Lax med spenat och parmesan

28 februari, 2013

Detta receptet är en variant på ett recept som jag fick av söta Katarina som även är min kontaktperson på bästa LYXXA.
I receptet hade hon kyckling men jag valde lax. Jag hade även i Renée Voltaires buljong som jag nyss hittat som ger en fantastisk smak till lax! Det gjorde nog mycket av smaken i denna rätten!
Detta blev så gott så vi slickade i princip tallrikarna och mina 15 åringar höjde rätten till skyarna!
Detta måste ni prova! Jag kommer absolut göra det igen SNART!
Det var perfekt med den smörslungade brysselkålen till och avokadosalladen! Massa nyttigheter i denna rätten 🙂 Och för att göra det ännu bättre så drack vi ett PERFEKT vin till – ojoj!
4 portioner
4 bitar laxfiléer
150 gram riven parmesan
4 dl grädde
3 tsk Renee Voltaires lantbuljong med citrongräs och chili
2 msk dijonsenap
1 tsk tamarisoja Renée Voltaire – höjer smaken i all mat!
salt, svartpeppar
ev lite eko citron
Färsk bladspenat
Brysselkål
Fetaost
Avokado
olivolja
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg bladspenat i botten av formen och laxfiléerna ovanpå. Krydda med kravmärkt citronpeppar eller salta, peppra och pressa lite citron över.
Koka upp grädde, buljong, tamarisoja, dijonsenap och smaka av.
Häll ovanpå laxen och fördela den rivna parmesanen ovanpå. Sätt in i ugn ca 18-20 minuter.
Servera smörslungad brysselkål till:
Koka färsk eller fryst brysselkål enligt anvisning (färsk 7-10 min) i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ställ tillbaka på släckt platta. Rör ner en klick smör.
Servera med avokado och fetaost på en spenatbädd. Ringla lite olivolja över.
IMG_1239
IMG_1242
IMG_1243
IMG_1247
 
 
Till detta drack vi ett glas av Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc som jag blev tipsad om av personalen på Systembolaget och det var verkligen en fullträff!
Så detta måste ni prova! Mindre än 3 gram socker per liter också.
IMG_1257
 

16 kommentarer
0

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Sussie 15 november, 2014 - 17:46

Det här är en ofta återkommande favorit hos oss. Sååå god!

Svara
Afrouz 2 mars, 2013 - 20:11

Hej Åse! Vart kan man køpa buljongen?

Svara
Åse 3 mars, 2013 - 13:22

Hej! Det finns på Ica maxi

Svara
Ann-Louise 1 mars, 2013 - 09:58

Ser jättegott ut och låter jättegott när man läser receptet! Köpte färsk färdigfiléad lax igår så något med lax blir det ikväll.
Har även lagat fler rätter från dina recept i veckan. Chicken Alfredo med lchf-tagliatelle var en riktig höjdare och ungdomarna älskade den rätten, men de fick vanlig fullkornspasta (de tycker att lchf-pastan som jag gör är aningen för ”svampig” i konsistensen, kanske måste grädda den längre) och igår gjorde jag ost och broccolisoppan, hade ingen ädelost hemma så det blev västerbottensost istället och så strösslade vi med knaperstekta baconbitar (jag vet, inte det nyttigaste, men gott ibland) över. Också en rätt som mina ungdomar tyckte var jättegod.

Svara
Erica 28 februari, 2013 - 22:53

Denna måste jag prova! Men hur ska jag få tag på färsk bladspenat eller ens fryst brysselkål…kan redan se framför mig hur chefen på (min lokala) konsum himlar med ögonen när jag kommer med min önskelista 🙂 Till sommaren kanske?

Svara
Åse 1 mars, 2013 - 09:30

Haha nääää men bladspenat brukar ju finnas i påsarna bland de färdiga salladerna!! =))) Fryst brysselkål går precis liiiiiiika bra!!! <3

Svara
Mathildas mamma 28 februari, 2013 - 19:51

Detta ser smaskigt ut men nu skulle jag göra laxen med pepparost som jag såg på bloggen här om dagen men nu hittar jag det inte. Hur funkar det plockar du bort inlägg ibland?
Kram

Svara
Åse 28 februari, 2013 - 22:31

? Nej, Den finns med i inlägget från igår? ”Naglar och lax i stora lass!” men det är ju inget recept utan bara en notis om lunchen 🙂

Svara
Lina 28 februari, 2013 - 17:02

Sorry såg nu att det stod på systembolagets sida 😉

Svara
Lina 28 februari, 2013 - 17:00

Mums det låter gott.
Blev lite nyfiken på hur/var du tar reda på hur mycket socker det är i vinerna?
Kram Lina

Svara
Catarina 28 februari, 2013 - 15:51

Hej Åse! Vad gott det ser ut! Jag har din kokbok och har provat massor av goda recept. Nu tänker jag prova Gorgonzola kycklingen här näst. Undrar dock: När det bara står ”vin” i receptet, ska det vara rött eller vitt vin då? Tacksam för svar!

Svara
Åse 28 februari, 2013 - 16:25

Det ska vara vitt:)) det har fallit bort ur boken i första trycket tyvärr! :))

Svara
Anna Haeggman 28 februari, 2013 - 14:52

Smörslungad broccoli. Hi hi. Jo jag tackar ja. Den färska långkokande?
// Anna

Svara
Karin 28 februari, 2013 - 14:25

Hejsan !
Den buljongen hittade jag för ett tag sedan när jag köpte hennes vanliga lantbuljong. Håller med om att den är Super. Vi har den i kycklinggryta tillsammans med kokosmjölk. Mums! Denna rätt ska jag givetvis oxå prova, älskar lax och brysselkål…..

Svara
Stina 28 februari, 2013 - 13:21

Ser otroligt gott ut! Men hur var det nu, broccoli eller brysselkål? Hihi 😉

Svara
Åse 28 februari, 2013 - 13:36

Haha sorry!!!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.