Formbröd

15 augusti, 2011

Detta receptet finns med i Anna Halléns nya bok ”LCHF för kvinnor” och det är ett Birgitta Höglund recept. Receptet i boken är för bullar men jag tredubblade receptet och gjorde ett formbröd av det i stället! WOW! Absolut det bästa brödreceptet jag provat! Ingen äggsmak, ingen kokossmak och ingen ostsmak.

Jag lade till 1 msk bakepro för jag tycker att det oftast blir luftigare då, men man kan nog göra utan!

1 bröd á 22-24 skivor (1 kh per skiva)

4,5 dl mandelmjöl (Jag köper Selltons på Ica Maxi i Helsingborg)
1 msk BakePro
6 msk sesamfrö
6 msk fiberhusk (finns på glutenhyllan oftast)
3 tsk bakpulver


1,5 tsk salt
6 medelstora ägg
3 dl creme fraiche
6 msk smält kokosfett

Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan i det smälta kokosfettet, häll sedan i ägg och creme fraiche. Låt stå i fem minuter, häll sedan ner i bakpappersklädd brödform. Ta en blöt sked och jämna till ytan. Grädda i 200 g i ca 45 minuter. Evenetuellt lägg folie på brödet den sista kvarten.

Glöm inte proteinet till frukosten om ni äter LCHF bröd! Stekt/Kokt ägg på 1-2 skivor bröd blir en bra fördelning! Vi vill ha i oss protein och fett till alla måltider så vi blir mätta och håller förbränningen på topp!

 

 

 

En god mättande frukost! Ägg med egengjord majonnäs 🙂

89 kommentarer
0

Du kanske också gillar

89 kommentarer

Mison 5 januari, 2014 - 18:01

Har precis satt in ett bröd i ugnen, bakar detta för första gången. väntar med spänning….. 🙂

Svara
Hemlagat Är Gott | Underbara saker som gör vardagen mindre grå @ Spotlife 17 mars, 2013 - 06:36

[…] detta goda brödet för att göra toast av tänkte jag men när jag väl kom hem på eftermiddagen så kände jag inte […]

Svara
Nina 4 oktober, 2012 - 16:44

Bakade det här brödet idag, skippade bakepro, då jag inte hade det hemma, tyckte dock den smakade lite för mycket cocos för min smak och den vart lite ”oljig”, dottern tyckte jättemycket om den. Ska testa baka den igen men då med cocosolja utan smak.

Svara
Frukost « josefinaslowcarblife 17 augusti, 2012 - 11:53

[…] skivor formbröd  med brie (jag har ändrat receptet lite då jag bytt ut 1,5 dl av mandelmjölet mot kokosmjöl […]

Svara
Arash 26 april, 2012 - 22:35

Tja. Ska testa det här brödet då jag försöker få med min syster på lchf-tåget, men hon vägrar äta något gjort på kokosmjöl.

Svara
Britta 31 mars, 2012 - 22:33

Tack för ett jättebra recept. Provade att baka idag, har inte ätit bröd på flera, flera månader. Ser fram emot frukosten i morgon 🙂

Svara
1 3 4 5

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.