Lax med parmesansås och frisk citrontouch

9 februari, 2011

Först och främst, TACK snälla för alla bra namnförslag ni gav!!!! Vi bestämde oss för MILO.
Och  det var Camilla P som kläckte namnet först bland kommentarerna!

Som sagt, har haft recepttorka pga sjukdom och bortavistelse och så läste jag hos bästa Vickan, att hon gjort en lax och parmesanrätt för några dagar sedan och som ni kanske vet så älskar jag lax med parmesansås så jag svängde i hop en ny variant som ni måste prova!!

6 portioner

6 laxfiléer
3 dl grädde (valfri fetthalt)
2 dl creme fraiche (valfri fetthalt)
200 g parmesanost (tex Zeta Grana padano)


Perssilade krydda (santa maria)
1 citron
havssalt och svartpeppar

Sätt ugnen på 225 g
Riv osten och blanda med grädde och creme fraiche, krydda med saltet och pepparn.
Krydda med perssilade.
Häll såsen över och skiva citronen och lägg på.
In i ugnen till en innertemperatur på 58 grader eller ca 15 minuter.

21 kommentarer
0

Du kanske också gillar

21 kommentarer

Dagens meny och intag | Kostrådgivare - Blogg 26 februari, 2013 - 19:32

[…] lax i ugn, recept från 56kilo. Super som vanligt! Till det hade vi en stor […]

Svara
Malin 30 januari, 2012 - 13:26

Men så gott detta var! TACK för ytterligare ett så bra recept! (Gick även utan persilade, tog torkad dill, peppar o havssalt istället, man tager vad man haver….) 🙂 Blir nu sugen på att göra ditt andra recept med lax och parmesan!!

Svara
Jenjo 19 februari, 2011 - 23:03

Åse. Jag måste tacka dig för min dags matupplevelse. Vi har ätit lax i parmensansås och chokladmousse med cointreau. Båda recepten hittade hos dig, och det var FANTASTISKT gott. Utan överdrift. Du är en superbra idékälla.

Till förrätt åt vi pannacotta. Var bla gräslök i. En annorlunda, men god, förrätt…

Ha det bra!

Kramis

Svara
Åse 21 februari, 2011 - 10:20

Åhhhhh så smarrigt!!!! =) vad roligt att det smakade!!! Pannacotta med gräslök låter spännande!!

Svara
Jenjo 21 februari, 2011 - 12:25

Här har du receptet på förrätten ifall du vill prova någon gång. Det är små portioner men det är ganska mäktigt så det är rätt lagom tycker jag.

Pannacotta med gräslök och löjrom

Ingredienser
8 st
2 gelatinblad
2 1/2 dl grädde
1 1/2 dl matyoghurt
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl hackad gräslök
50 g löjrom eller stenbitsrom

Låt gelatinet ligga i kallt vatten i ca 5 min.
Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen.
Lyft upp gelatinet ur vattnet och rör ner det i grädden så att det smälter.
Blanda i matyoghurt, salt, peppar och gräslök.
Häll smeten i 8 formar (tex dubbla engångsmazarinformar).
Låt dem stelna i kylen i minst 4 timmar eller över natten.
Lägg på löjrommen och servera.

Svara
Åse 22 februari, 2011 - 15:11

Tack!!!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.