Helgfrukost med fantastiska LCHF frallor

24 maj, 2013

Här kommer ett tips på kanske morgondagens frukost??
Att man kan äta så gott och så mycket bättre på LCHF/lågkolhydratkost det vet vi! Men ibland blir jag ändå så lycklig att det verkligen går att få substitut till allt!
Dessa frallorna är mina favoriter och det är ett omarbetat recept från detta receptet. De finns även här.
Servera med ett kokt ägg med lite majonnäs och jag drack kaffe med lite kokosmjölk i.
Hoppas det smakar lika gott som det gjorde här!

IMG_3907

IMG_3908

Älskade PIP servis! och Äggkopp från Rice!
IMG_3909

Röd spetspaprika och grön vikentomat på rökt skinka och Maasdamer ost. MUMS!
Skriv ut

Fantastiska LCHF Frallor

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl fet yoghurt eller färskost
  • 3 msk smält smör eller kokosolja
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl pofiber
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5-1 tsk salt
  • svarta vallmofrön
  • 1 uppvispat ägg

Instruktioner

  1. Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt och det smälta fettet.
  2. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Notering

  • PS! Gott att blanda i 1/2 dl fröer i smeten också!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

 

113 kommentarer
1

Du kanske också gillar

113 kommentarer

Johanna 5 januari, 2018 - 12:26

Hej, behöver tips. Vi bakade precis enligt receptet och bullarna är som gummi. Vad gör vi för fel? Med vänlig hälsning, Johanna

Svara
Åse 5 januari, 2018 - 14:26

Oj, omöjligt att svara på!? Aldrig hört om det innan. Vad hade ni för märke på Mandelmjöl? Och ni amvände Fiberhusk OCH Pofiber?

Svara
Rune Thomassen 16 september, 2017 - 18:28

Hei! Jeg bakte en variant av disse bollene i dag. Brukte denne oppskrift en din som basis, og oppskriften på ostfrallor. Hadde tenkt å følge oppskriften slavisk, men kunne ikke det siden jeg verken hadde pofiber, mandelmel eller yoghurt. Så det ble med sesammel, kokosmel, kruskakli (hveteskall), revet ost, torrostade peanøtter, gresskarkjerner, cottage cheese og ikke minst gjær. De ble helt fantastisk gode! Den desidert beste lavkarbobaksten jeg har smakt. Absolutt ikke våt og saftig, heldigvis. De hevde også i ovnen, og det er jo et mirakel i seg selv. Alle andre brød jeg har bakt har aldri heved. Frallorna ble helt perfekt, faktisk. Men nå aner jeg jo ikke hvordan din oppskrift blir, men antar det blir noe liknende siden det var den jeg brukte som utgangspunkt. Mine ble som halvgrova frallor.
Jeg har funnet ut at peanøtter er særdeles bra i brød. Ikke veldig mye, men en neve kanskje. Man skulle ikke tro det, men det gir en nydelig smak. Og det smaker ikke peanøtter av rundstykkene heller. Jeg oppdaget det en gang jeg hadde for lite nøtter og frø, og måtte finne noe i skapene. Det ble peanøtter, og det lavkarbobrødet jeg bakte da ble mye bedre på smak. Så nå sørger jeg for å slenge peanøtter i brødene. Jeg maler peanøttene til mel sammen med de andre frøene, nøttene etc.
Jeg ser at det ikke er gjær i din oppskrift. Det er stort sett aldri gjær i noen lavkarbobrød heller. Det synes jeg er rart. For ja, det behøves ikke siden det ikke vil jäsa ordentlig. Men for å få smak av brød, så MÅ det tilsettes gjær. Og det er akkurat det jeg gjør. Jeg tilsetter 2-3 tsk gjær. Det er først da det smaker ordentlige brød. Og eventuelt eggesmak dempes også når gjær tilsettes. Så gjær er et annet tips, som jeg ekstremt sterkt vil anbefale å bruke i lavkarbobrød. Og jeg skjønner egentlig ikke hvorfor ikke flere bruker gjær for å få mye bedre brød. Såfremt man tåler det da, og det er det jo ikke alle som gjør.
Det fantastiske med denne oppskriften din, og som gjorde at jeg i utgangspunktet ville bake den (men orket ikke dra på butikken for å kjøpe mandler, pofiber og yoghurt), det er at den inneholder bare 2 egg. Og det betyr mindre eller ingen eggesmak, heldigvis. Jeg merket ikke noe eggesmak av de frallorna jeg bakte. Og merkelig nok ble det ikke vått og kompakt, som det ofte blir av fiberhusk.
Så tusen takk for oppskriften! Selv om jeg ikke fulgte den til punkt og prikke, så var den helt himmelsk som et utgangspunkt. Jeg får ofte mislykket bakst når jeg eksperimenterer. Men denne gangen ble det perfekt. Og det ville det ikke blitt uten en så god grunnoppskrift.

Svara
Åse 17 september, 2017 - 10:23

Hej! Kul du gillade brödet, det är ett toppenrecept att utgå från och sedan ändra efter behov och smak!
Ett mkt omtyckt bröd som jag ser att även stora receptsajter och mattidningar i Sverige lyft fram =)

Svara
Göran Grauers 17 juni, 2017 - 01:01

Kanske inte LCHF, men det blir väldigt gott att blanda i lite finhackad torkad frukt och några russin

Svara
1 6 7 8

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.