Hej på er! Hur mår ni idag?
Här har dagen försvunnit i ett nafs! Det städas och fixas och plockas här hemma och det är dags att börja fundera på middagen!
Här kommer två av mina recept från nya numret av Mat & Hälsa! Dessa gillar jag lite extra!
Gratinerade champinjoner är sååå gott som plock och dessa är riktigt smarriga! Ni hittar receptet här.
Laxfrittata
4 portioner
8 ekologiska ägg
1 dl mjölk eller grädde
1 litet broccolihuvud
1 litet blomkålshuvud
200 gram kallrökt lax (varmrökt går också bra!)
1,5 dl riven västerbottensost
1 krm nymalen svartpeppar
1/2 tsk salt
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg, mjölk/grädde och salt och peppar. Skölj grönsakerna och skär ner i mindre bitar och lägg i smord form. Fördela laxen ovanpå, sedan den rivna osten och sedan äggstanningen.
Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.
Skär i portionsbitar vid servering.
SMARRIGT!



Jag fick några frågor på Instagram var mitt Ipad fodral kommer från och det kommer från DAY, älskar det! Så snyggt och stilrent!
Jag är en riktig applenörd så vill ha snygga fodral etc till mina bebisar 😉


I morgon börjar två veckor av otroligt massa skoj! Hektiskt kommer det bli men jag älskar att leva fartfyllt ju!! Ni kommer ju givetvis få följa med på allt som händer! ♥
Ha en skön kväll så hörs vi imorgon!
PS! Här kommer en liten nyttig info för de som ifrågasätter att jag använder 1 msk honung till ett recept på 15-20 portioner granola…
2 rutor Marabou Premium 70% motsvarar 2,5 sockerbit
2,5 sockerbit motsvarar ca 9 gram honung = 1 tesked honung
Vilket innebär att det är betydligt mindre socker i tex min granola (via honungen) än om man äter 2 rutor mörk choklad som ju är acceptabelt för de flesta.
Tack Ingela på LCHFbutiken för infot! Jag vägrar sila mygg men svälja kameler!
23 kommentarer
[…] är ju egentligen en peace of cake! Finns så mkt gott man kan göra! Den här rekommenderar jag! Min Laxfrittata, eller varför inte laxrullar, eller kanske ostkorgar med […]
[…] kan fylla med lite allt möjligt! DETTA receptet är en av mina […]
Hej Åse.
Jag gjorde den Italienska laxen till middag idag och den var fantastiskt god. Kommer definitivt att göra den igen. Tycker att din blogg är jättebra och ger mig massa inspiration.
Kul det smakade!! Och att du trivs här! =)
Hej Åse!
Jag ska göra dina köttbullar med brunsås som finns i din kokbok.
Det står att pofiber ska svälla med grädde o köttbuljong,men det står inget om köttbuljong i receptlistan.Blir lite fundersam och hoppas jag får ett svar.
Ha det gott! Ann
Tack för påpekandet, antecknar! Stryk det bara, det är kalvfonden som syftas så blanda pofiber med grädde och sedan i med övriga ingredienser när det svällt ett tag.
Bra inlägg om choklad och honung! Jag har själv undrat varför nötter och choklad är mera ok än en liten frukt ibland. Sedan undrar jag om du har några tips på varför jag, efter förra årets viktnedgång på 19 kg nu snarare har gått upp 2 kg? Jag verkar inte bli av med dem trots att jag äter som vanligt och joggar en del. Jag hade accepterat min nya vikt och behöver inte gå ner mer, men dessa två kg som jag gått upp under 2013 vill jag bli av med!
Äter varierat med mejeriprodukter, protein, kål, broccoli etc.
Vad bra att jag fick veta hur mycket socker det är i chokladen. Jag skulle inte äta 2,5 sockerbit när jag kom hem från jobbet, men det är lätt att slänga i sig ett par bitar choklad och tycka det är ok, så nu är jag mer motiverad att låta bli chokladen 🙂
Håller med de andra, din granola är fantastiskt god och bloggen den mest inspirerande matbloggen jag hittat. Tack för alla recept!
Du gör sååå goda recept Åse! du har blivit en stående receptkälla för oss flera gånger i veckan. Och som plus har vi blivit 7 kilo smalare (både jag och min sambo 🙂 ) Du har hört det förr… men du ska veta att du är en väldigt härlig inspiration!
GRATTIS!! Och tack för dina rara rader =)