adventsbak!

22 november, 2011

Nu är det snart 1:a advent och även om man äter LCHF så vill man ibland kunna äta lite adventsfika!
Här kommer lite recept från föregående år på 56kilo!

Pepparkakskladdkaka  (8 bitar) (4,1 kh)

100 g smält smör
2 ägg
3 dl sockerersättningsströ (3 dl socker i originalreceptet)
1/2 påse pepparkakskryddor (Santa Marias)
11/2 dl mandelmjöl (11/2 dl vetemjöl i originalreceptet)
1 krm Dr Oetkers vaniljextrakt (1 tsk vaniljsocker i originalreceptet)
2 msk kakao (kan uteslutas! Provade med både ock och gillar nog utan mest)
Smält smöret, vispa ägg + socker. Blanda i övriga ingredienser. Häll smeten i en smord och bröad form ca 25 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen, 200 grader i ca 10-12 minuter. (jag hade inne i 13 min men nästa gång tar jag ut den tidigare)

Servera med lingongrädde! (3 dl vispgrädde vispas, blandas sedan med 1 dl grekisk yoghurt och 3 msk osötad lingonsylt)


Serverades med sockerfri hemmagjord glögg!


Pepparkaksmuffins

12 st

4,5 dl mandelmjöl
Sockerersättningsströ motsvarande 75 g socker (Sukrin, Splenda, Hermesetas, Canderel t.e.x)
125 g smält smör
100 g philadelphiaost
1 dl vispgrädde
2 msk Santa maria pepparkakskryddor
2 tsk bakpulver
2 msk osötad lingonsylt (Önos lågkalori)
4 ägg

Sätt ugnen på 175 g
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret.
Vispa ner smör, grädde, lingonsylt och philadelphiaost.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Portionera upp i muffinsformar och grädda i ca 25-30 minuter!

Saffransmuffins

14 st  (2,6 kh)

4,5 dl mandelmjöl, ca 180 g
Sockerersättningsströ motsvarande 75 g socker (Sukrin, Splenda, Hermesetas, Canderel t.e.x)
125 g smält smör
100 g philadelphiaost
1 dl vispgrädde
0,5 g (1 pkt) saffran
2 tsk bakpulver
4 ägg
1 krm Dr Oetkers vaniljextrakt

Sätt ugnen på 175 g
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret och blanda med saffran.
Vispa ner smör, grädde och philadelphiaost.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Portionera upp i muffinsformar och grädda i ca 25-30 minuter!

Ischoklad

75 g smör (man kan ju givetvis göra på ekologiskt kokosfett också!)
200 g 70% choklad

Smält smöret, rör ner chokladen och häll upp i ischokladformar.

Print Friendly, PDF & Email

24 kommentarer
0

Du kanske också gillar

24 kommentarer

helena 6 november, 2013 - 09:14

å här ska bakas 🙂 dom saffrans muffinsarna låter som paradiset !

Svara
L Larsson 23 februari, 2013 - 09:35

Är det OK att använda Hermesetas Stevia lättströ i alla dina bakrecept
eller måste man ha olika sötningsmedel beroende på bakverk. Typ pepparkaksmuffins.

Svara
Kändes som en bra dag | Elsklingen 21 januari, 2012 - 15:09

[…] som blir dagens synd förutom några råsmarta chokladbollar som jag njutit av tänkte jag göra en pepparkakskladdkaka med lingongrädde. Förstår ni hur gott det är med grädde och lingon och tänk vad ljuvligt med […]

Svara
Malin 1 december, 2011 - 20:47

Jättebra inlägg, ska försöka hålla mig borta från socker så mycket som möjligt nu i jul och i fortsättningen också.. dag 1 är avklarad haha! Jag har en fråga, saffransmuffins och saffransglass smakar det typ i samma stuk som en lussebulle eller hur blir det? Har aldrig ätit nånting annat än lussebulle med saffran nämligen!

Svara
Mjuk pepparkakskladdkaka | Fett lätt 26 november, 2011 - 18:03

[…] mandelmjöl  och pepparkakskryddor bland annat fick följa med hem. Jag slängde ihop en mjuk pepparkakskladdkaka till kaffet. Jag tog även ett litet glas glögg till. Sedan fick jag magknip. Vi får helt enkelt […]

Svara
mia 25 november, 2011 - 05:55

Så många toppenrecept du har! Muffinsen ska jag baka i helgen tänkte jag, vet du hur de blir om man fryser dem?

Jag har alltid gjort ischoklad (tom innan LCHF) på minst lika mycket kokosfett som smör. Förra året hade jag 1.5 gånger mer fett, plus en halv grovhackad mandelnöt i. Det blev jättejättejättegott!!

Svara
Åse 25 november, 2011 - 08:02

De blir toppenbra!! Jag fryser in mina direkt!! =)

Svara
Paula 23 november, 2011 - 14:39

Jag gjorde muffinsen häromdagen. blev hur bra som helst! 🙂

Svara
Åse 23 november, 2011 - 14:55

Vad kul!! Jag ska baka en laddning i dag 🙂

Svara
Mandoly 23 november, 2011 - 11:29

Ser riktigt gott ut! Nu måste vi nog slå till med adventsbak!

Svara
malin 23 november, 2011 - 08:03

oh va gott! detta kankse till och med jag skulle klara av 🙂

Svara
Jutta 23 november, 2011 - 06:54

Hej, jag undrar om det går bra att använda sojamjöl istället för mandelmjöl? Och är mängden samma i såfall? Tack för en superblogg! 🙂

Svara
Åse 23 november, 2011 - 08:08

Hej, jag använder inte sojaprodukter så jag har ingen aning tyvärr.

Svara
alice 22 november, 2011 - 21:19

jag bakade pepparkladdkakan en gång med sukrin och jag tycker nog att sukrinet sabbade allt. den blev helt hård och kristallig, som allt annat verkar bli med sukrin… vad rekomenderar du?

Svara
Åse 22 november, 2011 - 21:22

Jag gillar inte heller sukrin utan använder hellre tex hermesetas strö fast det är onaturligt.

Svara
Barbro Sjödin 22 november, 2011 - 18:42

Kan man söta med stevia?

Svara
Åse 22 november, 2011 - 18:56

Tror inte det blir bra av konsistensskäl.

Svara
Veronica 22 november, 2011 - 15:57

Oj vad gott det såg ut! Men jag har inget sockerersättningsströ, tror du att det går med flytande sötningsmedel eller borde det vara strö för konsistensens skull?

Svara
Åse 22 november, 2011 - 16:38

Misstänker att det blir mindre bra med flytande!

Svara
Anna 22 november, 2011 - 14:43

Toppen, satt just och funderade på vad jag kan baka i LCHF-väg..så detta kom som en skänk från ovan!
Jag tänkte även testa att göra saffransglass i glassmaskinen, tror det kan bli riktigt gott! 🙂

Svara
Atlaslarven 22 november, 2011 - 14:16

Vad gott det ska bli med adventsfika =) Hur gjorde du glöggen? Har du några bra knep för att det ska smaka som ”vanlig glögg”?

/Atlaslarven

Svara
Åse 22 november, 2011 - 16:39

Finns recept här i bloggen! Använd sökformuläret så bör du hitta!

Svara
Malin - Q r i s t a a l l ♥ 22 november, 2011 - 14:12

Åh vad roligt! Nu ska här bakas 😀

Svara
ÅsaS 22 november, 2011 - 14:12

Perfekt! Precis vad jag, och säkert fler med mig, behöver just nu, när advent är på G. Och ett extra plus – inga ”konstigheter” som Bake Pro, utan sådant där ”vanligt” som alla har hemma i skafferiet. (y)

Kram ÅsaS

Svara

Lämna en kommentar