Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lax med gremolatatäcke


Ingredienser

  • 1 kg lax
  • 4 dl parmesan, riven
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 dl bladpersilja, grovt hackad
  • 2 citroner, rivet skal
  • 1/2 dl olivolja
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 gr.
  2. Lägg laxfiléerna eller laxsidan i en ugnsform, salta och peppra rejält.
  3. Blanda ihop ingredienserna till gremolatan och fördela över fisken.
  4. Sätt en ugnstermometer i fisken och kör den till 46 grader. Ta ut fisken och höj värmen till max grill och sätt in fisken igen och kör den till 48-50 grader.
  5. Servera med valfritt tillbehör