Laxrullar Sushistyle och en efterlysning!

3 oktober, 2014

Pust, tillbaka till verkligheten verkligen! Jag har massor av jobb men nu har jag precis levererat 20 stycken recept till ett nytt samarbete så nu kan jag fortsätta i lite lugnare takt 🙂
En smarrig ost & skinkomelett fick bli dagens brunch. Gott!

012A0866

Jag älskar ju Sushi! Men just nu har jag ju stramat upp maten sedan några veckor så det blev mina goda laxrullar med wasabicreme istället! Ett fullgott alternativ! Mums!
Receptet finns bla i ”Viktminskning med LCHF” men här kommer det igen!
012A0859

12112014-012A2933

Skriv ut

Laxrullar Sushistyle

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 600 gr kallrökt lax
  • 250 gr pepparrotsfärskost
  • 3 msk creme fraiche
  • 1 msk wasabi i tub
  • Svarta eller vita sesamfrön
  • Ekologisk soja (Renee Voltaire)
  • (avokado)

Instruktioner

  1. Lägg laxskivorna omlott på ett gladpack. Mixa färskost med creme fraiche och wasabi efter smak. Späd ut med lite vatten så blir det enklare att breda ut.
  2. Bred ut på skivorna. Rulla ihop med hjälp av gladpacken och frys in ca 30 minuter. Dela rullen i två delar, skär sedan i skivor och servera med soja och wasabi.
  3. PS! Det är supergott att lägga på tunna skivor avokado ovanpå wasabiröran!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

Nu över till en efterlysning!
Sökes till tidningsreportage: Familj som äter LCHF!
Reporter söker barnfamilj som äter LCHF, till en artikel. Ni ska helst bo i Skåne eller Stockholmsområdet. Vill ni berätta hur ni gör och tänker och på så sätt inspirera andra? Skicka ett kort mejl och berätta lite om er till: [email protected] Ni måste kunna tänka er att bli fotograferade och ni får gärna läsa igenom texten innan publicering.

15 kommentarer
0

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Katarina 29 december, 2016 - 11:25

Ett tips är att mixa med ruccola med färskost och wasabin! Höjer smaken och färgen ännu mera! Kram💜

Svara
Karin 2 februari, 2015 - 08:19

Jag har gjort laxrullarna några gånger nu. Jättegoda! Förra gången la jag till en sak som absolut var värd att tipsa om: Jag köpte nori snacks, små ark med torkat sjögräs och rullade in i rullarna, vilket gav extra mycket sushismak!
20% kolhydrater men hela paketet innehöll bara 4,5 gram noriblad och jag gjorde av med halva så ungefär 0,5 gram kolhydrater extra till hela rullen…
http://bluedragon.se/produkter/nori-sesame-snack/

Svara
Åse 2 februari, 2015 - 10:34

Tack för tips!

Svara
Maria 15 januari, 2015 - 21:50

Testade laxrullarna idag de blev mycket goda.

Svara
Towe 15 januari, 2015 - 09:07

Mmmm dessa måste jag testa med kallrökt lax. Ser fantastiskt gott ut. Tack för inspiration! towe.

Svara
SUSHI - typ :) - 56kilo - LCHF Recept, inspiration, och matglädje! 14 januari, 2015 - 13:18

[…] ni vet så vill jag äta mycket fisk och nu var det ett tag sedan vi gjorde laxrullarna så det blev det! Jag gjorde även gurkrullar som jag fyllde med hackade räkor som jag blandat med […]

Svara
Matdagbok dag 3 - 56kilo - inspiration, hälsa och ett gott liv! 13 november, 2014 - 10:12

[…] 2: kl 19:30 1 portion Laxrullar + Gari (inlagd ingefära), Soja   1 kokt ägg 1/2 avokado 2 msk (30 g) majonnäs blandat med 1 […]

Svara
Camilla 3 oktober, 2014 - 15:53

Tack Åse för svaret, det har du helt rätt i! 😉
En Annan nyfiken fråga, nu när jag försöker ha lite koll på portionerna! 🙂 hur många bitar på ett ungefär äter du vid en måltid? Äter du något till?

Svara
Åse 3 oktober, 2014 - 19:14

Tills jag är mätt 😉 Tror jag åt 5 bitar i går. Hade det varit riktig Sushi så hade jag lätt ätit 12 bitar! Haha! Fett och protein mättar snabbare och bättre! Yay!

Svara
Camilla 3 oktober, 2014 - 19:38

Japp, så är det!

Svara
Tina 3 oktober, 2014 - 14:55

Jag kanske är blind men jag ser inte reeptet till sushin? Det ser väldigt gott ut 🙂

Svara
Åse 3 oktober, 2014 - 14:57

Det ligger under bilden, ett rosa receptkort.

Svara
Jenjo 3 oktober, 2014 - 13:06

Jag brukar göra de där rullarna. Hur goda som helst! 🙂 Nu var det nog ett tag sedan, så det börjar vara dags igen.
Ha det fint! 🙂

Svara
Camilla 3 oktober, 2014 - 12:34

Välkommen hem! Kul med alla dina projekt. 🙂
Tänkte fråga om du har något annat tips istället för wasabi, jag klarar inte het mat, meeen det lät ju så gott! Vill prova. 😀

Svara
Åse 3 oktober, 2014 - 12:40

Bara att skippa wasabin och bara ta pepparrotsfärskost! Wasabi behöver ju inte vara het, det är ju en pepparrot så det beror på hur mycket man tar =)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.