Lax med pepparrotstäcke och gräddstuvad savoykål

10 november, 2011

Som sagt, jag var så sugen på lax i går och jag fick så många goda tips av er, tack!!! Ska prova några av recepten – snaaaaaaart!!!

Idéen till den gräddstuvade savoykålen fick jag av Vickan, fast jag fick lite på huvudet i går när jag smsade bild -att jag hade strimlat den i för stora bitar 😉 Och jag vet något annat jag gjorde fel och det var att jag hade för mycket kål i förhållande till grädde men det var ändå sååååååå gott!!! Åh, detta kommer jag göra många, många ggr! Så god smak och krispigt och saftigt på samma gång!!

Laxen blev också fantastiskt god! Jag smetade bara på cantadou pepparot!
Till efterrätt hade jag gjort en god mjöl och sockerfri limecheescake! Recept kommer senare idag!

4 personer

1/4 savoykålshuvud
3 dl grädde
salt


4 bitar laxfilé (jag köper ekologiskt och kravmärkt från ICA eco)
2 burkar cantadou pepparot
salt, peppar
ev extra riven pepparrot

Salta och peppra laxfiléerna lätt,  bred cantadou på dem och in i ugnen på 200 g i ca 15 minuter.
Strimla savoykålen, lämna stocken och det hårda. Koka i grädden på svag värme i ca 5 minuter, smaka av med salt.

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Felix 12 februari, 2013 - 00:32

Blev mycket uppskattad till middag idag. Inhandlade även din kokbok idag så har många goda recept att se fram emot 🙂

Svara
Åse 12 februari, 2013 - 07:42

Vad roligt! Lycka till!

Svara
JennyT 11 november, 2011 - 11:37

Härlig blogg som vanligt. Måste vara fantastiskt roligt att ha så många läsare. Jag tänkte göra savoykål någon dag under helgen, du hade ju den till lax. Tror du att den passar till kött? Tänkte lägga en älgbiff i marinad och vill ha något gott till… Tack för alla goda recept som jag sedan delar med mig av till en massa nöjda människor.
Gjorde kokospannkakor igår. Mums!
Kram Jenny T

Svara
Åse 11 november, 2011 - 11:41

Hej! Ja det är jätteroligt! Bloggen ger mig så mycket!
O ja, det passar alldeles utmärkt! Åh vad gott med älgbiff! =) Härligt att du gillar recepten! KRAM

Svara
Tove 10 november, 2011 - 11:40

Åh detta måste jag ju bara prova! Älskar lax, älskar pepparrot och älskar savoykål!!

Svara
malin 10 november, 2011 - 10:35

detta ska jag prova, blev oxå sugen på lax .
idag ska jag ha laxfile , stekt vitkål o cr fr med mycket pepparrot i 🙂
Sonen får potatis till men kommer oxå sno av min vitkål! det gjorde han sist
Lägger du laxen tinad i ugnen o iså fall hur länge ?
märks att jag inte är en höjdare på matlagning…. 🙂 men jag försöker

Svara
Jenjo 10 november, 2011 - 10:12

Detta ska jag verkligen prova. Ser så smaskens ut, men framför allt enkelt… 😉
Kramis

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.