Igår gjorde jag en sååååååå god laxgratäng!
Jag spritsade blomkålsmosen ovanpå men nästa gång ska jag nog servera moset bredvid, det blev lite för blandat.
Jag använde en hel laxbit men laxfiléer går ju lika bra!

6 portioner (ingen idé att räkna ut PP för det blir för högt för en viktväktare 😉

1 laxbit á ca 900 g eller 6 laxfiléer
200 g parmesan, riven
5 dl creme fraiche
salt, peppar, vitpeppar
Blomkål 1000 g
100 g philadelphiaost
150 g spenat

Lägg spenaten i en ugnsform och lägg laxen ovanpå. Salta och peppra.
Blanda den rivna parmesanen med creme fraiche och salta lite efter smak. Bred ovanpå laxen.
In i ugnen på 200 grader till laxen har en innertemperatur på ca 55 grader alt i ca 15 minuter.

Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten i ca 10-12 minuter. Låt rinna av i durkslag och lägg sedan tillbaka i kastrullen och låt ånga av på svag värme. Mixa sedan i food processor tillsammans med philadelphiaost, lite salt och vitpeppar efter smak.

MUMS!!



LOADING..