Lax- och äggsallad med wasabidressing

24 februari, 2016

Här kommer ett recept från min och Annas bok LCHF 2.0 som vi åt i gårkväll.
Denna salladen är magiskt god! En riktig vitaminbomb!
Dressingen görs enkelt med mitt majonnäsrecept.

012A9413

012A9423

Skriv ut

Lax- och äggsallad med wasabidressing

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Wasabidressing

  • ½ dl majonnäs
  • 1 msk vatten
  • lite vitlökspulver
  • lite färskpressad lime
  • några droppar tamarisoja
  • 1 tsk wasabi

Sallad

  • 1 ägg
  • 4 sparrisar
  • 4 sugarsnaps
  • matfett till stekning
  • blandad grönsallad
  • 1 handfull babyspenat
  • ½ lime
  • 2 körsbärstomater
  • ½ avokado
  • ¼ orange paprika
  • 150 g varmrökt lax

Instruktioner

  1. Blanda dressingen och ställ den kallt tills den ska serveras.
  2. Mjukkoka ägget, ca 6 minuter.
  3. Skär av stjälken på sparrisen så endast 10 cm återstår.
  4. Fräs sparrisknoppar och sugarsnaps lite snabbt i matfett.
  5. Lägg upp sallad och spenat på en tallrik.
  6. Skär lime, körsbärstomater och ägg i kvartar. Skiva avokadon och skär paprikan
  7. i mindre bitar.
  8. Lägg laxen och grönsakerna ovanpå salladen och ringla wasabidressingen över.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 1

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Monica 27 maj, 2017 - 10:48

Hej Åse!
Verkar fantastiskt gott! Jag tänkte bjuda på varmrökt lax med någon god sås och sallad som varmrätt på en fest. Tänker du att denna sallad kan serveras bredvid laxbiten eller har du förslag på något bättre? Funderar även på någon passande förrätt till denna måltid, kanske någon räkröra i en avokado eller vad rekommenderar du med dina fantastiska idéer? Till efterrätt blir det din mejerifria chokladmousse som ju är väldigt krämig och fin! Tack på förhand om du vill ge mig lite råd! Menyn tänkte jag servera i vår båt ute på havet i vårt fina helgväder! Trevlig helg!

Svara
Linda 24 februari, 2016 - 14:23

Hej! Låter verkligen gott! Har en fråga, har sett innan att du använder tamarisoja, vad är det? Är det en slags soja? Och om man inte hittar just den, går det bra med annat alternativ?
Kram

Svara
Åse 24 februari, 2016 - 14:40

Ja det är en glutenfri fermenterad ljus soja, inte som kinesisk soja alltså.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.