Långlagade kotletter med gräddsås

26 mars, 2017

Hej på er!
Vi fixar och donar fortfarande här! Jisses det tar ju aldrig slut när man väl börjar! Vi har ju stort hus med 9 rum så det tar sin lilla tid!
Mathem har varit här så nu är både kyl & frys inne och i förrådet proppfulla! LÖV it!! Kika in i morgon så kommer ett erbjudande till er från Mathem.
Jag ska strax in till min granne Anna för en andra genomknådning av axlarna, tänk vad massage kan göra under! Svullnaden i kroppen och smärtan i axlarna försvann dagen efter Annas genomgång! Jag fick nog en rejäl lymfdränage på kuppen!
I går kväll gjorde jag långkokta fläskkotletter! Bästa maträtten! Sköter sig själv och kotletterna blir så möra och smakrika! MUMS!
Jag tillagar i princip alltid kotletter så.
Här har ni lite andra goda recept på kotletter.
Kotletter med timjansås


Kotletter med dijonsås
Kotletter med tomatsås
Kotletter med sambalsås
Kotletter med svampsås

Efter 3 timmar var kotletetrna klara och det var bara att vispa ner creme fraiche så var såsen klar!




Skriv ut

Långlagade kotletter med gräddsås

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 8 fläskkotletter
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 4 vitlöksklyftor
  • 10 vitpepparkorn
  • 10 kryddpepparkorn
  • 4 lagerblad
  • 2 msk mörk balsamvinäger
  • 2 msk soja
  • 2 mörka oxbuljontärningar alt 4 msk konc. kalvfond
  • 3 dl creme fraiche
  • ev. redning (jag använder Raw redningsmix
  • smör att steka i
  • Salt och peppar

Instruktioner

  1. Stek kotletterna på hög värme i smör. Salta och peppra.
  2. Lägg över i gryta.
  3. Skala morötter och skär i mindre bitar. Skala lök och klyfta. Skala vitlöken.
  4. Häll upp med vatten så det knappt täcker. Lägg ner buljong, soja, vinäger och kryddor.
  5. Låt sjuda på svag värme i 2,5-3 timmar.
  6. Ta upp kotletterna och grönsakerna och sila skyn. Vispa ner creme fraiche i skyn och smaka av med salt och peppar, red eventuellt med lite redning om det behövs. Häll såsen över kotletterna- och grönsakerna och servera.

Notering

Raw redningsmix


 

12 kommentarer
1

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Helena 29 mars, 2017 - 11:34

Gjorde dessa kotletter igår, och det är så skönt när ALLA äter. Det gjorde ALLA igår:-)

Svara
Åse 29 mars, 2017 - 11:34

Haha underbart att höra Helena! <3

Svara
Ulla 27 mars, 2017 - 13:45

Jag skriver här för enkelhetens skull
Jag gjorde din Räkfärserad bergtunga i vitvinssås. Oj, vilken höjdare! Maken var lyrisk över min matlagningskonst. Nu lagar jag ofta efter dina recept, eller Kajsa Varg-varianten. Man tager vad man haver.
Det är inte ofta vi kan köpa bergtunga och det här var supergott, men ändå väldigt lätt att laga.
Tusen Tack för alla goda recept!
Ulla

Svara
Eva 27 mars, 2017 - 06:50

Måste vara en perfekt rätt för crock pot 😊 vad tror du om tiden där? Mer än 3 tim?

Svara
Åse 27 mars, 2017 - 07:19

Då får de gå i minst 6 timmar på hög!

Svara
Gourmettjejensblogg 26 mars, 2017 - 19:30

Mums! Kotletter i sambalsås är min absoluta favorit! Den laga jag ofta från din kokbok.
Kram

Svara
Eva 26 mars, 2017 - 18:26

Mums va gott! Älskar sån mat som i princip sköter sig själv. Det här blir det i veckan som kommer:-))

Svara
Eva 26 mars, 2017 - 18:28

Gott att äta kotletterna med bara skyn också tycker jag.

Svara
Åse 27 mars, 2017 - 08:23

Absolut!

Svara
Margareta 26 mars, 2017 - 17:21

Blir inte morötterna mosiga om de kokar ned hela tiden?

Svara
Åse 26 mars, 2017 - 17:26

Morötterna är till för att ge smak åt kött och buljong men jag gillar kokta morötter så jag ätter dem också =)

Svara
Madeleine 26 mars, 2017 - 16:08

Jag har ett recept med kotletter i cidersås, så gott!!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.