Lax med parmesansås och frisk citrontouch

9 februari, 2011

Först och främst, TACK snälla för alla bra namnförslag ni gav!!!! Vi bestämde oss för MILO.
Och  det var Camilla P som kläckte namnet först bland kommentarerna!

Som sagt, har haft recepttorka pga sjukdom och bortavistelse och så läste jag hos bästa Vickan, att hon gjort en lax och parmesanrätt för några dagar sedan och som ni kanske vet så älskar jag lax med parmesansås så jag svängde i hop en ny variant som ni måste prova!!

6 portioner

6 laxfiléer
3 dl grädde (valfri fetthalt)
2 dl creme fraiche (valfri fetthalt)
200 g parmesanost (tex Zeta Grana padano)
Perssilade krydda (santa maria)
1 citron
havssalt och svartpeppar

Sätt ugnen på 225 g
Riv osten och blanda med grädde och creme fraiche, krydda med saltet och pepparn.
Krydda med perssilade.
Häll såsen över och skiva citronen och lägg på.
In i ugnen till en innertemperatur på 58 grader eller ca 15 minuter.

Print Friendly, PDF & Email

21 kommentarer
0

Du kanske också gillar

21 kommentarer

Dagens meny och intag | Kostrådgivare - Blogg 26 februari, 2013 - 19:32

[…] lax i ugn, recept från 56kilo. Super som vanligt! Till det hade vi en stor […]

Svara
Malin 30 januari, 2012 - 13:26

Men så gott detta var! TACK för ytterligare ett så bra recept! (Gick även utan persilade, tog torkad dill, peppar o havssalt istället, man tager vad man haver….) 🙂 Blir nu sugen på att göra ditt andra recept med lax och parmesan!!

Svara
Jenjo 19 februari, 2011 - 23:03

Åse. Jag måste tacka dig för min dags matupplevelse. Vi har ätit lax i parmensansås och chokladmousse med cointreau. Båda recepten hittade hos dig, och det var FANTASTISKT gott. Utan överdrift. Du är en superbra idékälla.

Till förrätt åt vi pannacotta. Var bla gräslök i. En annorlunda, men god, förrätt…

Ha det bra!

Kramis

Svara
Åse 21 februari, 2011 - 10:20

Åhhhhh så smarrigt!!!! =) vad roligt att det smakade!!! Pannacotta med gräslök låter spännande!!

Svara
Jenjo 21 februari, 2011 - 12:25

Här har du receptet på förrätten ifall du vill prova någon gång. Det är små portioner men det är ganska mäktigt så det är rätt lagom tycker jag.

Pannacotta med gräslök och löjrom

Ingredienser
8 st
2 gelatinblad
2 1/2 dl grädde
1 1/2 dl matyoghurt
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl hackad gräslök
50 g löjrom eller stenbitsrom

Låt gelatinet ligga i kallt vatten i ca 5 min.
Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen.
Lyft upp gelatinet ur vattnet och rör ner det i grädden så att det smälter.
Blanda i matyoghurt, salt, peppar och gräslök.
Häll smeten i 8 formar (tex dubbla engångsmazarinformar).
Låt dem stelna i kylen i minst 4 timmar eller över natten.
Lägg på löjrommen och servera.

Svara
Åse 22 februari, 2011 - 15:11

Tack!!!

Svara
Sussi35 15 februari, 2011 - 11:26

MUMS !
Testade detta i helgen, men hittade inte
perssilade på ”mitt” Maxi …..
Tack för allt mumsigt man kan hitta här.

// Sussi

Svara
Åse 15 februari, 2011 - 11:41

Perssilade ingår i Santa Marias ordinare kryddsortiment så det bör ju finnas tycker man=)

Svara
Suss 11 februari, 2011 - 06:29

Åh såg ju jätte mumsigt ut! Men vad är Perssilade? Har aldrig hört talas om, vad smakar den kryddan, är det någon speciell smak?
Trevlig helg
Sudd

Svara
Åse 15 februari, 2011 - 11:43

Perssilade ingår i Santa Marias ordinare kryddsortiment, det är ett kryddsalt innehållande salt, vitlök o persilja.

Svara
Johan 16 februari, 2011 - 12:38

Perssilade är Havssalt, vitlök, persilja, lök, svartpeppar.

Salthalt 41 % enl Nordicspice hemsida

Svara
CamillaP 10 februari, 2011 - 07:13

=0) Jag provade Matplatsens recept när jag såg det….det var såååå gott! Får testa ditt en dag oxå. Mumma
Kraaaaam

Svara
Anna - Våra godaste recept 9 februari, 2011 - 20:10

Vad roligt att det blev Milo. Ja, det var ju många som gav det namnet som förslag (inkl jag själv), så det var nog riktigt passande 🙂

Svara
Mia 9 februari, 2011 - 19:27

Ser jättemumsigt ut!

Svara
Cece 9 februari, 2011 - 15:43

Skall absolut provas, som med alla andra goda recept du lägger ut.

Urgullig hund!

hälsningar Cece

Svara
Jess 9 februari, 2011 - 13:15

Ser riktigt gott ut, blir att testa någon dag 😉

Svara
Veronica - Mot toppform 9 februari, 2011 - 11:40

Å jösses så gott!!
Det måste testas, tack för receptet!

Svara
Manuella 9 februari, 2011 - 10:51

Hej Åse

Är det OK att lägga upp ditt recept på min blogg, så länge jag länkar tillbaka till dig??

Detta var supergott och måste delas med av 😆

Kram på er!

Svara
Manuella 9 februari, 2011 - 10:54

Vad jag menade att skriva var att detta LÅTER super gott!! Har ju självklart inte hunnit laga det än, men det blir till middag i helgen 😉

Svara
Åse 9 februari, 2011 - 12:01

Absolut!! =) Kram

Svara
Tolan 9 februari, 2011 - 10:48

mmmm, vad gott, måste gå på lunch efter att ha sett detta inlägg!! Vrålhungrig!!

Svara

Lämna en kommentar