Laxbiffar med Sriracha Majo

7 april, 2017

Hej på er!
Mår ni bra i vårsolen! Hoppas det! =)
Vi har ju varken matsal eller vardagsrum så det blir till att äta ståendes i köket eller i sängen haha!
I går gjorde jag laxbiffar, såååå gott!





Skriv ut

Laxbiffar med Sriracha Majo

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 

Laxbiffar:
  • 4 laxfiléer
  • 
1 ägg
  • 1 hackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 
1 lime, rivet skal och saften
  • 
1 tsk chilipulver
  • 
0,5 paprika
  • 
0,5 msk tamarisoja
  • 1 tsk pofiber
  • 
1 tsk salt
  • 
1 krm svartpeppar
  • Majonnäs:
  • 1 msk limesaft
  • 
1 msk dijonsenap
  • 1 helt ägg
  • 2 dl neutral rapsolja
  • salt och peppar
  • 

Sriracha Majo:
  • 1 dl majonnäs
  • 2-3 msk sriracha chili sauce

Instruktioner

  1. Lägg laxen i en matberedare och kör tills den är finfördelad, inte till färs.
Finhacka lök och vitlök och Fräs i olivolja eller kokosolja utan smak. Rör ner chilipulvret en liten stund. Lägg över i skål tillsammans med laxen. Vispa ägg och blanda med pressad lime, limeskal, soja, salt och peppar.
  2. Finhacka paprikan.
  3. Rör ihop allt försiktigt, även pofiber. Låt stå en stund innan biffar formas.
  4. Stek i smör, ca 2 minuter på varje sida på ganska hög värme.
  5. Alla ingredienser till majonnäsen ska vara vid samma temperatur.
  6. Lägg alla ingredienserna i en hög skål och sätt ner stavmixern i botten. Sätt igång stavmixern och kör tills majonnäsen gått ihop.
  7. Blanda 1 dl av majonnäsen med sriracha chili sauce och smaka av.
  8. Servera i salladsblad med avokado, tomat, gul lök och sriracha mayon.

Ha en fin kväll på er!
Jag är gräsänka så det blir något enkelt att äta och sedan en lugn kväll i sängen, plöjandes serier! Hehe!
💕

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Anna 12 april, 2017 - 19:40

Hej!
Testade ditt recept ikväll- så gott! Verkligen smaker som jag gillar. Adderade lite färsk koriander i smeten, älskar nämligen koriander! Hade dock svårt att få dem att hålla ihop, mina trillade isär när jag vände dem i stekpannan.
Tack för härliga recept- du inspirerar!
/ Anna

Svara
~ Maria ~ 8 april, 2017 - 16:18

Mums vad gott! Och vilket fint hamburger-järn (eller vad ska man kalla det 🙂

Svara
Katinka 7 april, 2017 - 16:16

Detta ska testas! Ska pofiber mixas tillsammans med det andra i sista momentet?
Kram från en laxfantast

Svara
Åse 7 april, 2017 - 16:17

Yes! 🙂

Svara
Hasse Johansson 7 april, 2017 - 14:51

Fräser man lax, lök och vitlök eller bara lök och vitlök?
Jag får passa på att tacka för en väldigt inspirerande och bra blogg med många fantastiskt läckra och goda recept!
/Hasse J.

Svara
Åse 7 april, 2017 - 15:06

Hej! Yes, jag ser att jag lämnat något moment, ändrat nu! =) Tack för påpekandet!
Härligt att du uppskattar! ha en fin dag!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.