! Jag har gjort dessa frallor nu både med och utan chia frön och de är verkligen supergoda MEN jag undrar hur många g kolhydrater en fralla innehåller, eller hur jag enkelt kan man räkna ut det själv eftersom man ska ligga under 20g kolhydrater/dag?

Svara
Åse 21 december, 2015 - 15:40

Hej ”man” behöver inte ligga under 20 gram kolhydrater, hjärnan behöver 20 g glukos så det är bra att åtminstone ge hjärnan de 20 grammen. Jag rekommenderar mina klienter att ligga runt 30-50 gram på LCHF.
Behöver du räkna ut mängden kolhydrater kan du göra det på kostbevakningen.se

Svara
Daniel Högberg 8 november, 2016 - 14:49

Kroppen skapar själv den glukos hjärnan behöver. Finns ingen anledning att ligga så högt i kolhydrat-intag, och framförallt inte av anledningen att ”hjärnan behöver glukos” – det är inte så kroppen fungerar. MEN, helt klart ska man inte gå ut för hårt i början och försöka nolla kolhydraterna, det kan man ta längre fram man trivs och mår bra av liberal LCHF och vill fördjupa sig 🙂

Svara
Åse 8 november, 2016 - 14:51

Hej Daniel, jag är inte säker på vem du svarade då du inte svarat någon specifik kommentar?

Svara
Daniel Högberg 8 november, 2016 - 14:55

Läs din egen kommentar rakt ovanför min 🙂 Jag tryckte på svara under din kommentar och mitt svar hamnade direkt under och lite till höger, precis som det ska se ut. Du har nog nåt problem med din webläsare kanske 🙂
Mvh /Danne

Åse 8 november, 2016 - 15:48

Hej Daniel! Jag sitter med min mobil och min app ser inte vem du svarat 🙂
Jodå jag känner väl till glukoneogenesen 🙂 Och med det sagt så är det onödigt att tvinga hjärnan att tex använda aminosyror eller glycerol för att göra glukos, då kan man lika gärna ge hjärnan sina 20-30 gram glukos den behöver genom just glukos 😉 30-50 gram är absolut inte lågt utan tillhör normal LCHF och passar bra för gemene man. Är man kraftigt överviktig så rek jag 10-20 gram kolhydrater per dag tills man kommit ner en del i vikt.

Marielle 1 december, 2015 - 18:22

Hej! De här frallorna bakar vi varje vecka här hemma! De är fantastiskt goda! Fast vi har bytt ut pofiber mot fibrex, rakt av samma mängd, och får då lite grövre frallor. Då behöver dock degen vila ca 15 min innan utbak. Tack för en toppensida med massa bra recept!

Svara
Spindla 13 april, 2015 - 01:20

Hej! Bor utomlands och hitttar inte nagot som skulle kunna vara ”pofiber” sa vad kan jag anvanda istallet! Tack!

Svara
Åse 13 april, 2015 - 10:45

Tyvärr behövs Pofiber :/

Svara
Jenny 21 juni, 2015 - 11:34

Helt okej frukostfrallor:) Enkla att göra (även för en sån som jag som alltid misslyckas annars::p )
Kan tänka mig att dom går att göra på många olika sätt, tex andra former och kanske med brödkryddor osv:) Ett bra grundrecept tycker jag!

Svara
Marielle 1 december, 2015 - 18:17

Vi använder fibrex istället, och får lite grövre bullar. Blir superbra!

Svara
Johanna 21 januari, 2016 - 15:36

Hej,
Bor oxå utomlands.
Pofiber är väl fint krossade/malda Psylliumfrön?! Jag hittade det i en hälsokostbutik/Organsika prudukter; vid hyllan ”bota förstoppning typ”. Jag frågade så klart för jag hade aldrig letat där på egen hand 🙂

Svara
Caroline 2 november, 2016 - 13:57

Hej Johanna.
Här kommer ett litet sent svar och du vet säkert det redan vid detta laget vad som är vad men Pofiber är inte detsamma som Psylliumfröskal. Pofiber är torkade fiber från potatis och är helt fritt från gluten. Fiberhusk är pulveriserat psylliumfröskal och är precis som pofiber glutenfritt. Pofiber har ett kolh.värde på ca 12 gram per 100 gram men man använder det oftast i en så liten skala så det gör inget
.
Ha det gött 🙂

Svara
Erica 5 april, 2015 - 18:29

Gjorde detta receptet idag. gjorde receptet 3 gånger men i den sista degen la ja ner 1 paket saffran och gjorde 3 limpor istället.
55min i 175 grader. så goda dom blev med saffran har haft i chia varje gång.

Svara
1 5 6 7 8

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.