LCHF Chicken Cordon Bleu med honey mustard sauce

6 april, 2013

I går kväll blev det chicken cordon bleu med en god honeymustard sauce – så GOTT!
Såsen förberedde jag på eftermiddagen. God och enkel!
2 portioner
0,5 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1 msk eko blomsterhonung (kallslungad)
0,5 msk pressad cironjuice
Rör ihop allt och ställ kallt.


2 portioner chicken cordon bleu
2 kycklingfiléer
4 skivor gouda
4 skivor fin rökt skinka
4 tsk dijonsenap
1 dl pofiber
1 uppvispat ägg
Ca 100 gram fläsksvålar / fläskesvär (te.x. Lyka)
Mixa fläsksvålarna i mixer och häll upp på tallrik. Vispa ägget och häll upp på en andra tallrik. På en tredje tallrik häll upp pofiber. Banka ut kycklingen med smörpapper mellan med kökshammare.

Salta och peppra dem. Lägg två skivor ost + två skivor skinka på kycklingen och bred dijonsenap på, rulla sedan ihop  från kortsidan så tight du kan och fäst med tandpetare.
Doppa sedan först i pofiber, sedan i ägg och sist i fläsksvålsmjölet.
Stek dem i deodoriserad kokosfett OCH smör. Ca 5 minuter på varje sida.
 
IMG_2259

IMG_2260

IMG_2261

IMG_2271
 
Ha en fin kväll ni alla! Själv är hela familjen på väg ner till svärmor i Malmö där vi dels ska äta ute på grekisk restaurang och sedan ska jag och maken gå och titta på Kristoffer Appelqvist och Drömmen om Amerika. Sedan sover vi över hos svärmis =)

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Jessica 21 oktober, 2014 - 22:19

Hej!
Jag har Kung Markattas Kokosfett hemma. Vad är deodoriserad kokosfett? Är det samma sak? Var kan man köpa det?
Mvh Jessica

Svara
mia 17 april, 2013 - 04:21

Hej! Så himla gott! Jag har länge tänkt göra det här, men inte förrän jag såg ditt inlägg så blev det av 🙂

Svara
M 11 april, 2013 - 23:18

Nu blev jag hungrig, något jag sällan är längre men nu så, haha. Såg ju helt otroligt gott ut, ska jag absolut testa!

Svara
Eva-Lena 9 april, 2013 - 10:38

Hej Åse, vill först börja med att tacka dig för denna inspirerande blogg. Varje dag sitter och jag väntar på dina inlägg, tips, recept etc. Du är en riktig inspirationskälla, sprudlar av glädje och energi! Jag testar många av dina recept som du är snäll och delger oss, har även köpt din bok och testat många av recepten och hitintills har alla varit jättegoda! Nu till min fråga i ovanstående recept, vad är eller var kan jag handla, Ca 100 gram fläsksvålar / fläskesvär (te.x. Lyka)
Ha en fortsatt bra dag! Hälsningar Eva-Lena

Svara
Åse 9 april, 2013 - 14:55

Hej Eva! Kul du gillar!! =)
Fläsksvålar brukar finnas bland chipsen! men titta i innehållsförteckningen att det bara är fläsksvål och salt och inte massa socker, kolhydrater, mjöl etc. Fin tisdag på dig!!

Svara
Katarina 7 april, 2013 - 12:23

Ett tips om du inte redan provat… dijonsenap provencal (Maille). Jag är helt såld på den. Brukar göra en sås på den med crème fraiche, buljongtärning, salt och pepparmix passar super bra till grillat men även till annat kött. Tror jag ska prova den till detta recept som ser jättegott ut 🙂

Svara
Åse 7 april, 2013 - 12:33

Tack ska hålla utkik efter den!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.