adventsbak!

22 november, 2011

Nu är det snart 1:a advent och även om man äter LCHF så vill man ibland kunna äta lite adventsfika!
Här kommer lite recept från föregående år på 56kilo!

Pepparkakskladdkaka  (8 bitar) (4,1 kh)

100 g smält smör
2 ägg
3 dl sockerersättningsströ (3 dl socker i originalreceptet)
1/2 påse pepparkakskryddor (Santa Marias)
11/2 dl mandelmjöl (11/2 dl vetemjöl i originalreceptet)


1 krm Dr Oetkers vaniljextrakt (1 tsk vaniljsocker i originalreceptet)
2 msk kakao (kan uteslutas! Provade med både ock och gillar nog utan mest)
Smält smöret, vispa ägg + socker. Blanda i övriga ingredienser. Häll smeten i en smord och bröad form ca 25 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen, 200 grader i ca 10-12 minuter. (jag hade inne i 13 min men nästa gång tar jag ut den tidigare)

Servera med lingongrädde! (3 dl vispgrädde vispas, blandas sedan med 1 dl grekisk yoghurt och 3 msk osötad lingonsylt)


Serverades med sockerfri hemmagjord glögg!


Pepparkaksmuffins

12 st

4,5 dl mandelmjöl
Sockerersättningsströ motsvarande 75 g socker (Sukrin, Splenda, Hermesetas, Canderel t.e.x)
125 g smält smör
100 g philadelphiaost
1 dl vispgrädde
2 msk Santa maria pepparkakskryddor
2 tsk bakpulver


2 msk osötad lingonsylt (Önos lågkalori)
4 ägg

Sätt ugnen på 175 g
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret.
Vispa ner smör, grädde, lingonsylt och philadelphiaost.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Portionera upp i muffinsformar och grädda i ca 25-30 minuter!

Saffransmuffins

14 st  (2,6 kh)

4,5 dl mandelmjöl, ca 180 g
Sockerersättningsströ motsvarande 75 g socker (Sukrin, Splenda, Hermesetas, Canderel t.e.x)
125 g smält smör
100 g philadelphiaost
1 dl vispgrädde
0,5 g (1 pkt) saffran
2 tsk bakpulver


4 ägg
1 krm Dr Oetkers vaniljextrakt

Sätt ugnen på 175 g
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret och blanda med saffran.
Vispa ner smör, grädde och philadelphiaost.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Portionera upp i muffinsformar och grädda i ca 25-30 minuter!

Ischoklad

75 g smör (man kan ju givetvis göra på ekologiskt kokosfett också!)
200 g 70% choklad

Smält smöret, rör ner chokladen och häll upp i ischokladformar.


Nu säljer 56kilo, familjen och några vänner kläder och accessoarer. Välkommen in till 56kilo SELLPY butik som fylls på kontinuerligt närmsta tiden.
 
24 kommentarer
0

Du kanske också gillar

24 kommentarer

Mandoly 23 november, 2011 - 11:29

Ser riktigt gott ut! Nu måste vi nog slå till med adventsbak!

Svara
malin 23 november, 2011 - 08:03

oh va gott! detta kankse till och med jag skulle klara av 🙂

Svara
Jutta 23 november, 2011 - 06:54

Hej, jag undrar om det går bra att använda sojamjöl istället för mandelmjöl? Och är mängden samma i såfall? Tack för en superblogg! 🙂

Svara
Åse 23 november, 2011 - 08:08

Hej, jag använder inte sojaprodukter så jag har ingen aning tyvärr.

Svara
alice 22 november, 2011 - 21:19

jag bakade pepparkladdkakan en gång med sukrin och jag tycker nog att sukrinet sabbade allt. den blev helt hård och kristallig, som allt annat verkar bli med sukrin… vad rekomenderar du?

Svara
Åse 22 november, 2011 - 21:22

Jag gillar inte heller sukrin utan använder hellre tex hermesetas strö fast det är onaturligt.

Svara
Barbro Sjödin 22 november, 2011 - 18:42

Kan man söta med stevia?

Svara
Åse 22 november, 2011 - 18:56

Tror inte det blir bra av konsistensskäl.

Svara
Veronica 22 november, 2011 - 15:57

Oj vad gott det såg ut! Men jag har inget sockerersättningsströ, tror du att det går med flytande sötningsmedel eller borde det vara strö för konsistensens skull?

Svara
Åse 22 november, 2011 - 16:38

Misstänker att det blir mindre bra med flytande!

Svara
Anna 22 november, 2011 - 14:43

Toppen, satt just och funderade på vad jag kan baka i LCHF-väg..så detta kom som en skänk från ovan!
Jag tänkte även testa att göra saffransglass i glassmaskinen, tror det kan bli riktigt gott! 🙂

Svara
Atlaslarven 22 november, 2011 - 14:16

Vad gott det ska bli med adventsfika =) Hur gjorde du glöggen? Har du några bra knep för att det ska smaka som ”vanlig glögg”?

/Atlaslarven

Svara
Åse 22 november, 2011 - 16:39

Finns recept här i bloggen! Använd sökformuläret så bör du hitta!

Svara
Malin - Q r i s t a a l l ♥ 22 november, 2011 - 14:12

Åh vad roligt! Nu ska här bakas 😀

Svara
ÅsaS 22 november, 2011 - 14:12

Perfekt! Precis vad jag, och säkert fler med mig, behöver just nu, när advent är på G. Och ett extra plus – inga ”konstigheter” som Bake Pro, utan sådant där ”vanligt” som alla har hemma i skafferiet. (y)

Kram ÅsaS

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.