adventsbak!

22 november, 2011

Nu är det snart 1:a advent och även om man äter LCHF så vill man ibland kunna äta lite adventsfika!
Här kommer lite recept från föregående år på 56kilo!

Pepparkakskladdkaka  (8 bitar) (4,1 kh)

100 g smält smör
2 ägg
3 dl sockerersättningsströ (3 dl socker i originalreceptet)
1/2 påse pepparkakskryddor (Santa Marias)
11/2 dl mandelmjöl (11/2 dl vetemjöl i originalreceptet)


1 krm Dr Oetkers vaniljextrakt (1 tsk vaniljsocker i originalreceptet)
2 msk kakao (kan uteslutas! Provade med både ock och gillar nog utan mest)
Smält smöret, vispa ägg + socker. Blanda i övriga ingredienser. Häll smeten i en smord och bröad form ca 25 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen, 200 grader i ca 10-12 minuter. (jag hade inne i 13 min men nästa gång tar jag ut den tidigare)

Servera med lingongrädde! (3 dl vispgrädde vispas, blandas sedan med 1 dl grekisk yoghurt och 3 msk osötad lingonsylt)


Serverades med sockerfri hemmagjord glögg!


Pepparkaksmuffins

12 st

4,5 dl mandelmjöl
Sockerersättningsströ motsvarande 75 g socker (Sukrin, Splenda, Hermesetas, Canderel t.e.x)
125 g smält smör
100 g philadelphiaost
1 dl vispgrädde
2 msk Santa maria pepparkakskryddor
2 tsk bakpulver


2 msk osötad lingonsylt (Önos lågkalori)
4 ägg

Sätt ugnen på 175 g
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret.
Vispa ner smör, grädde, lingonsylt och philadelphiaost.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Portionera upp i muffinsformar och grädda i ca 25-30 minuter!

Saffransmuffins

14 st  (2,6 kh)

4,5 dl mandelmjöl, ca 180 g
Sockerersättningsströ motsvarande 75 g socker (Sukrin, Splenda, Hermesetas, Canderel t.e.x)
125 g smält smör
100 g philadelphiaost
1 dl vispgrädde
0,5 g (1 pkt) saffran
2 tsk bakpulver


4 ägg
1 krm Dr Oetkers vaniljextrakt

Sätt ugnen på 175 g
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret och blanda med saffran.
Vispa ner smör, grädde och philadelphiaost.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Portionera upp i muffinsformar och grädda i ca 25-30 minuter!

Ischoklad

75 g smör (man kan ju givetvis göra på ekologiskt kokosfett också!)
200 g 70% choklad

Smält smöret, rör ner chokladen och häll upp i ischokladformar.

24 kommentarer
0

Du kanske också gillar

24 kommentarer

helena 6 november, 2013 - 09:14

å här ska bakas 🙂 dom saffrans muffinsarna låter som paradiset !

Svara
L Larsson 23 februari, 2013 - 09:35

Är det OK att använda Hermesetas Stevia lättströ i alla dina bakrecept
eller måste man ha olika sötningsmedel beroende på bakverk. Typ pepparkaksmuffins.

Svara
Kändes som en bra dag | Elsklingen 21 januari, 2012 - 15:09

[…] som blir dagens synd förutom några råsmarta chokladbollar som jag njutit av tänkte jag göra en pepparkakskladdkaka med lingongrädde. Förstår ni hur gott det är med grädde och lingon och tänk vad ljuvligt med […]

Svara
Malin 1 december, 2011 - 20:47

Jättebra inlägg, ska försöka hålla mig borta från socker så mycket som möjligt nu i jul och i fortsättningen också.. dag 1 är avklarad haha! Jag har en fråga, saffransmuffins och saffransglass smakar det typ i samma stuk som en lussebulle eller hur blir det? Har aldrig ätit nånting annat än lussebulle med saffran nämligen!

Svara
Mjuk pepparkakskladdkaka | Fett lätt 26 november, 2011 - 18:03

[…] mandelmjöl  och pepparkakskryddor bland annat fick följa med hem. Jag slängde ihop en mjuk pepparkakskladdkaka till kaffet. Jag tog även ett litet glas glögg till. Sedan fick jag magknip. Vi får helt enkelt […]

Svara
mia 25 november, 2011 - 05:55

Så många toppenrecept du har! Muffinsen ska jag baka i helgen tänkte jag, vet du hur de blir om man fryser dem?

Jag har alltid gjort ischoklad (tom innan LCHF) på minst lika mycket kokosfett som smör. Förra året hade jag 1.5 gånger mer fett, plus en halv grovhackad mandelnöt i. Det blev jättejättejättegott!!

Svara
Åse 25 november, 2011 - 08:02

De blir toppenbra!! Jag fryser in mina direkt!! =)

Svara
Paula 23 november, 2011 - 14:39

Jag gjorde muffinsen häromdagen. blev hur bra som helst! 🙂

Svara
Åse 23 november, 2011 - 14:55

Vad kul!! Jag ska baka en laddning i dag 🙂

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.