Lasagne a la Chicken Alfredo LCHF / Low carb

8 april, 2014

MAJ GADD så gott detta blev!!!!! Det är inte ofta vartenda barn i vår familj ger det fullpott, speciellt inte om det är stärkelsefritt 😉
Men detta smaksakde alla gladeligen i sig! Receptet är min klassiska Chicken Alfredo men jag gjorde det som en lasagne istället! Omnomnom, detta provar ni hörni!

IMG_9215

IMG_9219

IMG_9227

Skriv ut

Lasagne a la Chicken Alfredo LCHF / Low Carb

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 60
  • Tillagningstid: 20
  • Totaltid: 80

Ingredienser

Lasagneplattor

  • 8 ägg
  • 200 g färskost (Philadelphiaost)
  • 1 dl fiberhusk
  • 1-2 krm salt

Lasagneinnehåll

  • 1000 gr kycklingfiléer, delade på längden
  • 2 paket bacon
  • 8 färska champinjoner
  • 1 stor röd paprika
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 3 dl grädde
  • 3 dl standardmjölk
  • 4 msk pesto
  • salt, peppar
  • 1 msk kycklingfond
  • 200 gr parmesan
  • smör eller kokosfett att steka i

Instruktioner

  1. Lasagneplattor: Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
  2. Bred ut smeten tunt på två smorda bakplåtspapper (inte smörpapper!) eller använd gärna silikonpapper. Lägg vars ett smort bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Försök att få ut smeten så jämnt och långt ut som möjligt. Låt papprena vara kvar under gräddningen.
  3. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och skär sedan ut lasagneplattor.
  4. Höj ugnsvärmen till 225 gr.
  5. Lasagneinehållet: Putsa kycklingfiléerna och skär i strimlor. Strimla baconet. Salta och peppra och stek tillsammans i omgångar på ganska hög värme så filéerna får lite färg.
  6. Stek baconen.
  7. Skiva champinjonerna och skär paprikan i mindre bitar och stek i lite kokosfett eller smör.
  8. Riv parmesanen. Finhacka lök och vitlök och lägg i kastrullen, låt fräsa lite i kokosfett/smör. Häll i mjölk, grädde och låt koka upp. Häll i kycklingfond och smska av med salt och peppar. Rör till sist ner pesten och dra kastrullen av plattan, rör ner parmesanen.
  9. I en form, smeta ut lite sås på botten och lägg sedan några plattor över, sedan lite kyckling/bacon och sedan sås och fortsätt sedan så tills kycklingen och lasagneplattorna är slut, toppa då med champinjonerna och paprikaröran och fördela lite sås ovanpå. Lite mozxarella är gott att toppa med också.
  10. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med en god sallad.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

 
 

19 kommentarer
0

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Italiensk kycklinglasagne (LCHF, Lågkolhydratkost, Glutenfritt) - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 11 april, 2015 - 16:01

[…] middag gjorde jag en variant på min Chicken Alfredo Lasagne som blev riktigt fräsch och god! Färst ut var den krämiga tomatsåsen som är sååå […]

Svara
Michelle 21 november, 2014 - 11:51

Hej! Tänkte laga lasagnen ikväll och såg att man har pesto i, skulle man kunna byta ut det mot något eller skippa den helt och håller eller blir det inte samma sak då! Tack för en underbar blogg!!:)

Svara
Åse 21 november, 2014 - 17:10

Hej! Pesto ingår i chicken alfredo men det är ju en smaksak!

Svara
Ewa Börjesson 6 juni, 2014 - 21:14

Måste bara säga att detta recept var såååå gott!!!! En klar favorit att göra många gånger framöver! Fick även lite lasagneplattor över, som jag dagen efter bredde pesto på och toppade med riven parmesan. In i ugn tills dom blev frasiga o fina och jösses vad goda dom blev.
🙂 Ewa

Svara
tilda 3 juni, 2014 - 19:53

så underbart gott! har inte blivit besviken någon gång när jag använt mig av dina recept, men denna va underbar:)tack för inspiration till ett bättre och nyttigare liv!

Svara
Åse 4 juni, 2014 - 09:27

Tack vad snäll du är! Härligt att höra! =))

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.