Helgfrukost med fantastiska LCHF frallor

24 maj, 2013

Här kommer ett tips på kanske morgondagens frukost??
Att man kan äta så gott och så mycket bättre på LCHF/lågkolhydratkost det vet vi! Men ibland blir jag ändå så lycklig att det verkligen går att få substitut till allt!
Dessa frallorna är mina favoriter och det är ett omarbetat recept från detta receptet. De finns även här.
Servera med ett kokt ägg med lite majonnäs och jag drack kaffe med lite kokosmjölk i.
Hoppas det smakar lika gott som det gjorde här!

IMG_3907

IMG_3908

Älskade PIP servis! och Äggkopp från Rice!
IMG_3909

Röd spetspaprika och grön vikentomat på rökt skinka och Maasdamer ost. MUMS!
Skriv ut

Fantastiska LCHF Frallor

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl fet yoghurt eller färskost
  • 3 msk smält smör eller kokosolja
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl pofiber
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5-1 tsk salt
  • svarta vallmofrön
  • 1 uppvispat ägg

Instruktioner

  1. Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt och det smälta fettet.
  2. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Notering

  • PS! Gott att blanda i 1/2 dl fröer i smeten också!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

 

114 kommentarer
1

Du kanske också gillar

114 kommentarer

Elisabeth 13 juni, 2013 - 13:57

Hej! Som alla andra måste jag nämna vilken fantastisk blogg. Är mest intresserad av recepten. Fantastiska. Jag behöver inte gå ned i vikt men magen klarar inte vetemjöl och många andra stärkelser. Jag har bakat dom här frallorna nyss och ätit en. Så häftigt att äta bröd igen. Vet inte om det funkar för magen eller om det blir kramp i tarmarna. Hoppas det går för dom var goda och lätt gjorda. Jag anv sojgurt istället för yoghurt eftersom mjölk produkter inte heller funkar. Minskade lite på det eftersom den är lösare. Det gick bra att baka dem helt mjölkfritt oxå:) TACK!!!

Svara
Åse 13 juni, 2013 - 16:41

Härligt! Hoppas magen fick må bra av dem!!

Svara
Helen 12 juni, 2013 - 23:06

Ser verkligen kanongoda ut, ska testa till helgen. Har nyligen börjat använda varmluftsugn och jag undrar generellt när du anger ungstemperatur, är det vanlig ugn om du inte skriver varmluft och ska man isf dra bort ca 20 grader med varmluft?
Tack för suveränt goda recept – jag gör nåt från kokboken varje vecka…

Svara
Åse 13 juni, 2013 - 07:43

Hej! Jag anger alltid vanlig ugn! 🙂 och då drar du bort ca 20 ja 🙂

Svara
Andrea L. Ö. 30 maj, 2013 - 01:47

Låter ju underbara, ska provas snart! Tack för tips (som alltid!)

Svara
Malin T 28 maj, 2013 - 09:11

Provade dessa till söndagsfukost och gillade dem skarpt, trots att jag annars är ganska less på LCHF-bröd och bröd har kommit att bli något jag inte saknar så mycket. Dessa kommer jag att baka igen och ev prova att byta ut lite av mandelmjölet mot kruskakli =)

Svara
Åse 28 maj, 2013 - 09:43

Kul att höra!! :)))

Svara
Helena Karlsson Rosendahl 27 maj, 2013 - 08:08

Bakade frallorna i lördags morse och hade till frukost, de som inte gick åt frös jag in och kunde ta fram även på söndagmorgonen och värmde på lite i ugnen (som bake off).
De blev kanongoda. Tack för receptet.

Svara
Åse 27 maj, 2013 - 08:13

Härligt de smakade! Perfekta att ha i frysen!!

Svara
Moa 25 maj, 2013 - 20:19

Måste man ha pofiber i? Eller kan man ersätta det med något? Har inget pofiber hemma och blev sugen att baka nu 🙂

Svara
Mariann 24 maj, 2013 - 13:51

Hei! Hva kan man bruke istedenfor pofiber? Tror du man kan bruke sesam mel? http://www.funksjonellmat.no/sesam-mel/om/
Takk 🙂

Svara
Anchi 24 maj, 2013 - 13:45

Dom är super! Har gjort ditt tidigare recept och vågat mig på att ha i lite linfrön eller någongång t o m russin 🙂 Jag vet att inte det är Lchf men variationen är viktig för mig. Det är bara att pröva sig fram 🙂 Tack för en inspirerande blogg, följer dig varje dag och lagar GOD mat tack vare dig. Kram

Svara
Pia 24 maj, 2013 - 13:25

Ska testas lördag morgon! Tycker barnen om det? Lite mycket att peta i sig alla själv eller de kanske kan sparas en dag eller två? Trevlig helg!

Svara
Åse 24 maj, 2013 - 13:32

De fryser du ju in och tar ut när du ska ha! Jag förvarar aldrig bröd i rumstemperatur. Mina barn gillar de ja!

Svara
Sussie 24 maj, 2013 - 12:36

Måste jag absolut testa!

Svara
Catherine 13 september, 2015 - 20:42

Låter fantastiskt gott och måste provas! Undrar dock en sak ang yoghurten: hur viktigt är det med just rysk yoghurt? Skulle det kunna funka med t.ex. turkisk eller grekisk yoghurt, eller har rysk yoghurt särskilda egenskaper som gör den lämplig i det här receptet? När jag ser ordet ”rysk” kommer jag osökt att tänka på Kefir, men jag antar att det inte är samma sak som yoghurt?

Svara
Åse 13 september, 2015 - 20:45

Det funkar med annan yoghurt också =)

Svara
1 2 3 8

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.