Lax med spenat och parmesan

28 februari, 2013

Detta receptet är en variant på ett recept som jag fick av söta Katarina som även är min kontaktperson på bästa LYXXA.
I receptet hade hon kyckling men jag valde lax. Jag hade även i Renée Voltaires buljong som jag nyss hittat som ger en fantastisk smak till lax! Det gjorde nog mycket av smaken i denna rätten!
Detta blev så gott så vi slickade i princip tallrikarna och mina 15 åringar höjde rätten till skyarna!
Detta måste ni prova! Jag kommer absolut göra det igen SNART!
Det var perfekt med den smörslungade brysselkålen till och avokadosalladen! Massa nyttigheter i denna rätten 🙂 Och för att göra det ännu bättre så drack vi ett PERFEKT vin till – ojoj!
4 portioner
4 bitar laxfiléer
150 gram riven parmesan


4 dl grädde
3 tsk Renee Voltaires lantbuljong med citrongräs och chili
2 msk dijonsenap
1 tsk tamarisoja Renée Voltaire – höjer smaken i all mat!
salt, svartpeppar
ev lite eko citron
Färsk bladspenat
Brysselkål
Fetaost

Avokado
olivolja
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg bladspenat i botten av formen och laxfiléerna ovanpå. Krydda med kravmärkt citronpeppar eller salta, peppra och pressa lite citron över.
Koka upp grädde, buljong, tamarisoja, dijonsenap och smaka av.
Häll ovanpå laxen och fördela den rivna parmesanen ovanpå. Sätt in i ugn ca 18-20 minuter.
Servera smörslungad brysselkål till:
Koka färsk eller fryst brysselkål enligt anvisning (färsk 7-10 min) i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ställ tillbaka på släckt platta. Rör ner en klick smör.
Servera med avokado och fetaost på en spenatbädd. Ringla lite olivolja över.

IMG_1239

IMG_1242

IMG_1243

IMG_1247

 

 
Till detta drack vi ett glas av Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc som jag blev tipsad om av personalen på Systembolaget och det var verkligen en fullträff!
Så detta måste ni prova! Mindre än 3 gram socker per liter också.
IMG_1257

 

16 kommentarer
1

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Sussie 15 november, 2014 - 17:46

Det här är en ofta återkommande favorit hos oss. Sååå god!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.