för tjejer

3 december, 2010

”LCHF för tjejer” är den första LCHF-boken som helt utgår från tjejers matpreferenser och önskemål. Författarna upplever att tjejer önskar mer variation i sin kost och att många har känt en ovilja mot traditionella rätter som ägg & bacon eller biff & bearnaisesås.

Recepten i ”LCHF för tjejer” bygger på den bland tjejer populära medelhavsmaten och det är tydligt att de två har många beröringspunkter.
Boken är skriven av Cathrine Schück, som har lång erfarenhet både som matjournalist och kock.
Recepten i boken bygger på fräscha medelhavsråvaror som fisk, kött, ägg och grönsaker. Bra proteinkällor och bra fettkällor. Till rätterna bjuds på god olivolja och flingsalt, men även Tzatziki och aioli.

Allt presenteras på ett fräsch, lätt och luftigt sätt med fina bilder. Förhoppningsvis får boken fler tjejer att pröva LCHF-kost.
I boken presenterar också LCHF-kunnige Lars-Erik Litsfeldt ny kunskap kring LCHF.
Här är en länk till en video med författarna: http://www.youtube.com/watch?v=2UhroWG9lww
Och här är en länk till mer information om boken: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172412119

Spännanade bok, eller hur???
Jag tror att många kvinnor har dålig koll på vad som är bra proteinkällor och bra fettkällor.
Många kvinnor vill inte äta en lågkolhydratkost därför att de inte vill sörpla smör eller äta bea i tid och otid, det passar inte riktigt in inom det som vanligtvis anses ”hälsosamt” men man behöver ju faktiskt inte det! Men det är SKAM att så många kvinnor är rädda för tex feta fiskar som lax, nötter och avokados och räknar minsta lilla olivolja de häller i salladen! Jag önskar att alla förstod hur viktigt det är för deras hälsa att inte snåla på bra proteinkällor och bra fettkällor!

19 kommentarer
0

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Mia 10 december, 2010 - 13:53

Hej! Jag har ätit LCHF i tre veckor nu och det funkar bra, förutom att jag nu har drabbats av rätt så rikliga mellanblödningar, ca 12 dagar in i p-pillerkartankartan. Har ätit p-piller (Trionetta)i 10 år utan att råka ut för detta tidigare. Kan det bror på kostomställningen? Rubbas hormonbalasen? Hur lång tid kan det ta innan kroppen vänjer sig? Hra du märk någon skillnad på mensen? Jag är lite orolig, tacksam för svar! Mia

Åse 16 december, 2010 - 15:18

Hej! Sorry för sent svar! Ja jag tror att det kan vara kosten, du först¨r med en LCHF kost så sker viktminskningen hormonellt och mkt händer i kroppen när den vaknar till liv efter en kostomläggning till LCHF! Hoppas det ger sig snart!

1 2

Kommentarer är stängda