Lax Teriyaki Nudelsallad

20 september, 2018

Innehåller reklam genom annonslänk till Bodystore

Så GOTT så det blir repris nu ikväll när älsklingen kommit från jobbresa i dagarna tu (Sthlm)
Ni måste prova detta!! 🍣

Mamma kom förbi ikväll så jag bjöd på detta. Mums! Var så sugen på asiatiskt igår och fick så många fina tips på instagram och då brukar det sluta så här, att jag gör en tavla av inspirationen.

Min granne Glenns chilis är de bästa!

Laxen får marinera i marinaden i kylskåpet någon timme. Ju längre ni kan vänta desto bättre.

Jag älskar Santa Marias Wasabi / Sesame krydda så den rekommenderar jag.
Väldigt god att krydda laxen i denna rätten med när den steks.

Stek laxfiléerna i kokosolja utan smak (smör går också bra) – marinaden karamelliserar sig.

Nudlarna jag alltid använder är Better Than Noodles!
Både goda och i bra konsistens och så klart glutenfria och låga i stärkelse (kolhydratfria)!

Jag häller kokande vatten över dem i durkslag och blandar sedan med 1 msk sesamolja, 1 msk tamarisoja och lite salt.

Montera först nudlarna och sedan böngroddarna, skivad salladslök och strimlad chili. Lägg försiktigt laxen på nudelbädden och montera övriga ingredienser.

Såååååååå goooooooot!!

Skriv ut

Lax Teriyaki Nudelsallad

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

2 laxfiléer (gärna eko)
Marinad:
0,5 dl tamarisoja
1 msk sesamolja
1 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
2 msk Ica sötströ eller motsvarande
2 tsk riven färsk ingefära
2 klyftor vitlök, rivna
2 msk kokosolja
Salt, peppar

Sallad:
350-400 g nudlar (jag väljer kolhydrat och glutenfria)
1 msk sesamolja
1msk tamarisoja
lite salt, peppar
2 dl böngroddar
1 avokado, i tärningar
3 salladslökar, tunt skivade
1 röd chili, urkärnad och tunt skivade
1 dl grovt hackade saltade jordnötter
1 lime
korianderblad
Picklad rödlök

Chilimajonnäs:
1/2 dl majonnäs
2 msk sriracha
1 vitlöksklyfta
1 msk sesamolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar


Instruktioner

Marinera laxfiléerna i marinaden i 30-60 min i kylskåp.
Förbereda nudlarna ) blanda med sesamolja, tamarisoja, salt, peppar)
Stek laxen i mkt het panna, 2 minuter på varje sida. Låt vila under folie i 5 minuter.
Lägg nudlar på tallrik och toppa sedan med salladsingredienser, marinaden, laxen och chilimayo.

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Thaisallad med halstrad lax - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 16 oktober, 2018 - 11:47

[…] Ett annat recept som påminner lite om detta hittar ni HÄR  […]

Svara
CeciliaSkor 21 september, 2018 - 11:15

Detta kommer jag att laga i morgonkväll till mina tjejer! redan mailat receptet till maken att trycka ut! Ser härligt ut med mysiga myskläder!
Jag tycker att det är så svårt att jobba hemifrån ( fast jag gör det varje dag ) ! Det blir bara en enda stor röra!
Kram från Italien
C

Svara
Åse 21 september, 2018 - 11:16

Kul! Hoppas det smakar! =)

Ja jag tyckte det var superjobbigt förut men nu har jag struktur och det känns helt perfekt numera =) KRAM!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.