Laxplanka med blomkålsmos

27 januari, 2015

Hej hopp!
I går kväll blev det laxplanka! Det är ju sååå gott och så enkelt!
Gillar ni?
Det är enkelt att göra plankan nyttigare genom att ersätta potatisen med blomkål!
Blomkålsmos kan lätt bli vattnigt, mitt blir dock alltid perfekt och fluffigt med min hemlighet som ni kan läsa om i receptkortet.
26012015-012A5646
26012015-012A5654
Så här gör jag!
Skriv ut

Laxplanka med blomkålsmos LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 laxfiléer
  • salt, citronpeppar
  • 2 små blomkål
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 msk philadelphiaost (färskost)
  • salt, vitpeppar

Garnering

  • 4 grönsa sparrisar
  • 2 tomater
  • 1 ekologisk citron

Romsås

  • 2 dl handskalade räkor
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 2 msk stenbitsrom

Instruktioner

  1. Sätt på grillen på full värme. Smörj plankorna med olja. Sätt in plankan för att ”bränna” av den i ca 10 minuter. ta sedan ut för att svalna lite.
  2. Bryt blomkålen i små buketter och koka dem mjukai lättsaltat vatten. Ca 12 minuter.
  3. Under tiden: Förbered romsåsen med räkor.
  4. Häll av i durkslag och lägg tillbaka i kastrullen och låt ånga av på svag värme i ca 10 minuter.
  5. Mosa blomkålen med en potatisstöt eller liknande. Låt svalna lite. Lägg i ren kökshandduk och vrid ur så mycket som möligt så att överflödigt vatten pressas ut. Vispa/Mixa moset slätt med riven parmesan och philadelphiaost. Spritsa moset runt plankorna. Stek sparrisen i smör eller olja i några minuter. Garnera med dem och tomat. Sätt in i ugnen (Ca 225 grader grill) och gratinera tills moset fått fin färg.
  6. Under tiden: Salta och krydda laxfiléerna. Stek dem i smör i het panna med skinnsidan neråt, ca 2 minuter på varje sida. Ta sedan bort skinnet och det bruna under. Ta bort från plattan men låt vila i stekpannan.
  7. Lägg laxfiléerna på plankan och fördela romsåsen ovanpå.
  8. Smaklig spis!

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 2

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


 

11 kommentarer
0

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Kerstin 29 januari, 2015 - 21:38

Skrev ut detta recept maken lagade till det. Festligt och fantastiskt GOTT. TACK

Svara
Camilla p-a 29 januari, 2015 - 10:09

Hmm, slog mig att för att vänja barnen vid blomkåls smak, så kanske man kan blada potatis och blommkål till potatis mos?! Ris med blomkålsris?! Tål att provas, det är trixigt med barnens smaklökar! ;D

Svara
Laila 27 januari, 2015 - 22:46

Ser jättegott ut!
Jag har alla dina böcker och måste säga att alla recept jag gjort är fantastiskt goda! Tack för all inspiration du ger

Svara
Anna 28 januari, 2015 - 18:03

Instämmer med Laila, jag ÄLSKAR dina recept!!!
Jag har alltid blivit besviken när jag gjort blomkålsmos då det (som du säger) blir vattnigt. Tack för tipset att krama ut vattnet med handduk! Låter jättegott med parmesan och Philadelphiaost, ska prövas omgående!

Svara
Åse 28 januari, 2015 - 18:39

Underbart att höra Anna! Tack! <3

Svara
Åse 28 januari, 2015 - 18:40

Underbart att höra Anna! Tack! KRAM!

Svara
Åse 28 januari, 2015 - 18:39

Tack snälla laila vad glad jag blir! <3

Svara
Pia Mayr 27 januari, 2015 - 14:36

Hej Åsa!
Har nu börjat följa din blogg – mkt inspirerande o rolig läsning!
Förut kastade jag ett getöga då o då, men NU har jag också bestämt mig att ändra livsstil. Ska ner 46 kg !!! Har prövat lchf tidigare o gick ner, och fortsatte inte -jätte korkat!
Men då såg jag inte lchf som livsstil utan som mer en bantningsdiet ! Men nu har resan börjat och har nu en fråga –
Har köpt din app, men uppdaterar du den med alla dina härliga recept som du har här i din blogg?
Med vänlig hälsning,
Pia

Svara
Åse 27 januari, 2015 - 16:42

Hej Pia! Grattis till insikten att ändra livsstil!
Appen innehåller en del samlade recept, nya inlägg här läggs inte till i appen, det är inte jag som sköter den utan en utvecklare. Några recept då och då kommer adderas till i samband med att apphårdvaran uppdateras.

Svara
al68 27 januari, 2015 - 10:24

MUMS, till och med jag som tröttnat på lax blir sugen. Idag blir det din Chicken Alfredo + mozarellapastan, inte helt fel det heller. Skall bli kul och se hur pastan smakar. Ha en fin dag, kram kram

Svara
Åse 27 januari, 2015 - 10:53

Hoppas det smskar! DET blev ju jag sugen på att äta ikväll!! =)

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.