Hej hej!

Här kommer ett gott middagstips! Såååå gott med laxlasagne!
Fullspäckad med nyttigheter, blir inte bättre än så här =)

Hoppas ni gillar!

 

 

 

Laxlasagne med grönkål och ricotta

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 8

Ingredienser

  • 1 paket bönlasagne (alt. LCHF lasagneplattor: http://56kilo.se/min-goda-lasagne-lchf-glutenfri/)
  • 400 g grönkål
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt, peppar
  • Smör eller kokosolja utan smak att steka i
  • 500 g ricotta
  • 3 dl grädde
  • 1 kg laxfilé
  • 
400 g tomatkross, gärna MUTTI
  • 1 dl vin
  • 1,5 msk fiskfond
  • salt, peppar
  • skalet av 1 citron
  • 150 g avsköljda svarta bönor
  • Topping: 150 g cheddar/gouda ost

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 gr.
  2. Skär av grönkålsbladen från stjälken och skär grovt. FRäs i smör/kokosolja med lök och vitlök. Rör ner ricotta och grädde, salta och peppra efter smak och låt allt koka in en stund.
  3. Skär laxfilén i kuber och blanda med tomatkross, vin, fiskfond, citronskal oh lite salt och peppar.
  4. Ringla lite olivolja i en ugnsform och fördela ett lager grönkålsröra i botten, fortsätt med lasagneplattor och sedan laxröran + lite svarta bönor. Varva sedan detta och avsluta med grönkålsröran och toppa med ost. Sätt in i ugnen i ca 1 timme.

 

LOADING..