LCHF pasta med heta räkor

20 februari, 2012

I går gjorde jag en sådan god pastarätt!! LCHF pasta såklart! Min 14 åriga dotter sa att det var hennes nya favoriträtt nu! (Hon äter ganska strikt LCHF för hon mår bäst av det)

2-3 portioner

LCHF Pasta
400 gram skalade räkor
1 gul lök
1 paprika
0,5 röd chili
1 tsk sambal oelek


2 msk soja (jag använder Tamarisoja från Renée Voltaire)
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
0,5 dl vitt vin
1 dl riven parmesan
salt, peppar

Finhacka vitlök, lök, paprika och chili och stek i lite smör eller kokosfett. Häll i creme fraiche, grädde och vin, smaksätt med sambal oelek, tomatpuré, salt och peppar, soja och låt sjuda en liten stund. Lägg i räkorna och hetta upp snabbt, ta bort från plattan och rör ner parmesan.

Klart!! Jag serverade falsk aioli till!

27 kommentarer
0

Du kanske också gillar

27 kommentarer

LCHF – pasta med heta räkor | asal.spotlife.se @ Spotlife 10 mars, 2013 - 22:28

[…] Recept på pastan hittar ni här och recept på såsen hittar ni här! […]

Svara
isabell 10 juli, 2012 - 20:14

gjorde detta till middag idag, oherre va gott det blev! tack för detta och alla andra grymma recept du delar med dig av!!

Svara
Malin 4 mars, 2012 - 13:12

Det här är bara sååå gott! 🙂 Blir till middag idag igen! Vi får dessutom middagsgäster och det ska bli spännande och se vad de tycker om pastan (som vi här hemma ääälskar!)! 🙂
MVH/Malin

Svara
Åse 4 mars, 2012 - 14:25

Smaklig spis!!!=)

Svara
Kerstin 29 februari, 2012 - 20:05

Hej Åse,

du har en jättefin blogg och härliga recept. Jag är pastaälskare och ville såklart testa ditt pastarecept men det blev inget bra alls. Jag kavlade ut degen tunt mellan bakplåtspappret så den täckte mer eller mindre hela plåten, blev ganska tunn. Men när den var färdiggräddad och hade svalnat så gick det inte helt enkelt att dra av det översta pappret, mycket följde liksom med och sen satt det andra som klister….. gick att skära loss en del bitar så jag åt lite grann men det mesta fick jag slänga :(.

Har det blivit så för dig nån gång? Behöver man olja in pappret först, tro?

Kerstin

Svara
Åse 29 februari, 2012 - 21:37

Nej men vad trist!! Nej aldrig??! kan det bero på vilket papper man har då??

Svara
Kicki 27 februari, 2012 - 20:07

Lagade denna rätt ikväll! Bland det godaste jag ätit sååå gott var det verkligen 🙂

Trodde det skulle vara komplicerat men gick hur lätt som helst att göra, jag rullade ihop degen och klippte strimlor,blev jättebra!

Sätter nog igång en sats fröknäcken ikväll när jag ändå är pågång!
Tack för din underbara blogg!

Svara
Åse 27 februari, 2012 - 22:03

Härligt att det smakade!!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.