Lax med hummersås

15 december, 2010

I går provade jag ett laxrecept som var riktigt smarrigt! Ett typiskt Åse-recept, dvs där man bara smaksätter lite och sedan får det sköta sig själv, me löööööv sådana recept!!
Jag är så glad att mina barn älskar lax och vi äter det 1-2 ggr i veckan. Det bästa min äldsta son vet (13 år) är stekt lax med broccolimos =)

4 portioner
4 laxfiléer a 125 g
3 msk Touch of Taste Hummerfond
1 dl vatten
1 dl crème fraiche
2,5 dl grädde


2 tsk fransk senap
1 msk röd stenbitsrom
1 msk dill, finklippt
peppar

Sätt ugnen på 175ºC.
Lägg laxen i ugnsfast form och peppra. Koka ihop vatten, fond, crème fraiche, grädde och senap i en kastrull.
Häll såsen över laxen och tillaga i ugn tills laxen är klar, ca 20 minuter.
Strö dill och rom över laxen.
Servera med pressad potatis eller broccolimos!


Ngt som för mig är pricken över i:et till en god fiskrätt är ett glas kallt vitt vin. I går hade vi Cono Sur Chardonnay till.

19 kommentarer
0

Du kanske också gillar

19 kommentarer

hanna 8 februari, 2014 - 19:17

Jag tyckte 200 grader i 30 minuter lät lite länge så jag kollade laxens temperatur efter 22 minuter men den var tyvärr redan uppe i över 60 grader då.. Skulle rekommendera att ha den i ugnen ca 20 minuter på 175 grader istället. Jag hoppas det kommer smaka ändå

Svara
Åse 9 februari, 2014 - 08:28

Jag håller med! Nu är detta ett gammalt recept (4 år) så jag var nog inte lika kräsen då med hur maten ska vara 😉 Jag ändrar i receptet!

Svara
Riktigt mumsig lax | Elsklingen 23 mars, 2012 - 18:49

[…] gjorde jag en riktigt god laxrätt efter recept från Åse och 56kilo. Vill bara lite kort tipsa om den då den gick hem hos barnen också. Tre omgångar tog de och när […]

Svara
Thess 3 januari, 2011 - 21:09

Huuur gott som helst!

Svara
Åse 3 januari, 2011 - 21:26

Vad bra!!=))

Svara
Linda 3 januari, 2011 - 17:25

Denna rätten blir det ikväll, lägger ut den på min nya viktblogg http://www.trettioettkilo.blogg.se senare och länkar till dig..

Svara
Åse 3 januari, 2011 - 17:34

Smaklig spis! =)

Svara
Linjea 27 december, 2010 - 20:19

Det här bara måste jag göra. Mina barn älskar sugar-snaps också, som blir så fint till!

Svara
Linda 26 december, 2010 - 10:16

Laxen ser ju helt grymt god ut, denna rätt ska jag testa nu i veckan..Har aldrig gjort broccolimos tidigare, bara blomkålsmos, gör man likadant eller?
KRAMIS

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.