Chkladtryffel med smak av apelsin

23 december, 2011

Här kommer ett gott recept på chokladtryffel som smälter i munnen!

100 g mörk choklad, jag hade 75% med smak av apelsin.
100 g smör, gärna osaltat
100 gram vispgrädde
50 g mandelspån eller andra nötter
2 krm vaniljextrakt alt 0,5-1 tsk vaniljpulver
ev 1 msk konjak

Låt choklad och smör bli rumstempererade, viktigt! Annars kan det skära sig!
Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt svalna!
Blanda rumstempererat smör med chokladen, grädden, vaniljen och nötterna. Rör ihop så allt är perfekt blandat. Häll i bakplåtsklädd liten form.
Låt stelna i kylen och skär sedan lämpligt stora bitar. Förvara kallt!

KLART!!!! Ät och njut 1 eller 2 😉

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Liv 31 januari, 2018 - 11:40

Jag antar att man kan göra denna med vanlig 70%-ig choklad?

Svara
Rebecka 8 januari, 2012 - 17:42

100 g vispgrädde? Hur räknar jag ut det? Ser ju jättegott ut, vill också göra!

Svara
Rebecka 8 januari, 2012 - 17:43

Eller räknar… väger/mäter.

Svara
Åse 8 januari, 2012 - 17:44

100 g = 1 dl =)

Svara
Lena Eriksson 24 december, 2011 - 12:00

Hej,
Det ser jättegott ut, det ska jag prova. Undrar bara vad 100 g grädde motsvarar i dl?
God Jul, Lena

Svara
Carin 23 december, 2011 - 17:25

Wow! Ser mycket gott ut 🙂

Svara
Fröken Nilsson 23 december, 2011 - 14:30

ska testas allt ska bara bli rumstempererat först

Svara
Danielas Lchf 23 december, 2011 - 12:32

Men gud vad gott det där lät och såg ut då!
Jag är ju klar med mitt julstök! 😉

Svara
Ellen - LCHF och mycket annat 23 december, 2011 - 12:31

Jag har ocksa gjort nagot liknande, men körde med Lindts apelsin- och mandelchoklad! Saaa gott 🙂 Nagra bitar kan man ju äta av den sa här till jul, för det är i alla fall inget tillsatt socker i dem.

Svara

Lämna en kommentar