Laxgratäng med parmesantäcke

12 januari, 2011

Igår gjorde jag en sååååååå god laxgratäng!
Jag spritsade blomkålsmosen ovanpå men nästa gång ska jag nog servera moset bredvid, det blev lite för blandat.
Jag använde en hel laxbit men laxfiléer går ju lika bra!

6 portioner

1 laxbit á ca 900 g eller 6 laxfiléer
200 g parmesan, riven
5 dl creme fraiche
salt, peppar, vitpeppar


Blomkål 1000 g
100 g philadelphiaost
150 g spenat

Lägg spenaten i en ugnsform och lägg laxen ovanpå. Salta och peppra.
Blanda den rivna parmesanen med creme fraiche och salta lite efter smak. Bred ovanpå laxen.
In i ugnen på 200 grader till laxen har en innertemperatur på ca 55 grader alt i ca 15 minuter.

Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten i ca 10-12 minuter. Låt rinna av i durkslag och lägg sedan tillbaka i kastrullen och låt ånga av på svag värme. Mixa sedan i food processor tillsammans med philadelphiaost, lite salt och vitpeppar efter smak.

MUMS!!

13 kommentarer
0

Du kanske också gillar

13 kommentarer

Monika 21 januari, 2011 - 08:51

Tack för inspirationen. Jag testade den här laxen häromdagen, hade dock moset på sidan. Blev så himla gott!

Underbar blogg.

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.