LCHF frallor

19 februari, 2013

Det är länge sedan jag gjorde frukostbullarna så i dag var det dags! Dock gjorde jag några förändringar som jag tyckte blev bättre!
Jag ökade mandelmjölet och pofibret och tog bort bakepro och kokosmjölet.
Dessa är lika enkla att göra som mitt goda kesobröd Perfekt till lördagsfrullen 🙂 Riktigt goda!
Frallorna innehåller 3-4 gram kolhydrater per bulle och mer energi än kesobrödet så jag hade inte haft det som vardagsbröd (om du viktminskar!) där passar kesobrödet bättre!
Ät och njut!
5-6 bullar
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
2 msk kruskakli * (kan uteslutas!)
1-2 tsk bakpulver (en del tycker det blir besk smak med för mycket bakpulver)
1 tsk salt
2 ägg
2 dl creme fraîche/fet yoghurt
3 msk vatten eller mjölk
3 msk smält kokosfett eller smält smör
ev svarta vallmofrön + uppvispat ägg
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda väl.
Vispa ihop ägg, creme fraiche/yoghurten och fettet och blanda sedan ihop allt till en smet. Låt stå ca 5 minuter. Forma försiktigt 5-6 bullar

 och lägg på bakplåtspapper på en ugnsform. Pensla med uppvispat ägg och strö ev vallmofrön på. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter.
* Kruskakli är vetekornets skaldelar och innehåller ytterst lite kolhydrater men mycket kostfiber. Gluten från vetet kan hamna med skaldelarna även om själva skaldelarna inte innehåller gluten.
IMG_0995
IMG_0999
IMG_1001
 
 

38 kommentarer
0

Du kanske också gillar

38 kommentarer

Gabriella 13 juni, 2017 - 09:02

Åh va gott det ser ut! Har precis skrivit ner massa recept från dig som jag ska testa närmaste tiden 🙂
Hur är de med pofiber? Är det väldigt mycket fiber för en mage som ska äta ”lättsmält mat? (Ulcerös kolit)…

Svara
Ida 13 februari, 2015 - 16:58

Hur många kcal per bulle ?

Svara
Anna 29 december, 2014 - 19:41

Hej Åse.
Jag letar och letar men hittar inget bra recept på bröd utan mandel/hasselnötsmjöl. Ja är jätte nötallergiker och är helt ny på de här med LCHF. Hur gör jag ? 🙁

Svara
Åse 30 december, 2014 - 10:15

Hej! Det finns några stycken i min brödkategori, det går tyvärr inte att enkelt bara ersätta. Du kan prova att ersätta enligt formeln: 1 dl mandelmjöl = 2 msk kokonötsmjöl+ 0,5 dl Pofiber + 1 msk fiberhusk

Svara
Helena 29 juli, 2014 - 12:43

Tack för ett snabbt svar! Vatten/mjölk finns inte med i receptet i appen.

Svara
Åse 29 juli, 2014 - 13:06

Det behövs inte heller allltid, beror lite på övriga ingredienser som hur stora äggen är men det kan vara bra att lägga till ändå! Tack för påpekandet!

Svara
Helena 29 juli, 2014 - 11:48

Detta receptet är ofullständigt i iPhone appen Åsa! Synd, för jag gjorde 4 portioner frallor som bara är att kasta nu 🙁

Svara
Åse 29 juli, 2014 - 12:32

Hej! Nej receptet är som det ska. Kruskakli behövs inte egentligen därför är det inte med i appens recept, utöver det är det identiskt och fungerar bra. Jag följer själv receptet i appen när jag gör dessa.

Svara
sarah 12 januari, 2014 - 20:10

hej
jag undrar om 3 msk vatten ska vara i själva degen också. kanske därför mina svällde ej så mkt trots bakpulver
tack

Svara
Åse 13 januari, 2014 - 12:22

Ja det ska det vara!

Svara
Helene 8 oktober, 2013 - 20:20

Hej,
Tack för all inspiration,
jag la degen i 6 muffinsformar,
Blev super bra.

Svara
Li 17 juni, 2013 - 22:57

Jag bakade precis dessa, men mina frallor flyter ut och blir platta. Vad gör jag för fel? Tack för all inspiration du ger!

Svara
Åse 19 juni, 2013 - 10:21

Jag har tyvärr ingen aning? :/ Det har aldrig hänt mig!

Svara
Lchf brödbak. | asal.spotlife.se @ Spotlife 5 april, 2013 - 00:23

[…] Recept på kesobrödet hittar ni här och recept på frallorna hittar ni här […]

Svara
Frida 20 mars, 2013 - 08:53

Jag måste bara fråga en sak angående frallorna, sticker mandelmjölet ut i den? Alltså jag klarar inte äta någon LCHF kost med mandelmjöl i så därför undrar jag, smakar det mycket av mandelmjölet eller kan man använda något annat?

Svara
Åse 20 mars, 2013 - 18:00

Det är omöjligt för mig att svara på eftersom jag inte har problem med mandelmjöl. Du får helt enkelt testa och se.

Svara
Tina Johansson 14 mars, 2013 - 18:58

Hej!
Tack för ännu ett gott recept! Jag ”plattade” ut dem innan jag bakade dem och använde dem som hamburgerbröd, kanonbra! Gott och mättande.

Svara
Katarina 3 mars, 2013 - 15:33

Hej!
Har dessa bullar i ugnen nu 🙂
Verkar väldigt goda, tack för bra och inspirerande blogg.
Har du provat att frysa dessa bullar?
Mvh
Katarina

Svara
Åse 3 mars, 2013 - 16:12

Går alldeles utmärkt! =)

Svara
56kilo’s frukostbullar « Matildas Mat 20 februari, 2013 - 09:05

[…] har ett standardrecept som jag alltid brukar göra, men ville testa nytt idag. Så, valet föll på Åses senaste frallrecept – toppengott! Jag ändrade pyttelite bara, för jag tycker inte om när det smakar för […]

Svara
Jessica i Helsingborg 20 februari, 2013 - 08:00

Hej Åse! Jag hade ingen crème fraîche hemma så jag mixade äggen och smöret med keso istället. Det blev 6 små bullar som blev jättegoda. Testa! Jag bredde två stycken med smör och ost men orkade bara en (1) Extremt mättande. Tack för ytterligare ett bra recept 🙂

Svara
Anna 20 februari, 2013 - 07:59

Osötat bröd skulle det stå..:)

Svara
Anna 20 februari, 2013 - 07:58

Hej, jag har en fråga, äter nu lågkolhydratkost (grovt paltat bröd ett par skivor i veckan, fiberhavregrynsgröt ca 1-2 gg i v), men använder nu bara light produkter, mager fetaost, light yoghurt osv, går jag inte UPPi vikt om jag börjar äta fullfeta produkter? Tänker att kroppen vant sig vid lite fett o plötsligt får massa fett, vågar jag..?! Vill gå ner i vikt, absolut inte upp..
Mvh Anna

Svara
Åse 20 februari, 2013 - 09:22

Nej det är energiöverskott och högt blodsocker man går upp i vikt av, inte fett.

Svara
Paula 19 februari, 2013 - 20:59

Jag brukar ha mald fibrex i mina frallor för att få dem lite matigare. Blir också supergott! 🙂

Svara
Mimmi 19 februari, 2013 - 20:59

Hej Åse! Hittade inte biffar på torsk bland dina recept. Funderar om du prövat, tänkte laga men vill ju inte anv mjöl, så jag funderar med ägg o pofiber, tror du det binder tillräckligt?
Tack för en bra och inspirerande blogg!

Svara
Åse 20 februari, 2013 - 10:34

Det tror jag absolut blir bra!! =)

Svara
Monica 19 februari, 2013 - 17:39

Hej! Återkommer ofta till din blogg och provar dina LCHF-recept. Mycket bra. Idag åt vi din tortilla med tacofärs. Vill tipsa om en sak. Vi hade ingen mjölk hemma så jag värmde 0,5 dl grädde och 1,5 dl vatten istället. Blev superbra 🙂 Nästan bättre och kolhydrathalten minskade rejält. Prova !!

Svara
Åse 19 februari, 2013 - 18:01

Hej! Jag gör ofta så för här hemma är mjölken nästan alltid slut *S*

Svara
Dessi 19 februari, 2013 - 16:04

Mmm vad gott det ser ut! 🙂

Svara
Carro 19 februari, 2013 - 15:44

Hej Åse! Du har en väldigt fin och inspirerande blogg!!!
Min undran är jag har aldrig ”bakat med LCHF” och jag funderar på att baka nåt av dina bröd men smakar mandelmjölet mkt mandel och kokosmjölet mkt kokos i det färdiga brödet? Har lite svårt för dessa smaker om det blir för mycket..
Mvh Carro

Svara
Åse 19 februari, 2013 - 15:46

Nej absolut inte! 🙂 men prova så får du ju se! 🙂

Svara
Anna-Maria Johansson 19 februari, 2013 - 15:13

Ser väldigt goda ut. Så goda att jag hade ätit upp allihopa om jag hade haft dem hemma. Inte bra för mig som sockerberoende. Även LCHF-bröd triggar mig. 🙁
Jag kan inte låta bli att göra lite reklam för mina armband med budskapet: ”Fuck socker”. Vad tycker ni?
http://www.ultimat.nu/godis-for-en-sockerberoende.html
Ha en fin dag!
Kramar

Svara
Åse 19 februari, 2013 - 16:06

Ja det är absolut inte för alla, dessa är lättare att äta av än kesobrödet och för mig handlar det om att det är lite mer kolhydrater i dessa och framför allt mindre protein! Fett i samband med kolhydrater triggar tyvärr mig så dessa med smör och mandelmjöl i känner jag av att jag vill äta fler av (fast eftersom jag inte är sockerberoende utan bara missbrukare så har jag ju kontrollen)
SUPERsöta armband!! KRAMAR

Svara
Alexandra 19 februari, 2013 - 13:45

Tack för recept och inspiration. Allt blir enklare med bra tips!

Svara
al68 19 februari, 2013 - 13:31

Åhh, dessa måste jag testa idag, kan tänka mig att dom passar mig bättre då jag inte riktigt klara av för mycket ägg i bröden. Mums, vad gott och spännande att testa. Kram kram

Svara
Maria 19 februari, 2013 - 12:56

Pizzafråga:-) Vilket av dina pizzabottenrecept blir det brödigaste? Det fr 6 juni med mandelmjöl och kokosmjöl eller det som är som ditt tortillarecept? Vilket är det bästa om man viktminskar tror du? Du är en fantastisk inspo!! kram

Svara
Åse 20 februari, 2013 - 12:19

Hej! De blir båda brödiga! Men tortillareceptet lite bättre tror jag! Dessutom bättre när du viktminskar 🙂

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.