Långkokta kotletter med dijonsås

20 mars, 2016

Hej hej!
Jag sitter på tåget hem från ett grymt dygn men mina vänner Rebecca, Malin (Fnulan) och Marica, ska berätta mer sen! Vi hade en överasskningsweekend för Marica som fyllt 40.
Jag skulle lagt ut detta igår men hann inte!
Långkokta fläskkotletter med dijonsås – sååå gott och enkelt. Blir saftiga och sköter sig själv, smidigt!

DSC00036

Kotletterna steks först i rikligt med smör tills de fått fin färg
Jag serverade ugnsrostade rotfrukter till, ta de rotfrukter du gillar och mår bra av!

012A2141

012A2149

Skriv ut

Långkokta kotletter i dijonsås


Ingredienser

  • 4 kotletter eller karrékotletter
  • salt, peppar
  • 1 gul lök
  • ca 5 dl vatten
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk soja
  • 1 ekologisk köttbuljongtärning
  • smör att steka i
  • 2 dl fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk grovhackad persilja

Instruktioner

  1. Bryn köttet i panna med smör. Krydda med salt och peppar. Låt finhackad gul lök fräsa med och bli mjuk.
  2. Häll på vatten så det täcker kotletterna, balsamvinäger, buljong och soja.
  3. Lägg lock på och låt sjuda i ca 1-1,5 timme.
  4. Lyft upp kotletterna och vispa ner creme fraiche och grädde i stekpannan med buljongen. Låt reducera lite tills såsen blir krämig, red eventuellt med valfri redning – jag använder conjacrot. Smaka av med dijonsenap, salt och peppar och eventuellt lite mer soja. Rör ner persiljan.
  5. Servera med valfritt tillbehör, t.ex rostade rotfrukter.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Långlagade kotletter med gräddsås - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 26 mars, 2017 - 15:17

[…] Kotletter med dijonsås […]

Svara
Eva Bratt 11 december, 2016 - 18:14

Nu sitter vi bara och pustar efter en fantastisk måltid! Tack för den inspirationen, men vi var som alltid tvungna att ändra lite efter eget huvud. Vi la till vitlök och lite sambal olek. Serverade med broccoli och sparris + lite rött på en söndag efter att varit barnvakt til yngsta barnbarnen!

Svara
Åse 12 december, 2016 - 09:29

Låter supergott! Roligt att det smakade! =)

Svara
Jenjo 21 mars, 2016 - 12:25

Kotletter är inte favorit hos mig (är inte så förtjust i kött), men ska jag nu äta det så måste de vara tillagade i långkok. Just denna variant har jag inte testat, men ska absolut göra det. 🙂 Låter supersmaskens. 🙂
Kram 🙂

Svara
Cherie 21 mars, 2016 - 08:54

Smarrigt! Det får vi kanske testa här hemma till helgen 🙂

Svara
Eva 20 mars, 2016 - 15:40

Hur länge ska de koka?

Svara
Angie 20 mars, 2016 - 14:33

Vad hade du för rotgrönsaker?

Svara
Åse 20 mars, 2016 - 15:26

Morötter, palsternacka, sötpotatis, rotselleri

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.