Helgfrukost med fantastiska LCHF frallor

24 maj, 2013

Här kommer ett tips på kanske morgondagens frukost??
Att man kan äta så gott och så mycket bättre på LCHF/lågkolhydratkost det vet vi! Men ibland blir jag ändå så lycklig att det verkligen går att få substitut till allt!
Dessa frallorna är mina favoriter och det är ett omarbetat recept från detta receptet. De finns även här.
Servera med ett kokt ägg med lite majonnäs och jag drack kaffe med lite kokosmjölk i.
Hoppas det smakar lika gott som det gjorde här!
IMG_3907
IMG_3908
Älskade PIP servis! och Äggkopp från Rice!
IMG_3909
Röd spetspaprika och grön vikentomat på rökt skinka och Maasdamer ost. MUMS!
Skriv ut

Fantastiska LCHF Frallor

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl fet yoghurt eller färskost
  • 3 msk smält smör eller kokosolja
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl pofiber
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5-1 tsk salt
  • svarta vallmofrön
  • 1 uppvispat ägg

Instruktioner

  1. Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt och det smälta fettet.
  2. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Notering

  • PS! Gott att blanda i 1/2 dl fröer i smeten också!

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


 

113 kommentarer
0

Du kanske också gillar

113 kommentarer

Johanna 5 januari, 2018 - 12:26

Hej, behöver tips. Vi bakade precis enligt receptet och bullarna är som gummi. Vad gör vi för fel? Med vänlig hälsning, Johanna

Svara
Åse 5 januari, 2018 - 14:26

Oj, omöjligt att svara på!? Aldrig hört om det innan. Vad hade ni för märke på Mandelmjöl? Och ni amvände Fiberhusk OCH Pofiber?

Svara
Rune Thomassen 16 september, 2017 - 18:28

Hei! Jeg bakte en variant av disse bollene i dag. Brukte denne oppskrift en din som basis, og oppskriften på ostfrallor. Hadde tenkt å følge oppskriften slavisk, men kunne ikke det siden jeg verken hadde pofiber, mandelmel eller yoghurt. Så det ble med sesammel, kokosmel, kruskakli (hveteskall), revet ost, torrostade peanøtter, gresskarkjerner, cottage cheese og ikke minst gjær. De ble helt fantastisk gode! Den desidert beste lavkarbobaksten jeg har smakt. Absolutt ikke våt og saftig, heldigvis. De hevde også i ovnen, og det er jo et mirakel i seg selv. Alle andre brød jeg har bakt har aldri heved. Frallorna ble helt perfekt, faktisk. Men nå aner jeg jo ikke hvordan din oppskrift blir, men antar det blir noe liknende siden det var den jeg brukte som utgangspunkt. Mine ble som halvgrova frallor.
Jeg har funnet ut at peanøtter er særdeles bra i brød. Ikke veldig mye, men en neve kanskje. Man skulle ikke tro det, men det gir en nydelig smak. Og det smaker ikke peanøtter av rundstykkene heller. Jeg oppdaget det en gang jeg hadde for lite nøtter og frø, og måtte finne noe i skapene. Det ble peanøtter, og det lavkarbobrødet jeg bakte da ble mye bedre på smak. Så nå sørger jeg for å slenge peanøtter i brødene. Jeg maler peanøttene til mel sammen med de andre frøene, nøttene etc.
Jeg ser at det ikke er gjær i din oppskrift. Det er stort sett aldri gjær i noen lavkarbobrød heller. Det synes jeg er rart. For ja, det behøves ikke siden det ikke vil jäsa ordentlig. Men for å få smak av brød, så MÅ det tilsettes gjær. Og det er akkurat det jeg gjør. Jeg tilsetter 2-3 tsk gjær. Det er først da det smaker ordentlige brød. Og eventuelt eggesmak dempes også når gjær tilsettes. Så gjær er et annet tips, som jeg ekstremt sterkt vil anbefale å bruke i lavkarbobrød. Og jeg skjønner egentlig ikke hvorfor ikke flere bruker gjær for å få mye bedre brød. Såfremt man tåler det da, og det er det jo ikke alle som gjør.
Det fantastiske med denne oppskriften din, og som gjorde at jeg i utgangspunktet ville bake den (men orket ikke dra på butikken for å kjøpe mandler, pofiber og yoghurt), det er at den inneholder bare 2 egg. Og det betyr mindre eller ingen eggesmak, heldigvis. Jeg merket ikke noe eggesmak av de frallorna jeg bakte. Og merkelig nok ble det ikke vått og kompakt, som det ofte blir av fiberhusk.
Så tusen takk for oppskriften! Selv om jeg ikke fulgte den til punkt og prikke, så var den helt himmelsk som et utgangspunkt. Jeg får ofte mislykket bakst når jeg eksperimenterer. Men denne gangen ble det perfekt. Og det ville det ikke blitt uten en så god grunnoppskrift.

Svara
Åse 17 september, 2017 - 10:23

Hej! Kul du gillade brödet, det är ett toppenrecept att utgå från och sedan ändra efter behov och smak!
Ett mkt omtyckt bröd som jag ser att även stora receptsajter och mattidningar i Sverige lyft fram =)

Svara
Göran Grauers 17 juni, 2017 - 01:01

Kanske inte LCHF, men det blir väldigt gott att blanda i lite finhackad torkad frukt och några russin

Svara
Johanna 1 maj, 2017 - 10:40

Efter 1 vecka lchf och en vecka före det då jag ersatte ett mål mat med en smoothie (det funkade inte för mig så lågt blodsocker och jättearg) har jag gått ner 3 kg. Jag är inte tjock men får kulmage och med jämna mellanrum frågan om jag är gravid, trist när en inte är det. ..
Bra recept på frallor, och mycket annat också, tack!

Svara
Monica 28 april, 2017 - 17:58

Hej Åse!
Det står på receptet att det är beräknat till 4 personer, blir det 4 frallor eller fler?
Blir spännande att testa dessa frallor till kvällens räkor tänkte jag!
Trevlig helg🤗 och tack för alla dina bra recept du delar med dig av!🌸🌼🌸

Svara
Åse 28 april, 2017 - 17:59

Hej Monica! Yes 4-5 frallor blir det 🙂 trevlig helg på dig också! 💕☀️

Svara
Rebecca 25 februari, 2017 - 12:38

Hej , tänkte testa att baka dessa idag, tänkte göra fler när jag ändå håller på, går det bra att dubbla receptet rakt av?

Svara
Åse 25 februari, 2017 - 12:43

Det ska gå bra

Svara
Sofia 27 november, 2016 - 11:34

Hej jag jobbar i köket på ett äldreboende och bakar detta brödet till en tant som är gluten allergisk och hon älskar det 😊 Tack för många bra recept är alltid här inne o tittar, ha en underbar jul 🎄

Svara
lottie 11 september, 2016 - 18:51

Tål inte mandel. ? kan man använda sig av annat mjöl i dina bröd då som innehåller mandel? ?
Tack för underbara recept! ?

Svara
Veckomeny 1 för Viktminskning LCHF / Lågkolhydratkost - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 11 januari, 2016 - 14:33

[…] 1 fralla med valfritt pålägg (protein mättar bäst!), gärna 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller […]

Svara
Maria 21 december, 2015 - 15:16

Hej! Jag har gjort dessa frallor nu både med och utan chia frön och de är verkligen supergoda MEN jag undrar hur många g kolhydrater en fralla innehåller, eller hur jag enkelt kan man räkna ut det själv eftersom man ska ligga under 20g kolhydrater/dag?

Svara
Åse 21 december, 2015 - 15:40

Hej ”man” behöver inte ligga under 20 gram kolhydrater, hjärnan behöver 20 g glukos så det är bra att åtminstone ge hjärnan de 20 grammen. Jag rekommenderar mina klienter att ligga runt 30-50 gram på LCHF.
Behöver du räkna ut mängden kolhydrater kan du göra det på kostbevakningen.se

Svara
Daniel Högberg 8 november, 2016 - 14:49

Kroppen skapar själv den glukos hjärnan behöver. Finns ingen anledning att ligga så högt i kolhydrat-intag, och framförallt inte av anledningen att ”hjärnan behöver glukos” – det är inte så kroppen fungerar. MEN, helt klart ska man inte gå ut för hårt i början och försöka nolla kolhydraterna, det kan man ta längre fram man trivs och mår bra av liberal LCHF och vill fördjupa sig 🙂

Svara
Åse 8 november, 2016 - 14:51

Hej Daniel, jag är inte säker på vem du svarade då du inte svarat någon specifik kommentar?

Svara
Daniel Högberg 8 november, 2016 - 14:55

Läs din egen kommentar rakt ovanför min 🙂 Jag tryckte på svara under din kommentar och mitt svar hamnade direkt under och lite till höger, precis som det ska se ut. Du har nog nåt problem med din webläsare kanske 🙂
Mvh /Danne

Åse 8 november, 2016 - 15:48

Hej Daniel! Jag sitter med min mobil och min app ser inte vem du svarat 🙂
Jodå jag känner väl till glukoneogenesen 🙂 Och med det sagt så är det onödigt att tvinga hjärnan att tex använda aminosyror eller glycerol för att göra glukos, då kan man lika gärna ge hjärnan sina 20-30 gram glukos den behöver genom just glukos 😉 30-50 gram är absolut inte lågt utan tillhör normal LCHF och passar bra för gemene man. Är man kraftigt överviktig så rek jag 10-20 gram kolhydrater per dag tills man kommit ner en del i vikt.

Marielle 1 december, 2015 - 18:22

Hej! De här frallorna bakar vi varje vecka här hemma! De är fantastiskt goda! Fast vi har bytt ut pofiber mot fibrex, rakt av samma mängd, och får då lite grövre frallor. Då behöver dock degen vila ca 15 min innan utbak. Tack för en toppensida med massa bra recept!

Svara
Spindla 13 april, 2015 - 01:20

Hej! Bor utomlands och hitttar inte nagot som skulle kunna vara ”pofiber” sa vad kan jag anvanda istallet! Tack!

Svara
Åse 13 april, 2015 - 10:45

Tyvärr behövs Pofiber :/

Svara
Jenny 21 juni, 2015 - 11:34

Helt okej frukostfrallor:) Enkla att göra (även för en sån som jag som alltid misslyckas annars::p )
Kan tänka mig att dom går att göra på många olika sätt, tex andra former och kanske med brödkryddor osv:) Ett bra grundrecept tycker jag!

Svara
Marielle 1 december, 2015 - 18:17

Vi använder fibrex istället, och får lite grövre bullar. Blir superbra!

Svara
Johanna 21 januari, 2016 - 15:36

Hej,
Bor oxå utomlands.
Pofiber är väl fint krossade/malda Psylliumfrön?! Jag hittade det i en hälsokostbutik/Organsika prudukter; vid hyllan ”bota förstoppning typ”. Jag frågade så klart för jag hade aldrig letat där på egen hand 🙂

Svara
Caroline 2 november, 2016 - 13:57

Hej Johanna.
Här kommer ett litet sent svar och du vet säkert det redan vid detta laget vad som är vad men Pofiber är inte detsamma som Psylliumfröskal. Pofiber är torkade fiber från potatis och är helt fritt från gluten. Fiberhusk är pulveriserat psylliumfröskal och är precis som pofiber glutenfritt. Pofiber har ett kolh.värde på ca 12 gram per 100 gram men man använder det oftast i en så liten skala så det gör inget
.
Ha det gött 🙂

Svara
Erica 5 april, 2015 - 18:29

Gjorde detta receptet idag. gjorde receptet 3 gånger men i den sista degen la ja ner 1 paket saffran och gjorde 3 limpor istället.
55min i 175 grader. så goda dom blev med saffran har haft i chia varje gång.

Svara
peter 10 februari, 2015 - 17:52

Hej har nu bakat det goda brödet
Hur ska det förvaras?
Kylskåp, rumstemperatur,papperspåse, plastlåda?
Såg det gick att frysa in, dom var goda
Helgfrukost med fantastiska LCHF frallor

Svara
Åse 11 februari, 2015 - 09:46

Jag har allt mitt bröd i frysen och tar bara fram när jag behöver.

Svara
Christer Heed 31 januari, 2015 - 11:36

Hej!
Sparat denna sida.
Är en stor brödälskare.
Har i hela mitt vuxna liv bakat allt mjukt bröd, ibland också hårt.
Sedan sommaren -14. Helt stopp.
Så sakta kommit igång med lchf – bröd.
Misslyckats också.
Efterlyser att recept. Har tappat det. Det gjordes på muffinsplåt.
Med bacon omlott.
Tror det ska vara kesella i.
Antagligen därför det står en oöppnad i kylskåpet.

Svara
Annika 25 januari, 2015 - 21:30

Jag bakade frallorna ikväll! Inte smakat ännu, men dom ser jättefina ut och luktar gott! 🙂 Jag använde 1 tsk bakpulver och sesamfrön eftersom jag inte hade vallmofrön. Jag hade chiafrön i smeten också men inget extra fett förutom yoghurten. I ugnen ca 20 min.

Svara
Fredrica 24 januari, 2015 - 18:09

Helt otroligt goda! Åt med laxröra och blev helt proppmätt på en och en halv.

Svara
Åse 25 januari, 2015 - 14:46

Härligt!

Svara
anonym 6 januari, 2015 - 22:20

Gjorde dessa + ostfrallor igår. Ostfrallorna var inte i min smak men dessa var fantastiska för att vara LCHF! Skall göra mer idag och frysa in, var oerhört gott med ett kokt ägg + majonäs på!

Svara
Alekzandra 2 januari, 2015 - 16:54

Kan man skippa smör och bara ha typ cream fraich? För att minska ner fetthalten då jag inte äter lchf.

Svara
Sockerfri Lemon Curd - 56kilo - LCHF Recept, inspiration, och matglädje! 5 december, 2014 - 10:16

[…] Tillbaka till lemon curden! Lemon Curd är fantastiskt gott på en rostad macka! Varför inte till helgfrallan? Det är supergott att ha i lite rysk eller turkisk yoghurt, som fyllning i tårtor. Eller varför […]

Svara
Linn 23 november, 2014 - 08:47

Dessa var verkligen fantastiska 🙂
Lätta att göra, och det gick att forma degen!
Gjorde dem nu på morgonen och de gick lätt att skära direkt från ugnen, så det blev nybakat varmt bröd med smör+ ost+paprika… ny-juice’ad juice på zucchini+broccolistam+grönkål…ett kokt ägg med majo och en kopp kaffe med grädde…
Vilken underbar frukost! 🙂

Svara
Reko, träning och helgfrukost | Fru Widlund 19 november, 2014 - 19:47

[…] på banan, mango, blåbär och granatäpple, med en klick kvarg+vaniljpulver vid sidan av. Frallor med ost. Kaffe. Juice. Det+ B som sällskap gjorde hela lördagsmorgonen […]

Svara
Fredagsgott – hamburgare à la lowcarb | Maria Helander 10 oktober, 2014 - 06:59

[…] Bröden är från Åses kokbok Lev gott men finns även på hennes blogg.  […]

Svara
lotta 3 oktober, 2014 - 14:03

Har nu bakat frallorna. Bättre brödkonsistens än övriga lchfbröd jag testat. Lättgjorda och mycket mättande! 🙂 Vet du om hasselnötsmjöl funkar lika bra? Och ung hur mycket kcal och kolhydrater innehåller frallorna per st? / Mvh Lotta

Svara
Åse 3 oktober, 2014 - 14:41

Jag har inte provat dem med hasselnötsmjöl, men det är bara att testa =)
Jag vet inte hur mycket de innehåller men lägg in på tex kostbevakningen.se

Svara
Elin 28 september, 2014 - 08:21

Tack för ett bra recept, ganska nära vanligt bröd i både smak och konsistens! Med tanke på fetthalt och att de också innehåller mycket ägg så funderar jag lite på hur lång hållbarhet man kan förvänta sig om man bakar dem och sedan fryser in dem? Upptäckte nämligen att jag hade några kvar i frysen och dessa frös jag in för 3 månader sen. Största risken är kanske att de härsknar och inte smakar så bra, men de kanske inte blir dåliga?

Svara
Åse 28 september, 2014 - 14:41

Det ska nog hålla någon månad utan problem, har aldrig haft mina frysta så länge så jag vet tyvärr inte hur länge de är goda 😉

Svara
Frida 24 augusti, 2014 - 10:22

Hej!
Jag undrar hur dom ska vara inuti när de är klara? Första gången jag bakar lchf-bröd och har dessa bullar nu i ugnen. Men dom är kletiga och snart varit inne i 30 min? Har fått jättefin färg utanpå men ska dom vara kladdiga? 🙂

Svara
Åse 24 augusti, 2014 - 10:29

Nej de ska inte vara kladdiga 🙂

Svara
Caroline 4 december, 2014 - 16:10

Åh för en gångs skull Åse… mina var PERFEKTA idag 😀 Jag lyckades med nåt haha. Blev SÅ glad… men fick ha de inne 20 min. Sånt e ju beroende på ugn oftast! Annars brukar det oftast vara jag själv som klantar till det med att ha läst receptet dåligt… 🙂
Tack för recept och tack för din sida!
KRAM!

Svara
Åse 4 december, 2014 - 18:36

Kuuuuuuul!!! KRAMAR!

Svara
En ledig förmiddag | Lisasonjamarie.se 13 augusti, 2014 - 12:21

[…] någon form av bröd som inte är fyllt med socker eller fullproppat med choklad. Testar mig på Åses frukostfrallor, är LCHF bröd som kan göras som formfranska att rosta också. Min mage skriker neeeeeeej när […]

Svara
Stampe och skogens guld | padboxer 18 juli, 2014 - 21:25

[…] kantareller! Hemgjort LCHF bröd helt enligt 56 kilos recept. Det hittar du här. Jag hade marinerat två harar i rödvin,  nästan två dygn, kokat dem i marinaden i flera timmar […]

Svara
Vad är det för en dag? - 56kilo - en hållbar livsstil! 24 juni, 2014 - 11:27

[…] dag fyller jag F Y R T I O E T T år. Fyllde ju nyss 40! Hm. Kaffe med mandelfralla ♥︎ Jag blev firad med Happy Birthday och alla barnen (utom Michelle som är bortrest) gav små […]

Svara
Karin 16 juni, 2014 - 08:36

Jag tror att orsaken till att några inte får upp sina bullar är dels att äggen inte vispas tillräckligt. Det är som med sockerkakssmet, vitt och poröst som det brukar att stå. Dels kan orsaken vara att man bearbetar smeten för kraftigt när alla ingredienser ska ner eller när bullar ska formas. Mina blev jättebra och de går bra att frysa.

Svara
Therese 11 maj, 2014 - 08:54

Såg goda ut ! Men kan man byta ut créme fraîches mot kvarg ?
Tack för otroligt bra recept

Svara
Rav Food 5 april, 2014 - 17:49

Sikke nogle lækre morgenboller. Jeg har lige købt Pofiber hjem, så jeg tror at jeg skal bage disse boller til morgenmaden imorgen søndag. Tak for fin inspiration.
Mange hilsner
Kathe – Danmark

Svara
Linnea 1 april, 2014 - 07:42

Kan man frysa dem?

Svara
Monica 23 mars, 2014 - 08:44

Ett av de godaste frukostfrallona (ej LCHF-bröd inräknat) som jag har ätit!

Svara
Söndagsfrallor och nya tag! - 56kilo - inspiration, hälsa och matglädje 16 mars, 2014 - 10:58

[…] har jag 1 1/2 fralla i magen och är så mätt så jag nog håller mig till kvällen! Tänk om detta vore […]

Svara
LCHF-frallor | You only live once! 10 mars, 2014 - 14:54

[…] på dessa goda frallor kommer från 56-kilo men jag gjorde liiite ändringar. Gjorde dessutom en dubbelsats för att få fler frallor. De blev […]

Svara
Josefine 25 februari, 2014 - 07:50

Hej!
Det står i ingredienserna att man ska ha 3msk mjölk eller vatten men det står inte när det ska i eller användas?

Svara
Åse 25 februari, 2014 - 09:21

Det är bara om smeten blir för lös, jag har förtydligat det nu =)

Svara
lotta 3 oktober, 2014 - 11:39

Hej. Ska prova frallorna idag men är lite konfunderad….ska man verkligen ha i 2-3 msk vatten elr mjölk om degen är för LÖS? Du menar inte ”för fast ”?

Svara
Åse 3 oktober, 2014 - 12:30

Jo =)

Svara
Gunnel 17 februari, 2014 - 00:27

Är inte lätt att gå på Ica när jag bor i USA. Men tack för svaret,jag får fråga vänner som är på väg hit.

Svara
Gunnel 16 februari, 2014 - 16:06

Vad är pofiber och finns något annat att använda istället?

Svara
Anneth 16 februari, 2014 - 17:29

http://www.semperglutenfritt.se/pofiber
Glutenfritt, billigt, brukar finnas på glutenfria hyllan på tex. ICA/Coop. Väger som damm så kolhydratsmängden blir låg. Har svårt att komma på någon alternativ produkt. 🙂

Svara
Elisabeth Kiole 16 februari, 2014 - 15:36

Ungefär som mina, men jag har i lite brödkryddor och hackade valnötter. Mina blir runda och fina så jag kan dela dom. Lägger mina i frysen och tar fram efterhand Mums!!

Svara
Linda 22 januari, 2014 - 09:47

Hej!
Väldigt nyfiken på att testa det här brödet, har aldrig testat att baka LCHF-bröd förut. Några (eller många…) frågor:
Är crème fraîche eller yoghurt godast? Eller är det ingen större skillnad?
Jag äter inte salt, antar att det bara är att skippa det?
Kan jag blanda i Keso för att få det saftigare? Problemet är dock att när jag bakat med Keso förut så blir det ju
svarta brända Keso-bitar på utsidan
av brödet. >:(
Om jag förstått rätt så är brödet glutenfritt..?
Tacksam för svar. 🙂
/Linda

Svara
Åse 22 januari, 2014 - 11:01

Det spelar ingen roll för smak eller konsistens om det är yoghurt eller crème fraîche.
Det blir väldigt saftigt utan kso så jag hade inte blandat i keso, då kan jag inte garantera resultat.
Det är glutenfrit ja.
=)

Svara
Stina 4 november, 2013 - 18:24

Hej!
Tack för jättefina recept. Jag ska baka detta för andra gången o börjar nu undra när mjölken/vattnet ska i?
Tack på förhand!
Stina

Svara
Johanna 27 oktober, 2013 - 11:22

Det står 4-6 portioner, jag som vill viktminska kan jag göra 4 st o äta 1 st till frukost eller blir det för mycket?

Svara
Åse 27 oktober, 2013 - 12:22

Det går bra!

Svara
LCHF frallor | Tindrali 17 oktober, 2013 - 17:14

[…] frallor (från 56kilo.se)4-6 […]

Svara
Anne 15 oktober, 2013 - 17:43

Vilka goda frallor men varför blev mina platta? jag lätt dom svälla i alla fall en kvart och jag i allt du har i dom.

Svara
Caroline 9 oktober, 2013 - 16:34

När ska mjölken el vattnet i? Missade det.

Svara
Veronica 27 september, 2013 - 09:04

Hej Åse.
Vad gör jag för fel? Har bakat både dessa och pones och de blir platta. Går inte att dela så som dina. Har jag för mycket vätska eller för lite mjöl eller vad är problemet? De går ju att äta platta också, men skulle vilja ha så man kan dela dem.
Veronica.

Svara
Åse 27 september, 2013 - 09:44

Hej! Det är tyvärr helt omöjligt att säga vad som är fel. Mina blir alltid perfekta. Låter du smeten stå ett tag?

Svara
Michaela 27 augusti, 2014 - 10:57

Skall smeten stå ett tag tycker du? Tack för fantastiska recept, älskar din instagram 😀

Svara
Åse 27 augusti, 2014 - 13:16

Nej det behövs inte =) Kul att du gillar!! =)

Svara
Fänkålsfrallor | Safurseys matblogg! 8 september, 2013 - 21:04

[…] Ingredienser: Mandelmjöl, pofiber, fiberhusk, bakpulver, malen fänkål, salt, ägg, yoghurt, smör och fänkålsfrön. Recept från 56kilo.se! […]

Svara
Bröd, Pannkakor och Pizza | Underbara saker som gör vardagen mindre grå @ Spotlife 30 augusti, 2013 - 12:14

[…] frallor (receptet kommer från Åse) med ost och leverpastej på. Längtade verkligen efter leverpastejen ett par veckor så när jag […]

Svara
Fanny Lamberg 18 augusti, 2013 - 15:04

Va kan man ersätta pofiber me? 🙂 alltid undrat!!

Svara
Åse 18 augusti, 2013 - 16:03

Det är inte så lätt att ersätta! Vill du inte ha pofiber så är det bättre att hitta ett annat recept med tex frömjöl eller nötmjöl.

Svara
LowCarb-frallor | Angelicas Tankar 16 augusti, 2013 - 12:39

[…] frukost blev LowCarb-frallor som jag hittade recept på HÄR. Som topping hade jag en halv avokado med salt, peppar och pressad citron samt keso med min nya […]

Svara
Brödet som jag var nyfiken på… | Jessica Pedersen 14 augusti, 2013 - 10:13

[…] 56kilo.se/helgfrukost-med-fantastiska-lchf-frallor/ […]

Svara
Bibbi 3 augusti, 2013 - 09:28

Jättegoda men uujjj så salta. Räcker nog gott med 1krm istället för 1tsk!
Jag hade ingen 10% yoghurt hemma så blandade 1dl 3% yoghurt med 1dl 0,5% kvarg, funkade finfint!
Eftersom jag vill få in mer cocosfett i kosten blandade jag 1 msk cocosfett med 2 msk smör – helt ok men tyvärr har jag cocosfett med smak så blev det ganska dominant…
Kommer definitivt göra igen! 🙂

Svara
Åse 3 augusti, 2013 - 10:57

Oj vad man tycker olika! jag tycker de är perfekt salta =)
Kul de smakade ändå!

Svara
LCHF-frallor till frukost | "aren't we all just young adults" 31 juli, 2013 - 15:57

[…] Ibland får jag världens sug efter att baka. Igår var det frukostbröd som stod på tapeten och jag vågade mig på samma recept som jag tidigare testat, utan någon särskilt god framgång. Mina tidigare frallor (med detta recept) har blivit platta och inte alls “frall-aktiga” – dock lika goda. Igår blev de riktigt fina och såklart otroligt goda! Jag gjorde dubbelsats så att det fanns bröd även till idag. Receptet är hittat här. […]

Svara
Mikaela 30 juli, 2013 - 08:51

Hej,
har du någon koll på ungefärligt energiinnehåll i dessa?
Supergott recept iaf 🙂

Svara
Goda LCHF-frallor | Kokat och klart 30 juli, 2013 - 08:12

[…] sommar har jag bakat de här frallorna, och de är riktigt goda! Ett stort plus är att ingredienserna går att köpa i de flesta […]

Svara
Ramadan light -dag | Häxanmexan 25 juli, 2013 - 18:57

[…] jag kalkonresterna med hemgjord Garam Masala och youghurt, grillade på dem och bjöd nybakade LCHF frallor därtill. […]

Svara
Jenny 22 juli, 2013 - 16:53

oj, vad gott det här var!

Svara
Jenny 16 juli, 2013 - 19:32

Hej! Vet du hur många kcal det är i dessa?

Svara
Desirée 27 juni, 2013 - 16:02

Tack så mycket för det godaste LCHF-brödet någonsin!
Har bakat en hel del tidigare, det ena vidrigare än det andra..
Men det här…det ser ut som bröd, känns som bröd och smakar som bröd! 🙂
Till skillnad från dem andra jag testat som blivit konstigt fuktiga och svampiga. Skulle likna det här brödet vid källarfranska ungefär.
Tror även att det skulle funka utmärkt som hamburgerbröd 🙂
// En som verkligen har saknat gott bröd

Svara
Åse 27 juni, 2013 - 16:17

Härligt!!
Jadå det fungerar som hamburgerbröd! jag har det som korvbröd! =))
Tack för din recension! =)

Svara
Midsommardagen | Tessalisa 22 juni, 2013 - 12:16

[…] smarrigt lchf-bröd som passade perfekt att börja en lyxig lat dag med. Hittade receptet på Åses blogg 56kilo, men modifierade om det lite. Jag struntade i att pensla ytan och strö frön över. Dessutom hade […]

Svara
Mottisen 20 juni, 2013 - 17:59

Hej!
För en mandel allergiker är det lite svårt med LCHF har du något substitut man kan använda i stället för mandelmjölet till frallorna?

Svara
Cilla 19 juni, 2013 - 21:49

Tack, jag bakar till en tränande tonåring med celaki. Då är dessa brödrecepten perfekta! Jag tycker din blogg är väldigt bra,även om vi inte alls kör lchf. Men däremot måste laga glutenfritt. Man kan tro att det bara är att köpa glutenfritt mjöl då ist men det är så mycket kolhydrater i det. För att inte tala om dom färdiga produkterna på marknaden. Så tack för att du hjälper även celakipersoner med goda brödrecept.

Svara
Elisabeth 13 juni, 2013 - 13:57

Hej! Som alla andra måste jag nämna vilken fantastisk blogg. Är mest intresserad av recepten. Fantastiska. Jag behöver inte gå ned i vikt men magen klarar inte vetemjöl och många andra stärkelser. Jag har bakat dom här frallorna nyss och ätit en. Så häftigt att äta bröd igen. Vet inte om det funkar för magen eller om det blir kramp i tarmarna. Hoppas det går för dom var goda och lätt gjorda. Jag anv sojgurt istället för yoghurt eftersom mjölk produkter inte heller funkar. Minskade lite på det eftersom den är lösare. Det gick bra att baka dem helt mjölkfritt oxå:) TACK!!!

Svara
Åse 13 juni, 2013 - 16:41

Härligt! Hoppas magen fick må bra av dem!!

Svara
Helen 12 juni, 2013 - 23:06

Ser verkligen kanongoda ut, ska testa till helgen. Har nyligen börjat använda varmluftsugn och jag undrar generellt när du anger ungstemperatur, är det vanlig ugn om du inte skriver varmluft och ska man isf dra bort ca 20 grader med varmluft?
Tack för suveränt goda recept – jag gör nåt från kokboken varje vecka…

Svara
Åse 13 juni, 2013 - 07:43

Hej! Jag anger alltid vanlig ugn! 🙂 och då drar du bort ca 20 ja 🙂

Svara
Andrea L. Ö. 30 maj, 2013 - 01:47

Låter ju underbara, ska provas snart! Tack för tips (som alltid!)

Svara
Malin T 28 maj, 2013 - 09:11

Provade dessa till söndagsfukost och gillade dem skarpt, trots att jag annars är ganska less på LCHF-bröd och bröd har kommit att bli något jag inte saknar så mycket. Dessa kommer jag att baka igen och ev prova att byta ut lite av mandelmjölet mot kruskakli =)

Svara
Åse 28 maj, 2013 - 09:43

Kul att höra!! :)))

Svara
Helena Karlsson Rosendahl 27 maj, 2013 - 08:08

Bakade frallorna i lördags morse och hade till frukost, de som inte gick åt frös jag in och kunde ta fram även på söndagmorgonen och värmde på lite i ugnen (som bake off).
De blev kanongoda. Tack för receptet.

Svara
Åse 27 maj, 2013 - 08:13

Härligt de smakade! Perfekta att ha i frysen!!

Svara
Moa 25 maj, 2013 - 20:19

Måste man ha pofiber i? Eller kan man ersätta det med något? Har inget pofiber hemma och blev sugen att baka nu 🙂

Svara
Mariann 24 maj, 2013 - 13:51

Hei! Hva kan man bruke istedenfor pofiber? Tror du man kan bruke sesam mel? http://www.funksjonellmat.no/sesam-mel/om/
Takk 🙂

Svara
Anchi 24 maj, 2013 - 13:45

Dom är super! Har gjort ditt tidigare recept och vågat mig på att ha i lite linfrön eller någongång t o m russin 🙂 Jag vet att inte det är Lchf men variationen är viktig för mig. Det är bara att pröva sig fram 🙂 Tack för en inspirerande blogg, följer dig varje dag och lagar GOD mat tack vare dig. Kram

Svara
Pia 24 maj, 2013 - 13:25

Ska testas lördag morgon! Tycker barnen om det? Lite mycket att peta i sig alla själv eller de kanske kan sparas en dag eller två? Trevlig helg!

Svara
Åse 24 maj, 2013 - 13:32

De fryser du ju in och tar ut när du ska ha! Jag förvarar aldrig bröd i rumstemperatur. Mina barn gillar de ja!

Svara
Sussie 24 maj, 2013 - 12:36

Måste jag absolut testa!

Svara
Catherine 13 september, 2015 - 20:42

Låter fantastiskt gott och måste provas! Undrar dock en sak ang yoghurten: hur viktigt är det med just rysk yoghurt? Skulle det kunna funka med t.ex. turkisk eller grekisk yoghurt, eller har rysk yoghurt särskilda egenskaper som gör den lämplig i det här receptet? När jag ser ordet ”rysk” kommer jag osökt att tänka på Kefir, men jag antar att det inte är samma sak som yoghurt?

Svara
Åse 13 september, 2015 - 20:45

Det funkar med annan yoghurt också =)

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.