plankstek

11 april, 2010

FÖRLÅT, ni tror att jag bara äter plankstek nuföritiden, så klart inte men en del har hört av sig och frågat exakt hur jag gör lågkolhydratplankan så därför kommer receptet här!

På plankan har jag:

Oxfilé
Blomkålsduchesse
Baconlindad sparris
Vitlökssmörfylld champinjon
Tomat med havssalt och riven ost.

Blomkålsmoset:


1 blomkålshuvud
2 msk philadelphiaost
1 dl riven parmesanost
salt och vitpeppar efter smak

Ta fram oxfilén i god tid och låt ligga (ca 30 min). Olja in plankorna med rapsolja och bränn av dem i 250 grader ca 10 minuter eller tills oljan bubblar.
Under tiden koka blomkålsbuketter ca 12 minuter i lättsaltat vatten.  Låt dem rinna av i durkslag och lägg sedan tillbaka dem i grytan (vattnet borta) så de får ånga av ordentligt, sänk värmen och rör hela tiden.
Häll sedan i matberedare med kniv tillsammans med övriga ingredienser. Det ska bli en slät mos.

Salta och peppra biffarna och stek dem i het panna med smör ca 2 minuter per sida. Lägg på plankan och stek sedan den baconlindade sparrisen lite så baconen blir lite krispigt.

Skär av foten från de stora champinjonerna och lägg ner en klick vitlökssmör.


Skär av toppen från tomaterna, gröp ur liiiiiite och strö flingsalt och lite riven ost på.
Avsluta med att spritsa ut moset runt om och gratinera sedan i 10 min på övervärme (grill) tills moset fått fin färg.

Servera med sås av choise! Jag hade bearnaise och gorgonzolasås.

Givetvis kan man göra samma sak fast med potatismos i stället!
Då gör jag moset på 1 kg mjölig potatismos, en klick smör och 2 äggulor, salt och vitpeppar – ev en skvätt grädde.

I dag ska jag ge mig i kast med vårt Wii Fit Plus!! =) Spännande!!

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Jessica 12 april, 2010 - 12:54

Men planka är så gott:))det blev det hemma i helgen också.
Absolut 80′:))hihi

KRAM

Svara
Issa 11 april, 2010 - 23:07

Jag ska också börja imorgon… spännande

Svara
Anita 11 april, 2010 - 22:17

Ser mums ut! Har precis köpt plankor. Har inte testat dem än. Ha en bra vecka som kommer!

Svara
Ingela 11 april, 2010 - 22:09

Skall bli spännande att höra vad du tycker om Wii Fit Plus, jag har också precis köpt ett men inte riktigt kommit igång ännu.

Svara
jenn 11 april, 2010 - 17:40

ser ju supersmaskigt ut. Måste helt klart testas 🙂
trevlig söndagskväll..
*kram*
Jenny

Svara
Chrissan 11 april, 2010 - 17:16

OHHHH detta borde jag klara av att laga. Så gott det låter och ser ut. Jg måste lära mig för nu gäller det för mig med. Fr o m imorgon Måndag, så startar jag med stenhård vilja, för nu ska jag ned de sista 10kg. Tack Åse för alla tips och all inspiration.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.